ابوبکر یاره عصر دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مردم با استفاده از توان شرکتهای تعاونی و خرید محصولات تولیدی واحدهای تعاونی و استفاده از خدمات تعاونیها میتوانند فرهنگ مشارکت در جامعه را افزایش دهند.
وی اضافه کرد: همکاری و تعامل بخش خصوصی و تعاونی میتواند به توسعه بخش تعاون کمک کند که این مهمترین گام در ارتقای فرهنگ تعاون گرایی در جامعه است.
عضو تعاونی مصرف کارکنان دولت در کردستان اضافه کرد: این استان در حوزههای مختلف از جمله فعالیتهای وابسته به طبیعت دارای پتانسیلهای قوی برای توسعه فعالیت تعاونیها است.
یاره یادآورشد: تعاونیها میتوانند در حوزههای کشاورزی، دامداری، باغداری، پرورش آبزیان، فعالیتهای صنایع دستی با ایفای نقش حداکثری گامهای مهمی در توسعه پایدار استان بر دارند.
وی گفت: تأمین زیرساختهای لازم از جمله زمین، نهادهها و مواد اولیه ارزان قیمت، فراهم سازی زمینه صادرات محصولات و خدمات تعاونیها از جمله راهکارهای خروج تعاونیها از بحران است.
عضو تعاونی مصرف کارکنان دولت در کردستان اظهار داشت: از دیگر راهکارهای رفع مشکلات تعاونیها میتوان به حمایتهای واقعی دستگاهها از تعاونیها، جلوگیری از سیستم بروکراسی اداری در ادامه خدمات به تعاونیها و تزریق تسهیلات بانکی ارزان قیمت به بخش تعاون اشاره کرد.
از ۲ دهه پیش فعالیتهای تعاونی با افق سهم ۲۵ درصدی در اقتصاد کشور آغاز شد که تاکنون نقش آن نهایتاً از هفت درصد در کشور و حدود پنج درصد در کردستان فراتر نرفته است.
در این استان هم اکنون یک هزار و ۸۱۰ تعاونی با ۲۰۷ هزار نفر عضو تشکیل شده که ۶۰ درصد آنها در بخش خدمات و ۴۰ درصد نیز در بخش تولید از جمله بخشهای کشاورزی، معدن و صنایع دستی فعال است.
۷۳۴۹ / ۳۰۳۴
نظر شما