«کرمعلی قندالی» روز سه شنبه در حاشیه دومین نشست تشکلهای جهادی با موضوع نقش تشکلهای جهادی در رونق تولید، در جمع خبرنگاران فزود: جهاد سازندگی در سال ۵۸ به فرمان امام راحل تأسیس شد و امروز تشکلهای جهادی نیاز به یک عزم جهادی به منظور رشد و تعالی کشور به ویژه برای شعار سال با عنوان رونق تولید دارد که نیازمند یک حرکت فراگیر بسیجی است.
به گفته وی، بسیج سازندگی به عنوان الگوی موفق گام برمی دارد و اجرای پروژههای مشترک (سازمان امور عشایری و بسیج سازندگی) نماد یک هم افزایی و تعامل بین دو دستگاه است تلاش می شود که این مصوبه در مجلس شورای اسلامی هم منابعش تأمین و قانونمند شود.
رئیس سازمان امور عشایری کشور به اجرای پروژههایی برای تأمین آب شرب سالم برای انسان و دام، احداث خطوط ارتباطی، دستیابی عشایر به سامانههای عرفی و در حوزه تولید پروژههای زنجیره تولید گوشت قرمز، گیاهان دارویی، صنایع دستی و گردشگری اشاره کرد و افزود: این اقدام در سازمان عشایری به عنوان متولی محرومترین مردم وظیفه سنگینی است که با کمک تشکلهای جهادی محقق خواهد شد.
اجرای بیش از ۱۲ هزار پروژه جهادی کشور مربوط به بخش کشاورزی است
سرهنگ پاسدار «محمد زهرایی» جانشین فرمانده کل سپاه در بسیج سازندگی با بیان اینکه فلسفه وجودی بسیج سازندگی از حرکتهای جهادی در سال ۷۹ توسط دانشجویان شکل گرفت گفت: بسیج سازندگی حمایت ریالی برخوردار نیست، در عین حال منابع مالی ندارد، اما نقش تسهیل گری جهادی بین نهاده ها و دستگاه های اجرایی است.
وی ساماندهی جوانان را تحت عنوان ۱۱ هزارو ۵۲۱ گروه جهادی متخصص، کمک به دولت در پروژههای محرومیت زدایی و کمک به دولت در مردمی کردن اقتصاد و جلوگیری از مهاجرت در خالی شدن روستاها را سه مأموریت اصلی بسیج سازندگی در کشور برشمرد.
زهرایی اضافه کرد: تعداد پنج هزار و ۸۰۰ گروه جهادی متخصص از سال گذشته تاکنون به عنوان خدمت رسان محله محور تشکیل شده که تفاوتش با یکدیگر در این است که گروه خدمت رسان تخصصی به مناطق محروم استان های مختلف هجرت میکنند، اما گروه خدمت محله محور در محلههای خود خدمت میکنند.
وی تصریح کرد: براساس پروژههای محرومیت زدایی برای کمک به دولت بطور متوسط سالیانه هشت هزار تا ۸۲۰۰ پروژه به پایان میرسد.
فرمانده بسیج سازندگی گفت: طرحی سال گذشته به وزیر کشور ارایه شد که قرار است از مرداد ماه ماهیانه چند هزار پروژه به این ترتیب افتتاح شود که از تعداد ۴۰ هزار پروژه ۱۲ هزارو ۵۰۰ پروژه مربوط به وزارت جهاد کشاورزی است و در خواست داریم که در یک اقدام مشترک منابع مالی و تجهیزات در اختیار تشکلهای جهادی قرار گیرد.
وی افزود: برپایه کمک به دولت در مردمی سازی اقتصاد و جلوگیری از مهاجرت در خالی شدن روستاها، کارگاه های اقتصاد مقاومتی با رویکرد در روستاها شکل می گیرد و به سبد خانوار، درامدش و ماندگاری مردم در روستاها کمک می شود.
نظر شما