محمد علی طالبی روز چهارشنبه در نشست یزد، شهر میراث جهانی افزود: دستگاههای مختلف استان که به صورت مستقیم در زمینه ثبت جهانی این شهر مسؤولیت دارند برنامههای برای ۱۸ تیرماه روز جهانی ثبت جهانی برنامه ریزی کنند، شاید یک کار فاخر برای این مناسبت دیر شده باشد، اما میتوان برنامه خوبی را مدون و این روز را گرامی داشت.
وی اضافه کرد: باعث تأسف است نتوانستیم از این فرصت تاریخی که برای ما فراهم شده در جهت گرامیداشت چنین روز و پاسداشت از داشته های تاریخی و تلاش در جذب گردشگر استفاده مناسب کنیم.
وی خاطر نشان کرد: باید در زمینه پاسداشت این روز هماهنگیهای بیشتری صورت گیرد و امیدواریم این جلسه نقطه شروعی برای مدون کردن برنامههای گرامی داشت آن باشد.
استاندار یزد با اشاره به برگزار نشدن جشن روز ثبت جهانی یزد در سال گذشته گفت: رویدادهایی در چنین سطحی، نیازمند همکاری و تعامل همه نیروهای مؤثر جامعه دارد و ما نمیتوانیم به بخشهایی از جامعه بی توجه باشیم و آنها را بی اطلاع بگذاریم.
برگزاری همایش ملی توسعه گردشگری یزد
طالبی در ادامه به برگزاری همایش ملی با عنوان توسعه گردشگری یزد به مناسبت ثبت جهانی یزد افزود: این همایش باید کاربردی برگزار شود و در این زمینه باید هماهنگی لازم و کمیته اجرایی در این زمینه شکل گیرد.
وی بهترین زمان برگزاری همایش یاد شده را آبان ماه بیان و اضافه کرد: امیدواریم این همایش در راستای اعتلای و توسعه گردشگری استان صورت گیرد.
اولویت گردشگری در برنامه توسعه استان
استاندار گفت: با توجه به ظرفیتها و بستر خوبی که در حوزه گردشگری در استان فراهم است اولویت گردشگری در برنامه توسعه استان باید به صورت جدی دنبال شد، نیازمند است در این زمینه مکانیزمهای لازم برای هماهنگی بیشتر برنامهها در این حوزه صورت گیرد و همکاری تنگاتنک بخش دولتی و خصوصی را در این زمینه میطلبد.
وی در ادامه در رابطه با مطرح شدن بحث مشاور گردشگری در حوزه استانداری گفت: ما چند مورد ابلاغ مشاور داشتیم که مورد ایراد نهاد نظارتی قرار گرفت که به صورت مکتوب به ما اعلام شد برخلاف قانون است که علاوه بر پستهای آن سازمان مشاوره، ابلاغ مشاور نمیتوان صادر کرد و ما متوقف کردیم و حتی برخی ابلاغها را لغو کردیم.
استاندار یزد افزود: البته همه همکاری ما در قالب حکم مشاور نیست و هر پیشنهادی که موجب تقویت کننده بخش دولتی با بخش خصوصی در حوزه گردشگری شود این آمادگی را داریم و از نظرات شما بهره مند می شویم.
بافت تاریخی شهر یزد به عنوان نخستین بافت تاریخی شهری ایران، ۱۸ تیر ۹۸ در چهل و یکمین اجلاس کمیته میراث بشری سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد (یونسکو) در شهر کراکوف لهستان به ثبت جهانی رسید تا آرزویی چندین ساله با تلاش و پشتکار جمعی به واقعیت تبدیل شود.
بافت تاریخی یزد به مساحت عرصه ۷۴۳ هکتار و مساحت حریم پنج هزار هکتار در سال ۱۳۸۴ به ثبت ملی رسید.
استان یزد یکهزار و ۶۰۰ اثر تاریخی ثبت شده غیر منقول و ۶۰۰ بنای تاریخی ثبت شده ملی دارد که میزبان گردشگران داخلی و خارجی است.
در طرح پنج ساله از سالجاری تا سال ۱۴۰۰ برنامههای متنوع برای توسعه استان یزد در حوزههای میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تدارک دیده شده است.
یزد در کنار استانهای فارس و اصفهان به عنوان مثلث طلایی گردشگری ایران مقصد اول گردشگران خارجی و اروپایی بوده به گونهای که استقبال گردشگران خارجی از این شهر تا پنج برابر افزایش داشته و همین امر گردشگری را محور توسعه استان قرار داده است.
این استان ۲۲۷۰ هکتار بافت تاریخی دارد و شهر یزد به عنوان نخستین شهر خشت خام و دومین شهر تاریخی جهان دارای بافت تاریخی به مساحت عرصه ۷۴۳ هکتار و مساحت حریم پنج هزار هکتار در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
یزد با عناوینی همچون شهر بادگیرها، شهر کار و کاریز و کاهگل، دارالعباده، دارالعلم و دارالعمل، حسینیه ایران، شهر دوچرخهها، شیرینی، شهر قنات و قنوت و قناعت و شهر آتش و آفتاب شناخته میشود.
استان یزد یک میلیون و ۱۳۸ هزار نفر جمعیت دارد.
۲۰۸۸/ ۶۱۹۷
نظر شما