۳ تیر ۱۳۹۸، ۱۶:۰۰
کد خبرنگار: 819
کد خبر: 83367836
T T
۰ نفر
رفتار ترامپ، ایران را به میز مذاکره نمی آورد

تهران - ایرنا - روزنامه "واشنگتن پست" امروز(دوشنبه) در تحلیلی نوشت: "دونالد ترامپ" رییس جمهوری آمریکا خواستار گفت وگو با ایران است اما رفتار وی، مقامات این کشور را به میز مذاکره نمی آورد.

" ایشان تارور" ستون نویس واشنگتن پست در این تحلیل آورده است: یکی از شکاکان و شخصیت‌هایی که بطور خصوصی رئیس جمهور "ترامپ" را از حمله به ایران برحذر داشت "تاکر کارلسون" بود.
تاکر کارلسون مجری شبکه خبری "فاکس نیوز" (Fox News) است که به داشتن روحیه متعصب و ملی گرایی سفیدپوستان شهرت دارد.
جمهوری اسلامی یک فروند هواپیمای پهپاد تجسس آمریکایی را بر فراز آسمان "تنگه هرمز" به زمین انداخت و کاخ سفید هم بر آن شد تا به تلافی آن یک اقدام نظامی علیه ایران انجام بدهد.
گفته می‌شود شخصیت‌های کلیدی دولت از جمله "جان بولتون" مشاور امنیت ملی و "مایک پمپئو" وزیر خارجه آمریکا پشت سر تصمیم گیری برای حمله به ایران بوده‌اند.

قرار بود این حمله انجام شود. اما ترامپ در دقایق پایانی پیش از اجرای حمله، فرمان خود را پس گرفت و خبر آن را توئیت کرد و نوشت "قوای نظامی آمریکا که برای حمله به اهداف ایران آماده و بارگیری شده بود را به عقب بازگرداند".
ترامپ به خودش بابت این تصمیم گیری تبریک گفت اما در عین حال بطور علنی بولتون را به خاطر این روحیه جنگ طلبانه و اتخاذ " مواضع سخت گیرانه" علیه ایران سرزنش کرد.
گفته می‌شود ترامپ از اینکه همه تندروها در حلقه داخلی کاخ سفید جمع شده‌اند ناراضی است و این نارضایتی خود را در محافل خصوصی مطرح می‌کند.
ترامپ به یکی از دوستان صمیمی و محرم اسرار خود در باره مشاورانش گفته است: "این آدم‌ها ما را به سمت جنگ هل می‌دهند و این منزجر کننده است. ما جنگ دیگری نمی‌خواهیم".
از جهاتی حق با ترامپ است.
او نه یک جنگ طلب است و نه یک صلح طلب.
اگر ترامپ راه جنگ با ایران را رفته بود، آنگاه احتمالاً ردپای آمریکا در خاورمیانه باز می‌شد و واشنگتن با یک روحیه متجاوزتری برای اجرای دستور کار خود بر متحدانش در حاشیه "خلیج (فارس) " اتکا می‌کرد.
اما ترامپ همیشه گفته که مخالف جنگ است و باروت را برای روز مبادا که مجبور شود شعله‌ای را روشن کند، نگاه داشته است.
این زورآزمایی میان ایران و آمریکا که بامداد روز پنجشنبه اتفاق افتاد، آخرین صحنه‌ای بود که ترامپ در آن هم نقش جنگ افروز را ایفا کرد و هم نقش یک آتش نشان را.
همه این التهابات کنونی نتیجه خروج دولت ترامپ از توافق هسته‌ای، بازگرداندن تحریم‌ها و انجام یک سری اقدامات دیگر برای فشار وارد آوردن بر حکومت ایران است.
ترامپ همه این کارها را کرد، در حالی که متحدان کلیدی آمریکا در اروپا همگی مخالف آن بودند و حتی در واشنگتن هم دستگاه سیاست خارجی موافق آن نبود.
ترفند همیشگی ترامپ این است که مشکلات را بر روی کاغذ می‌آورد و بعد هم اعلام پیروزی می‌کند.
او این ترفند را هفته گذشته هم پیاده کرد، اما قالب قدسی به آن بخشید و گفت که دست انتقام خدا بر آن بود تا به تلافی ساقط شدن پهپاد ۲۰۰ میلیون دلاری ما به جمهوری اسلامی حمله کنیم. اما سپس ردای روحانی به تن کرد و "شاهزاده صلح " شد و دستور داد حمله انجام نشود!
این قانع کننده نیست.
هنوز مشاوران جنگ طلب ترامپ در جاده منتهی به جنگ مانده‌اند.

هم بولتون و هم پمپئو یکشنبه این هفته عازم خاورمیانه شدند و محور مباحث آنها در این سفرها هم موضوع جمهوری اسلامی و هم جلوگیری از دستیابی این کشور به سلاح هسته‌ای بود.

"آژانس بین المللی انرژی اتمی " و همه اعضاء شورای امنیت معتقدند که توافق هسته‌ای جلوی تهران را از رسیدن به سلاح هسته‌ای گرفته است.
بولتون در اسراییل همراه با "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر آن، تحریم‌های فلج کننده علیه ایران را ستود.

پمپئو هم امروز در عربستان و امارات، محور ایران را با رهبران دو پادشاهی که بیشترین تعارض را با ایران دارند، به بحث و تبادل نظر می‌گذارد.
پمپئو یکی از شخصیت‌هایی است که هفته گذشته محرک ترامپ برای حمله به ایران بود. او از نفوذ قابل ملاحظه‌ای درون کاخ سفید برخوردار است.
"نیویورک تایمز" در تشریح موقعیت پمپئو درون دستگاه دولت ترامپ نوشته است: "در یک دولتی که همچون مشک شیر در دستان اعضاء کابینه آنقدر پیچ و تاب داده می‌شود تا آن را به سرگیجه آورد، هیچکس همچون پمپئو دوام نیاورده است. هیچکس منزلت و جایگاه پمپئو را ندارد. این رفعت جایگاه از آن روی است که پمپئو هنر آن را دارد که می‌تواند ذهن رئیس جمهور را بخواند. از آمال و آرزوهای او با خبر است و به مهارت تمام این خواسته‌ها را در قالب سیاست ترجمه می‌کند و آن را در قالب یک پیام عمومی در می‌آورد".
پمپئو با مهارت تمام همه شایعات در مورد اینکه ترامپ از طریق یک کانال پشت پرده در عمان برای جمهوری اسلامی پیغام فرستاده است را لاپوشانی کرد.
رئیس جمهوری می‌گوید خواستار گفت وگو با ایران است اما اعمال وی ایران را به پای میز مذاکره نمی‌آورد.
" فیلیپ گوردون" از مقامات سابق دولت "بارک اوباما" می‌گوید: " جلوی خطر درگیری را گرفتن کار سختی است چون هر دو طرف مصمم هستند ذره‌ای از موضع خود عقب ننشینند".
وی ادامه می‌دهد: "دور جدیدی از مذاکرات هسته‌ای که ترامپ مدعی است آن را می‌خواهد، می‌تواند جلوی درگیری را بگیرد. اما تهران به نظر نمی‌رسد با دولتی وارد گفت وگو بشود که قابل اعتماد نیست و بعید به نظر می‌رسد با توافقی موافقت کند که دور از دسترس است و ترامپ می‌گوید ضروری است".
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha