۶ تیر ۱۳۹۸، ۸:۱۸
کد خبرنگار: 1781
کد خبر: 83370986
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

به زیستن در قاب بهزیستی

۶ تیر ۱۳۹۸، ۸:۱۸
کد خبر: 83370986
به زیستن در قاب بهزیستی

بندرعباس-ایرنا-سازمان بهزیستی به عنوان یکی از نهاد دولتی با کمک خیران و نیک اندیشان تاسیس شده تا بتواند برای ساماندهی اقشار آسیب پذیر جامعه تاثیر گذار باشد.

حوادث، قضا و قدر الهی نباید فراموش شود و بدانیم که نهادی مثل بهزیستی که برخواسته از متن جامعه بوده بطور حتم برای پیشتازی و موفقیت و تحقق اهداف و وظایف انسانی در برابر همنوعان مسوولیت سنگینی دارد که همه باید برای شکوفا تر شدن آن تلاش کنند.

سازمان بهزیستی با تصویب شورای انقلاب در سال ۱۳۵۹ آغاز به کار کرد و اکنون حدود ۳۵ سال از عمرش می‌گذرد که از منظر حقوق بشر، خدمات بسیاری داشته که از مصادیق حقوق بشر است.

در جهان متعارف است هر نهادی خدمات انسان دوستانه داشته باشد، مطلوب‌تر و مقبول‌تر است و در سراسر جهان بیشتر به آن توجه می‌شود، اما صرف فعالیت عملی در جهت حقوق انسانی اقشاری مانند معلولان کافی نیست و لازم است این فعالیت‌ها ثبت و به جهان گزارش شود.

در تعریف فرد معلول آورده شده، شخصی است که با تأیید کمیسیون پزشکی – توانبخشی تعیین نوع و شدت معلولیت سازمان بهزیستی در اثر اختلال و آسیب جسمی، حسی (بینایی و شنوایی)، ذهنی، روانی و یا محدودیت قابل توجه و مستمر در فعالیت‌های روزمره زندگی و مشارکت اجتماعی، مواجه می‌باشد.

همچنین دسترس پذیری شامل، اقداماتی است که با هدف ایجاد محیط بدون مانع و قابل دسترس برای مشارکت افراد معلول در همه حوزه‌های زندگی و فراهم آوردن فرصت برابر برای آنها در برخورداری از امکانات زندگی اجتماعی، همانند سایر افراد، انجام می‌شود.

این دسترسی از قبیل، سامانه (سیستم) حمل و نقل، محیط فیزیکی، اطلاعات، آموزش و پرورش، فن‌آوری (تکنولوژی)، اشتغال، منابع مناسب ارتباطی و رسانه‌ای است.

شبکه‌هایی ملی تشکل‌های افراد دارای معلولیت گروه‌های اصلی معلولیتی (آسیب‌دیدگان بینایی، شنوایی، جسمی، ذهنی، اعصاب و روان) است که به منظور هماهنگی و یکپارچه‌سازی فعالیت تشکل‌های عضو و ایجاد صدای واحد ملی تشکیل می‌شوند.

امروزه که کشور با تورم و تحریم‌های اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کند، بسیاری از معلولان یا خانواده‌های آنان در شرایط بد مالی قرار دارند که می‌طلبد خیران و یاری رسانان اقشار ضعیف جامعه در صحنه حضور بیش از پیش داسته باشند.

۱۰۵ هزار مددجوی بهزیستی در هرمزگان نیازمند حمایت های خیران هستند

مدیرکل بهزیستی هرمزگان دراین باره گفت: به طور کلی ۱۰۵ هزار خانوار زیر پوشش این اداره کل هستند که ۲۲ هزار نفر به طور ماهانه مستمری دریافت می‌کنند و ۱۱۰ فعالیت در بخش‌های مختلف انجام می‌شود اما به منظور ارائه خدمات بهتر به حمایت‌های خیران نیاز است.

غلامحسین رنجبر در گفت و گو با ایرنا افزود: ۱۳ دستگاه دولتی متولی کاهش آسیب‌های اجتماعی هستند که همکاری خوبی با بهزیستی دارند اما اگر هماهنگی لازم با این نهاد اجتماعی داشته باشند بسیاری از ناهنجاری‌ها و بزهکاری‌ها در جامعه کمتر می‌شود.

وی ادامه داد: امروزه اعتیاد بسیاری از بنیان خانواده‌ها را متزلزل کرده است و باعث بروز آسیب‌های اجتماعی فراوانی در جامعه شده است که در استان نیز به دلیل آب و هوای مناسب، شاهد هجوم معتادان متجاهر کارتن خواب از استان‌های دیگر هستیم.

این مقام مسوول خاطر نشان کرد: شماره‌های ۱۲۳ اورژانس اجتماعی به طور شبانه روزی و ۱۴۸۰ مشاوره خانواده از ساعت ۸ صبح تا ۸ شب به صورت تلفنی، آماده ارائه خدمات به افراد یا خانواده‌هایی هستند که در معرض آسیب قرار دارند.

مدیرکل بهزیستی هرمزگان عنوان کرد: ۸ پایگاه خدمات اجتماعی در استان فعال هستند که در محله‌های پر آسیب و حاشیه‌ای راه اندازی شده است و در سال گذشته، ۷ هزار و ۶۳۶ نفر برای مشاوره طلاق پذیرش شده‌اند.

بیشترین خدمات بهزیستی، توسط مراکز غیر دولتی ارائه می‌شود

معاون پیشگیری بهزیستی هرمزگان نیز اظهار داشت: به منظور سهولت دسترسی افرادی که برای دریافت مشاوره و خدمات دیگر مراجعه می‌کنند، بیشترین خدمات به عهده مراکز غیردولتی در سطح محله‌ها واگذار شده است.

سامیه جهانشاهی اضافه کرد: هم‌اکنون ۳۹ مرکز سرپایی و ۳۰ کمپ یا مرکز اقامتی میان مدت در استان راه اندازی شده و مرکز ماده ۱۶ (محل نگهداری معتادان متجاهر بی خانمان) در ۱۷ استان وجود دارد که به این افراد خدمات ارائه می‌شود.

وی ادامه داد: همچنین مرکزی با ظرفیت ۳۰ نفر به منظور توانمندسازی و حرفه آموزی معتادان بهبود یافته فعال است که تلاش می‌کند افراد پس از کسب مهارت برای اشتغال به بازار کار و شرکت‌ها معرفی شوند.

معاون پیشگیری بهزیستی هرمزگان خاطر نشان کرد: مرکز سرپناه شبانه معتادان از ساعت ۷ شب تا ۷ صبح با هدف ارائه خدماتی شامل، یک وعده غذای گرم و جای خواب برای معتادان کارتن خواب و بی خانمان راه اندازی شده است که معتادان با مراجعه به این مرکز غیردولتی می‌توانند از خدمات آن بهره ببرند.

جهانشاهی تصریح کرد: به منظور آگاه سازی خانواده‌ها و کودکان در زمان مواجه با آسیب‌های اجتماعی به‌خصوص اعتیاد برنامه‌هایی شامل، مصون سازی خانواده در ۳۰ مهدکودک، کارمندیاری، طرح بزک در ۶۰ محله استان، مشاوره ژنتیک، طرح تنبلی چشم و انعقاد تفاهم نامه برای ارائه مشاوره در محیط کار اجرا شده است.

وی به اجرای طرح پیشگیری از آسیب‌های فضای مجازی اشاره کرد و گفت: در این طرح تا کنون ۳ هزار نسخه کتاب و ۲ هزار پوستر به چاپ رسیده و توزیع شده است.

معاون پیشگیری بهزیستی هرمزگان افزود: ۱۶۶ تیم اجتماع محور در استان فعال هستند که به ۳۶۸ هزار نفر آموزش پیشگیری از اعتیاد داده‌اند.

جهانشاهی ازخانواده‌هایی که یک یا چند معلول دارند خواست تا با مراجعه به مشاوران ژنتیک از به دنیا آوردن فرزندان معلول آگاهی لازم را کسب و از وقوع افزایش فرزند معلول جلوگیری کنند.

اورژانس اجتماعی، یاری رسان افراد در معرض خطر آسیب‌های اجتماعی

معاون اجتماعی بهزیستی هرمزگان با تأکید بر اهمیت آشنایی افراد جامعه با خدمات اورژانس اجتماعی ۱۲۳ ابراز داشت: وقتی فردی در معرض خطرات اجتماعی جامعه قرار گرفته و یا قربانی خشونت‌های افراد دیگری است باید با شماره تلفن‌های خدمات مشاوره‌ای بهزیستی تماس بگیرد تا در اولین فرصت تیم‌های مشاوره به محل اعزام شوند.

حمید سلیمانی اضافه کرد: تا کنون به ۸ هزار و ۸۹۸ نفر طی تماس‌های تلفنی با اورژانس اجتماعی در سال گذشته مشاوره ارائه شده که زنان خشونت دیده ۲۶۵ مورد با ۱۰ درصد و کودک آزاری ۳۹۳ مورد با ۱۶ درصد رشد نسبت به سال ۹۶ گزارش شده است.

وی اظهار داشت: در حال حاضر ۳۷ مورد مرکز مشاوره و سلامت روان محلی از بهزیستی مجوز دارند زیرا اعتقاد داریم بهترین خدمات را مردم می‌توانند به یکدیگر ارائه کنند.

معاون اجتماعی بهزیستی هرمزگان بیان کرد: این اداره کل خدمات گسترده برای کاهش معضلات جامعه در زمینه‌های، طلاق، سلامت روان، ایجاد خانه امن، بازپروری زنان، کودکان کار و کودکان خیابانی انجام داده است که به دلیل وسعت فعالیت‌ها نیازمند همکاری خیران و هماهنگی دستگاه‌های مربوطه است.

معلولان ذهنی حبیب بن مظاهر، چشم انتظار حامیان

مدیرکل بهزیستی هرمزگان در حاشیه بازدید خبرنگاران از مرکز نگهداری معلولان ذهنی حبیب بن مظاهر بندرعباس گفت: در این مرکز که توسط خیری با هزینه ۲۲ میلیارد ریال راه اندازی شده است، دو ساختمان خواهران و برادران با ظرفیت ۱۴۸ نفر در سنین خردسال تا بزرگسال نگهداری می‌شود که چشم انتظار حامیان هستند.

غلامحسین رنجبر در بخش دیگری از سخنان خود ابراز کرد: در حال حاضر ۶۰ نفر مددکار و روان شناس در سه شیفت کاری به این معلولان خدمات ارائه می‌دهند که از حقوق و مزایای کمی برخوردار هستند و فقط نیت خیرخواهانه آن‌ها را در این مکان نگه داشته است.

وی بیان کرد: به دلیل وضعیت ضعیف مالی خانواده‌های این معلولان در پرداخت نکردن ۵۰ درصد هزینه‌ها، حتی یارانه سازمان نیز برای مخارج این مرکز کافی نمی‌باشد و به حمایت‌های بیشتر خیران نیاز است.

۹۹۴۴ / ‏۶۰۴۸

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha