۵ تیر ۱۳۹۸، ۱۴:۱۷
کد خبرنگار: 1361
کد خبر: 83370841
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

برنامه راهبردی اصفهان برای  شهر دوستدار کودک مشخص شد

اصفهان- ایرنا- رئیس اداره سازمان ها و مجامع بین المللی وزارت کشوربا بیان این که فرایند شهر دوستدار کودک دگرگون سازی است، گفت : برنامه راهبردی اصفهان برای تحقق این شهر تا سال ۱۴۰۰ تعیین شده است.

ابتکار شهرهای دوستدار کودک در سال ۱۹۹۶ توسط یونیسف و برنامه اسکان بشر سازمان ملل متحد معرفی شد تا قطعنامه‌های تصویب شده در دومین کنفرانس سازمان ملل متحد در مورد اسکان بشر را اجرایی کند. براین اساس رفاه کودکان، شاخص نهایی یک زیستگاه سالم، جامعه دموکراتیک و حاکمیت مطلوب است.

در سال‌های اخیر شاهد رشد چشمگیر شهرهای دوستدار کودک بوده ایم، این رشد نشانه‌ای مثبت از اهمیت این برنامه برای شهرداری‌ها و دیگر نقش آفرینان محلی است، امروزه شهرهای دوستدار کودک ۳۰ میلیون کودک در ۳۸ کشور جهان را پوشش می‌دهند.

در زمان حال در غرب آسیا شهرهای امان از کشور اردن و شارجه امارات عضو شبکه شهرهای دوستدار کودک هستند و اصفهان سومین شهر پایلوت دوستدار کودک در غرب آسیا خواهد بود.

فرآیند شهر دوستدار کودک دگرگون سازی است

فاطمه جوانی روز چهارشنبه در جلسه بررسی فنی برنامه عملیاتی شهر دوستدار کودک اصفهان در کتابخانه مرکزی این شهر کودکان را سرمایه های کشور دانست و گفت: سرمایه گذاری برای کودکان پرسودترین نوع آن به لحاظ اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است که نتایج آن همیشه با جامعه همراه خواهد بود.

به گفته وی فرآیند شهر دوستدار کودک دگرگون سازی است که این فرآیند در مدت طولانی رخ خواهد داد.

وی ادامه داد: بهزیستی، آموزش و پرورش، هلال احمر، سازمان‌های مردم نهاد، دانشگاه‌ها و بخش خصوصی اعضای کمیته راهبری شهر دوستدار کودک را تشکیل می‌دهند.

رئیس اداره سازمان‌ها و مجامع بین المللی وزارت کشور تصریح کرد: اداره شهر دوستدار کودک با کمک وزارت کشور و شهرداری‌ها برنامه عملیاتی را تهیه کرده و در قالب جلسات این برنامه مطالعه و نظرات ارائه می‌شود.

وی ادامه داد: برنامه‌ها، اهداف، چشم اندازها و مشکلات حوزه کودکان ویرایش و تکمیل برنامه‌ها را برعهده دارند.

جوانی بیان کرد: پس از انجام فرآیندها جهت کاندیداتوری شهر دوستدار کودک تفاهم نامه‌ای ما بین وزارت کشور و شهرداری امضا و شهر متعهد به اجرای برنامه عملیاتی می‌شود که در نهایت شهر اصفهان کاندیداتوری شهر دوستدار کودک را دریافت می‌کند.

وی اضافه کرد: برنامه راهبردی اصفهان برای شهر دوستدار کودک تا ١٤٠٠ تعیین شده است به این دلیل این برنامه بیش از یک ساله در نظر گرفته شده که پس از اجرای برنامه‌ها تا ١٤٠٥ شهر دوستدار کودک جز برنامه‌های راهبردی باشد و پس از اجرای فرآیندها به شهر دوستدار کودک می‌پیوندد.

رئیس اداره سازمان‌ها و مجامع بین المللی وزارت کشور با بیان اینکه بحث کودکان از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و نیازمند سرمایه گذاری است، خاطرنشان کرد: خواستار همکاری‌های صمیمانه و دلسوزانه در راستای اجرای حقوق کودکان و تحقق شهر دوستدار کودک هستیم چرا که این موضوع از وظیفه اداری جداست.

وی اظهار داشت: مشارکت دستگاه‌های خصوصی و نهادهای مردمی در این راستا مهم بوده همچنین مشارکت کودکان در تمام این مراحل حائز اهمیت است همچنین حضور کودکان در این جلسات مهم است چرا که باید برای خودشان نظر بدهند.

باید از شعار و شعار زدگی فاصله بگیریم

رئیس کمیسیون اجتماعی شورای شهر اصفهان با بیان اینکه شهر دوستدار کودک باید جدی گرفته شود، گفت: برای تحقق شهر دوستدار کودک به تئوری اجرایی نیاز داریم.

کوروش محمدی ادامه داد: باید از شعار و شعارزدگی فاصله بگیریم و در مدت زمان کوتاه گام جدی در حوزه کودکان برداریم.

وی افزود: بودجه ٣٠ میلیارد ریالی برای شهر دوستدار کودک تحقق شده اما هزینه‌ای در این راستا صورت نگرفته چرا که برنامه‌ای نداشتیم.

به گفته رئیس کمیسیون اجتماعی شورای شهر اصفهان، نیازمند تغییر باور هستیم تا شاهد تحقق شهر دوستدار کودک در اصفهان باشیم.

کلان شهرها به بلوغ فکری و اجتماعی رسیدند

معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان با اشاره به اینکه کلان شهرها به یک بلوغ فکری و اجتماعی رسیدند، گفت: باید بتوانیم مباحث را از پایتخت به کلان شهرها منتقل کنیم همچنین نگاه مدیریتی بالا به پایین و حاکمیتی نسبت به شهرها به ویژه کلان شهرها باید اصلاح شود.

سید احمد حسینی نیا بیان کرد: در تمامی مباحثی که کلان شهرها ی دیگر در حوزه شهری موضوع مطرح کردند ما در اصفهان به صورت آزمایشی کار کردیم.

وی ادامه داد: در حوزه شهر دوستدار کودک تعامل، همفکری، همراهی و حمایت جدی اعضای شورای شهر برای شهر دوستدار کودک قابل تحسین است.

اصفهان زیرساخت‌های شهر دوستدار کودک را دارد

مشاور حوزه معاونت امور شهرداری‌های سازمان شهرداری‌های کشور گفت: اصفهان زیرساخت نرم افزاری و سخت افراری را دارد و آماده اخذ کاندیداتوری شهر دوستدار کودک است.

موسی پژوهان افزود: باید مطابق با برنامه، بودجه مورد نیاز اخذ و شاخصی تحت عنوان برنامه کاندیداتوری پایش شود تا در نهایت نشان کاندیداتوری شهر دوستدار کودک برای اصفهان عملیاتی شود.

وی بیان کرد: باید زبان اشتراکی میان شهرداری، وزارت کشور و یونیسف ایجاد شود سپس فرآیندها طبق زمان بندی مطابق برنامه انجام شود.

وی ادامه داد: باید در این راستا ساماندهی درونی انجام و ارتباط سازی صورت بگیرد زیرا در زمان حال در برخی از واحدها برای موضوع شهر دوستدار کودک ناهماهنگی‌هایی شاهد هستیم.

به گزارش ایرنا، بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته از سال ۹۵، مقرر شده تا اصفهان به عنوان پایلوت و پایتخت شهر دوستدار کودک در ایران انتخاب و در گام‌هایی مشخص، به شاخص‌های شهر دوستدار کودک یونیسف (صندوق کودکان ملل متحد) نزدیک شود.

یونیسف از اوایل دهه پنجاه فعالیت خود را برای کودکان ایران آغاز کرد و در ابتدا این سازمان و دولت ایران همکاری خود را بر روی سلامت و تغذیه کودکان متمرکز کردند، اما در سال‌های بعد، همکاری‌ها گسترش یافت و برنامه‌هایی در زمینه آموزش، فعالیت های حمایتی، پیشگیری از ایدز، پایش حقوق کودک و کاهش فقر کودکان به اجرا درآمد.

تعداد کودکان زیر ۱۵ سال استان اصفهان بیش از یک میلیون ۱۰۳و هزار و ۵۴۶ نفر و تعداد جوانان ۱۵ تا ۲۹ سال بیش از یک میلیون و ۲۰۷ هزار و ۸۵۴ نفر است.

٩٩١٣ / ‏۶۰۲۶

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha