سید جواد ساداتی نژاد عصر دوشنبه در نشست شورای اداری شهرستان کاشان بیان کرد: درآمد اقتصاد زیرزمینی ابریشم به جای آنکه به جیب جوانان منطقه رفته و صرف اشتغالزایی برای آنها شود، به جیب دیگران میرود.
وی با اشاره به ضرورت دریافت مجوز برای سومین شهرک صنعتی کاشان با عنوان دانش بنیان در آینده افزود: از جمله مشکلات منطقه در صنعت فرش ماشینی، خرید سالانه بیش از ۱۲۰ دستگاه است که با هزینه ارزی زیاد و تنها با خرید از ۲ کشور، وارد میشود؛ در حالی که دستگاههای ۳۰۰ تا ۵۰۰ شانه بافت فرش پیش تر در خود کاشان ساخته میشد.
نماینده کاشان و آران و بیدگل در مجلس همچنین حمایت از کاشان در حوزه آب ژرف و یونازیسیون را خواستار شد و اظهار داشت: با توجه به وجود کربنات کلسیم در بیشتر معدنهای این شهرستان، فرآوری آن ظرفیت اشتغالزایی برای هزاران نفر را دارد.
به گفته وی، برطرف کردن نرخ ۱۰ درصدی بیکاری در بین دانش آموختگان دانشگاهی کاشان با ایجاد صنایع و شرکتهای دانش بنیان و ظرفیتهای بومی این منطقه میتواند برطرف شود.
ساداتی نژاد همچنین از اختصاص ۱۰۰ میلیارد ریال برای دانشگاهها، شرکتها و صنایع دانش بنیان کاشان به عنوان ارمغان سفر امروز معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری به منطقه شمالی استان اصفهان خبر داد.
وی ویژگیهای تاریخی، فرهنگی و علمی کاشان با تمدن هفت هزار ساله شهرنشینی و یکجانشینی و همچنین وجود افزون بر یکهزار نفر مفاخر علمی، ملی و بین المللی را مورد اشاره قرار داد و اضافه کرد: این منطقه مهد گلاب و اسانس است اما در صنعت عطرسازی و فروش آن درآمدی ندارد که این مهم با حمایت از کانون گلاب و عطر میتواند به فناوریهای دانش بنیان و در نتیجه موفقیت برسد.
نماینده کاشان و آران و بیدگل همچنین خواستار برگشت کانون فرش به کاشان شد و تاکید کرد: برگشت کانون و فعالیتهای فناورانه آن میتواند زمینه اشتغال در شهرستان را به ویژه برای جوانان دانش آموخته فراهم کند.
هم اکنون بیش از ۸۰۰ کارخانه فرش ماشینی در شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل با عرضه سالانه بیش از ۵۰ میلیون مترمربع فرش، نزدیک به ۷۰ درصد از تولید و صادرات صنعت فرش ماشینی کشور را انجام میدهند.
۶۱۳۶/۸۱۲۳
نظر شما