صادق یوسفی روز سه شنبه در نشست خبری با محوریت هفته صرفه جویی در مصرف آب (یکم تا هفتم تیرماه) افزود: هنوز ۴۳ کیلومتر از شبکه انتقال آب شهرستان تربت حیدریه از جنس گالوانیزه و در مجموع ۳۰ درصد شبکه انتقال آب این شهرستان فرسوده است که برای حل این مشکل به دست کم ۲۵۰ میلیارد ریال اعتبار نیازمندیم.
وی اضافه کرد: در حوزه مدیریت بحران و پدافند غیرعامل نیز حتی یک حلقه چاه حوادث برای استفاده در مواقع بحرانی نداریم.
زیان دهی از ویژگیهای شرکت آبفای تربت حیدریه است
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری تربت حیدریه گفت: عمق فاجعه زمانی بیشتر مشخص میشود که همگان بدانند این اداره نیز همچون دیگر شرکتهای آب و فاضلاب شهری کشور در زمره شرکتهای زیان ده محسوب میشود.
یوسفی افزود: بودجه این شرکت با ۶۷ میلیارد ریال زیان بسته شده است و این بدان معناست که در حالی که هزینه انتقال آب برای ما به ازای هر مترمکعب ۱۰ هزار و ۶۱۰ ریال تمام میشود ولی ما آب را به قیمت هر متر مکعب شش هزار و ۱۷۰ ریال یعنی با چهار هزار و ۴۴۰ ریال زیان در هر مترمکعب به مشترکان عرضه میکنیم.
وی ادامه داد: در بخش فاضلاب نیز در حالی که هزینه نگهداری و بهره برداری از شبکه فاضلاب و تصفیه خانه شهری به ازای هر مترمکعب فاضلاب ۱۰ هزار و ۱۹۰ ریال است اما هزینه خدمات دفع فاضلاب یا فروش آن برای این شرکت چیزی نزدیک به شش هزار و ۷۰ ریال تمام میشود که این رقم معادل چهار هزار و ۱۲۰ ریال زیان در هر مترمکعب است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری تربت حیدریه گفت: اگر به مشکلات یاد شده، لیست بدهکاران را نیز اضافه کنید آن وقت خواهید فهمید چرا گاه سرعت انتقال خدمات رو به کندی میگذارد.
یوسفی افزود: در بخش دستگاههای دولتی غالباً بدهکار نداریم و شهرداری نیز در پایان سال به صورت تهاتر بدهیهایش را با ما تسویه میکند اما هم اکنون با رقمی معادل ۲۰ میلیارد ریال بدهی شهروندان بابت بی اعتنایی شأن به پرداخت قبضهای آب بها مواجه هستیم.
وی با اشاره به حذف تعرفه تبصره سه (تأمین بخشی از هزینههای ترمیم و بازسازی شبکه توسط شهروندان) از لیست اقلام آب بها گفت: در طول اجرای برنامه و تا پایان سال گذشته مبلغ ۸۲ میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال در قبضها اعمال شد که از این میزان تنها ۶۶ میلیارد ریال آن وصول و از این رقم نیز ۳۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال آن هزینه شد همچنین از ابتدای امسال نیز مبلغ ۱۲ میلیارد ریال دیگر هزینه شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری تربت حیدریه افزود: اعتبار مصوب این شرکت از محل اعتبارات ملی و استانی در سال ۹۷، ۶۶ میلیارد ریال بود که ۵۰ درصد آن تخصیص و جذب شد.
تبعات خشکسالیهای چند ده ساله
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری تربت حیدریه به تبعات و اثرات خشکسالیهای چند ده ساله در این شهرستان اشاره و اظهار کرد: تنها در دشت آبرود هفت حلقه از ۱۱ حلقه چاه ما خشک شد و در دشت اسفیز و داخل تربت حیدریه نیز هر کدام یک حلقه چاه خشک شده است.
یوسفی با بیان اینکه یکی از مشکلات عمده ما کمبود مخازن آب است افزود: در حال پیگیری برای حل این مشکل هستیم در عین حال شهروندان باید بدانند اکنون کار پایش، کنترل و قطع و وصل آب به منظور استفاده بهینه و پیشگیری از قاچاق آب به صورت مرکزی و به صورت مانیتورینگ انجام میشود تا مانع هدر رفت و سرریز آب شود.
وی تاکید کرد: متولی تأمین آب در شهرهای با جمعیت بیش از ۵۰ هزار نفر شرکت آب منطقهای است که کارهای مطالعاتی اش را انجام میدهد و ما فقط پیگیری میکنیم.
قصه پرغصه تصفیه خانه تربت حیدریه
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری تربت حیدریه در پاسخ به علت انتشار بوی نامطبوع تصفیه خانه تربت حیدریه گفت: ظرف چهار ماه آینده این مشکل به طور کامل برطرف خواهد شد.
یوسفی در خصوص این تصفیه خانه گفت: در حوزه فاضلاب تنها شرکت در استان خراسان رضوی هستیم که قرارداد بیع متقابل با بخش خصوصی منعقد کردهایم.
وی ادامه داد: بر این اساس بخش خصوصی از آبان سال ۹۶ فعالیت خود را آغاز کرده و متعهد شده است ۱۰۰ کیلومتر خط انتقال فاضلاب برای ۲۲ هزار مشترک را نصب و در مقابل به مدت ۲۹ سال پساب به دست آمده را استفاده کند.
شرکت آبفای تربت حیدریه چهار بخش مرکزی، رخ، بایگ و کدکن را با جمعیت شهری ۱۶۴ هزار نفر و جمعیت روستایی ۳۰ هزار نفر در ۲۷ روستا تحت پوشش دارد که البته این رقم جدای از دیگر روستاهایی میباشد که شرکت آب و فاضلاب روستایی تحت پوشش دارد.
مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربت حیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب غربی مشهد قرار دارد.
۶۱۲۱/۱۹۲۲
نظر شما