اسرافیل شعاعی روز سهشنبه در جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در سالن جلسات استانداری قم افزود: در این راستا لازم است ۱۰ مگاوات برق برای طرح توسعه اراضی ۹۶ هکتاری شهرک شکوهیه و شهرک تخصصی کفش و دمپایی ماشینی قم تأمین شود.
وی کسری برق در شهرک شهاب را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: برای فعالیت کامل واحدهای مستقر در این شهرک نیز ۱۰ مگاوات برق موردنیاز است.
وی با اشاره به برق دپو شده واحدهای راکد صنعتی شهرک صنعتی شکوهیه بیان کرد: میزان برق واحدهای راکد شده این شهرک به میزانی نبوده که بتوان برای پیشبرد اهداف استان روی آن حساب ویژهای باز کرد.
وی گفت: در حال حاضر ۸۸ واحد راکد صنعتی در شهرک شکوهیه وجود دارد که درمجموع ۲۵ مگاوات حجم برق مصرفی آنها است.
شعاعی با اشاره به برق دپو شده واحدهای صنعتی شهرک محمودآباد نیز بیان کرد: ۱۱ مگاوات برق واحدهای صنعتی شهرک محمودآباد نیز در دسترس است.
وی گفت: شرکت شهرکهای صنعتی، شرکت توزیع نیروی برق استان و همچنین مسئولان استانی هنوز به جمعبندی نهایی نسبت به نحوه استفاده از برق واحدهای راکد صنعتی دست پیدا نکردهاند.
وی در ادامه عنوان کرد: برق واحدهای صنعتی بدون برنامهریزی و اعلام قبلی نباید قطع شود چراکه این اقدام به مساله تولید ضربه میزند.
شعاعی با اشاره به برخی از مهمترین مشکلات واحدهای صنعتی استان گفت: بسیاری از واحدهای صنعتی قم با مشکل نقدینگی دستوپنجه نرم میکنند.
۲ هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی کوچک، متوسط و بزرگ در قم وجود دارد که از این تعداد حدود ۹۰ درصد مربوط به صنایع کوچک و متوسط است؛ همچنین بیش از ۵۳ هزار تن در واحدهای صنعتی استان فعالیت میکنند.
قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمودآباد، ثامنالائمه (ع) - قنوات - و فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است.
جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید با حضور بهرام سرمست استاندار قم برگزار و مساله کاهش هزینههای تولید و کسری برق واحدهای صنعتی استان در آن موردبررسی قرار گرفت.
۱۲ درصد برق قم را مشترکین بالای یک مگاوات مصرف میکنند
مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع برق قم نیز دراین جلسه گفت: مشترکینی که بیش از یک مگاوات مصرف برق دارند بیش از ۱۲ درصد از ظرفیت برق استان را مصرف میکنند.
داوود سلیمانیان افزود: درصورتیکه مشترکین بزرگ با شرکت توزیع نیروی برق همکاری نکنند، سایر مشترکین نیز نسبت به تعامل بیانگیزه میشوند، با عدم همکاری مشترکین بزرگ احتمال خاموشی بسیار زیاد میشود.
وی در ادامه با اشاره به مدیریت مصرف، تأمین و بهینهسازی مصرف واحدهای صنعتی در ساعت پیک مصرفی گفت: از بهمن سال گذشته با استفاده از شرکتهای مشاور حرفهای برای مدیران شهرکهای صنعتی جلسات متعددی برای مدیریت مصرف بار برگزارشده است.
وی گفت: برای ۱۲۰ واحد از ادارات دولتی استان رتبهبندی و ممیزی انرژی انجام و نحوه فعالیت آنها به صورت مستمر پایش میشود.
سلیمانیان ادامه داد: همچنین برای مدیریت مصرف برق دورههای تخصصی مدیریت انرژی در ماههای گذشته در شهر تبریز برگزار و مدیران استان در آن شرکت کردند.
وی خاطرنشان کرد: در بخش جهاد کشاورزی نیز سال ۹۷ برای ۱۲۰۰ مشترک بهصورت حضوری و تلفنی، مشاوره و راهکارهای مصرف مدیریت انجام گرفته است.
وی بیان کرد: امسال نیز با ۲ هزار و ۷۰۰ مشترک تفاهمنامه بستهشده و پیشبینی میشود تا ۱۶۰ مگاوات صرف جویی انجام شود، ۸ میلیارد تومان پاداش به این مشترکین پرداخت خواهد شد.
سلیمانیان همچنین بیان کرد: جابهجایی ساعات کار ادارات استان در صرفهجویی مصرف برق بسیار مفید است، بیش از ۸۰ درصد ادارات استان با تعطیلی ادارات تمام انرژیهای مصرفی خود را خاموش میکنند.
وی مصرف برق در بخش خانوار را نیز مورد توجه قرار داد و گفت: با کاهش ۱۰ درصدی برق در بخش خانوار هزینه قبوض تا ۲۰ درصدکاهش و در صورت عبور از الگوی مصرف ۱۶ درصد جریمه شامل آنها میشود.
مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع برق استان قم عنوان کرد: درصورتیکه قطعی برق با افزایش بار مصرف در شهرکهای صنعتی اجرا شود صرفاً از ساعت ۱۳ تا ۱۵ اعمال خواهد شد.
وی در بخش پایانی سخنان خود گفت: شرکت توزیع برق استان ازنظر زیرساختی مشکلی در برق رسانی به واحدهای صنعتی ندارد، کمبود تولید در سطح کشور معضل اصلی برق در استان است.
جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید با حضور بهرام سرمست استاندار قم برگزار و مساله کاهش هزینههای تولید و کسری برق واحدهای صنعتی استان در آن موردبررسی قرار گرفت.
۷۴۰۳/ ۶۱۳۳/
نظر شما