به گزارش ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، مدیرفنی شرکت پردیس پژوهش فناوران یزد در خصوص این محصول دانشبنیان گفت: این محصول که در یازدهمین جشنواره فناوری نانو معرفی شده بود، با استقبال قابل توجهی در بازار روبهرو شده به طوری که چند شرکت در حوزه بهداشتی و غذایی خرید این نانوماده را برای تولید آزمایشی محصولات خود انجام دادهاند، این شرکتها از نانوهیدروکسی آپاتیت کربناته نانوساختار برای تولید دهانشوی، خمیردندان، کرم، وارنیش دندان و ماسک صورت استفاده کردهاند که پس از موفقیت در آزمونهای اولیه، این شرکتها برای اخذ تاییدیه سازمان غذا و دارو اقدام کردهاند که پس از دریافت تاییدیه، تولید انبوه محصولات حاوی نانوهیدروکسی آپاتیت کربناته نانوساختار انجام خواهد شد.
ملیحه باقری افزود: از این ماده در تولید پانسمانهای بندآورنده خون نیز استفاده شده است و به دلیل عملکرد قابل توجه بهدستآمده، این محصول در حال صادرات است.
به گفته وی، یکی از مزیتهای نانوهیدروکسی آپاتیت کربناته نانوساختار، در «کربناته بودن» آن است چرا که شباهت زیادی به ساختارهای استخوانی و دندانی بدن دارد و از این رو بسیار زیستسازگار است. همچنین نانوحفرههای موجود در این محصول موجب افزایش سطح ویژه آن شده که این ویژگی دامنه کاربرد این ماده را افزایش میدهد.
زیستسازگاری و زیست فعالی و توانایی هدایت استخوانی نانوهیدروکسی آپاتیت کربناته نانوساختار موجب شده تا در حوزه پزشکی کاربرد زیادی داشته باشد. این ماده نه تنها قسمت عمدهای از بافتهای سخت مانند استخوان و دندان را تشکیل میدهد (تقریباً ۹۰ درصد دندان)، بلکه به عنوان یک بیوسرامیک و ماده جاذب نیز کاربرد دارد زیرا تمایل بالایی برای جذب بیومولکولهایی مانند پروتئینها دارد. بنابراین این ماده میتواند با پوست، مو و ناخن، پیوند برقرار کند و سبب بهبود خواص عملکردی محصولات آرایشی و بهداشتی شود. هیدروکسی آپاتیت موجود در استخوان و دندان، استوکیومتری نیست و یونهای مختلفی در ساختار آن میتواند جایگزین شود.
نظر شما