در این سرمقاله آمده است: در این اوضاع نابسامان اقتصادی که مطبوعات رمقی برایشان نمانده و یکی پس از دیگری در حال تعطیل شدن هستند، اداره امور مالیاتی نیز دست از سر مطبوعات بر نمی دارد. با توجه به آنکه هفته مالیات هم نزدیک است لازم دیدم که به این موضوع مهم بپردازم.
علی رغم آنکه مطبوعات طبق قانون از پرداخت مالیات معاف هستند متاسفانه به بهانه های مختلف برای دفاتر نشریات و نمایندگی های روزنامه ها، مالیات می برند و هر بار که مطبوعاتی ها معترض می شوند عنوان می کنند که شما برخی مقررات را رعایت نکرده اید، کتمان درآمد داشته اید و از معافیت خارج شده اید.
رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور در سال ۱۳۹۱ با ابلاغ بخشنامه ای معافیت کامل مطبوعات از پرداخت مالیات را اعلام کرد. علی عسکری طی این بخشنامه با شماره ۱۵۸۲۲/۲۰۰ مورخ ۰۶/۰۸/۹۱ تصریح کرده بود: نظر به سؤالات و ابهامات مطرح شده در خصوص شمول یا عدم شمول مالیات نسبت به درآمد حاصل از طراحی و انتشار آگهی برای فعالیتهای مطبوعاتی در اجرای مقررات بند (ل) ماده ۱۳۹ قانون مالیاتهای مستقیم، بدینوسیله یادآور می گردد: طبق جزء ۲-۲ فهرست فعالیتهای مشمول معافیت بند (ل) ماده ۱۳۹ قانون مالیاتهای مستقیم موضوع دستورالعمل ماده ۱۲ آئین نامه اجرایی تبصره ۳ مذکور (بخشنامه شماره ۱۹۱۵۳/۴۳۴۸-۲۱۱ مورخ ۰۴/۱۱/۱۳۸۳ طراحی و انتشار آگهی در طبقه فعالیت مطبوعاتی مشمول معافیت موضوع این بند می باشد.
بنابر این در اجرای مقررات بند (ل) ماده ۱۳۹ قانون مالیاتهای مستقیم و آئین نامه و دستورالعمل مربوط، درآمد حاصل از طراحی و انتشار هرگونه آگهی توسط اشخاص دارنده مجوز فعالیت انتشار نشریات و مطبوعات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با رعایت مقررات مشمول معافیت می باشد.
علی رغم این بخشنامه، متاسفانه ادارات مالیاتی نسبت به نشریات بسیار سختگیری می کنند و معافیت مالیاتی آنان را مانند سایر مشاغل و بنگاههای اقتصادی منوط به ارائه اظهارنامه دقیق همراه با لیست درآمد و هزینه ها و پلمپ دفاتر کرده اند.
مسئولان امور مالیاتی بدانند که دخل و خرج مطبوعات، هیچ همخوانی با هم ندارند. هزینه چاپ و انتشار نشریات و روزنامه ها از درآمد آنها بیشتر است. تنها درآمد مطبوعات از آگهی هاست که بخش اعظم آن هم لاوصول است و یا به موقع محقق نمی شود و از این رو صاحبان نشریات هم نمی دانند که درآمدشان دقیقاً چقدر است.
لذا ممکن است برخی از درآمدهایشان از قلم بیفتد و مغایرتی با آنچه اظهار کرده اند داشته باشد لذا نباید به عنوان کتمان درآمد تلقی کنند. بسیاری از نشریات به خاطر پایین آوردن هزینه هایشان ناچار به تعدیل نیرو، دورکاری و حتی جمع کردن دفاتر فعالیت خود شده اند و قادر به استخدام حسابدار جهت تنظیم دفاتر مالیاتی نیستند. لذا خواهشمندیم در این شرایط وخیم که مطبوعات نیازمند حمایت دولت هستند لااقل آنها دست از سر کچل مطبوعات بردارند.
۹۹۴۴/۶۰۴۸
نظر شما