«محمد ولی علاء الدینی» روز یکشنبه در پاسخ به سوال خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره تلاش وزارت نیرو برای آزادسازی کلان دادههای در اختیار افزود: چنین دادههایی اکنون در همه پایگاههای اطلاع رسانی موجود است.
وی فروش داده (دیتا) را یکی از تازهترین کسب و کارهای جهانی دانست که از ارزش اقتصادی بالایی هم برخودارند و اضافه کرد: وزارت نیرو با هدف حل مسائل و معضلات کشور نگاه کسب سود به این دادهها ندارد و آن را به عنوان یک کسب و کار نمیداند.
مدیرعامل ساتکاپ خاطرنشان ساخت: براساس تصمیم وزارت نیرو اکنون در بخش آب هر فرد یا شرکتی نیاز به استفاده از این اطلاعات و کلان دادهها دارد میتواند به راحتی استفاده کند.
علاء الدینی گفت: تنها ممنوعیت استفاده از کلان دادهها مربوط به اطلاعات و دادههایی است که به امنیت وابسته است و مابقی اطلاعات در اختیار همه استفاده کنندگان قرار دارد.
*ساتکاپ یک شرکت توسعهای میشود
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی مدیریت ساخت و تهیه کالای آب و برق به تلاش این شرکت برای تبدیل شدن به شرکت توسعهای اشاره کرد و گفت: براساس تصمیم وزیر نیرو و در آیندهای نزدیک با تصویب هیأت دولت شرکت ساتکاپ تبدیل به شرکتی توسعهای خواهد شد.
وی افزود: توسعهای شدن این شرکت فرصتی ایجاد خواهد کرد تا بتوان برای کمک به صنایعی که ایجاد میشوند و یا نیاز است که بازسازی شوند مشارکت صورت گیرد.
علاء الدینی خاطرنشان ساخت: براساس این مشارکت ساتکاپ اقدام به تزریق پول با هدف ارتقا آنها و با کمترین سود ممکن خواهد کرد تا این بازسازیها صورت گیرد.
مدیرعامل ساتکاپ گفت: بعد از سه سال روند باز گردان پول صورت خواهد گرفت تا به این ترتیب صنایع بتوانند در این مدت برای ارتقا خود اقدام کنند.
* حمایت از کسب و کارهای نوپا به جد دنبال میشود
وی از همکاری معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری برای حمایت از کسب و کارهای نوپا (استارت آپ) با اختصاص تسهیلات خبرداد و افزود: منابع موجود در این شرکت و بعد از مصوب شدن توسعهای، این منابع برای مشارکت استفاده خواهد شد.
علاالدینی از در اختیار قرار دادن بازارهای موجود به استارت آپ ها به عنوان نخستین گام حمایتی نام برد و افزود: تأمین منابع مالی گام مهم بعدی است که اجرایی میشود.
مدیرعامل ساتکاپ از اجرایی شدن طرح هوشمند سازی کنتورهای آب و برق خبرداد و گفت: هوشمند سازی کنتورهای چاههای آب کشاورزی با جدیت بیشتری دنبال میشود.
وی ادامه داد: با توجه به تحریمها برنامه ریزی شده است در مدت ۲ سال ۵ میلیون کنتورهوشمند تحویل بازار شود علاالدینی گفت: بخش خصوصی سرمایه گذاری خواهد کرد و شرکت ساتکاپ حمایت خواهد کرد.
وی به وجود بیش از ۳۶ میلیون کنتور برق در کشور اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: حدود ۲۱ میلیون کنتورهای آب و فاضلاب و ۵۰۰ هزار کنتورهای چاههای کشاورزی است که میتوان از توان شرکتهای دانش بنیان استفاده کرد.
مدیرعامل ساتکاپ قیمت کنتورها را متفاوت دانست و در عین حال از بهتر شدن وضعیت شرکتها و صادراتی شدن محصولات خبرداد.
نظر شما