جام جهانی فوتبال زنان ۲۰۱۹ فرانسه از خرداد ماه آغاز شده است و تاکنون تیم های مطرحی چون آمریکا، انگلیس، سوئد، نروژ، آلمان، فرانسه، ایتالیا و هلند به مرحله یک چهارم نهایی صعود کرده اند.
شیوه بازی هر کدام از این تیم ها، تاکتیک ها و تکنیک های آنها درس خوبی برای بسیاری از کشورها از جمله ایران است. به ویژه سرمربیان و بازیکنان تیم ملی و فوتبالیست های لیگ نیز می توانند با دیدن این بازی ها و ارزیابی آن، نکات مهمی را از این دیدارها بیاموزند.
«مریم ایراندوست» مربی پیشین تیم ملی فوتبال زنان پیش از این در گفت و گو با ایرنا در خصوص بازی های جام جهانی فوتبال گفت: این جام جهانی به تمام دنیا اثبات کرد که فوتبال زنان با فوتبال مردان تفاوت زیادی ندارد و این امر، پیشامد مهمی برای فوتبال زنان ایران نیز محسوب می شود. دیگر مردان نمی گویند که زنان را چه به فوتبال بازی کردن، بنابراین دیدگاه مردان با این جام جهانی باید تغییر کرده باشد و تاثیر این موضوع مهم تر از شگفتی سازی تیم ها در جام جهانی است.
وی افزود: دنیا در فوتبال زنان بسیار از ایران پیشی گرفته و با این دیدارها در جام جهانی و سطح این رقابت ها، مسئولان باید با نگاه باز و دید مثبت به فوتبال زنان نگاه کنند تا شرایط خوبی برای دختران ما رقم بخورد.
گرچه تیم فوتبال زنان ایران در رده های بزرگسالان و نوجوانان نتوانست در مسابقات قهرمانی آسیا نتایج مطلوبی کسب کند و تنها شاگردان «کتایون خسرویار» بازی خوبی را در برابر لبنان، کره و ویتنام به نمایش گذاشتند اما به دلیل تعداد کارت های زرد و قرمز داده شده بیشتر، شانس صعود از گروه خود را از دست دادند.
از همه مهم تر اینکه خسرویار که خود یک سرمربی باتجربه است، پس از پایان بازی ها در تایلند، راهی آمریکا شد و با پذیرش سرمربیگری تیم های رین اف سی، فوتبالیست های ایرانی را تنها گذاشت.
با گذشت ۲ ماه از این بازی ها و آغاز جام جهانی فوتبال زنان، خبرنگار ایرنا برای ارزیابی سطح بازی های جام جهانی با برخی از سرمربیان و بازیکنان فوتبال تماس گرفت اما آنها نه تنها بازی ها را ندیدند بلکه اطلاعی از نتایج این دیدارها هم نداشتند.
به نظر می رسد که زنان فوتبالیست ایرانی و کادر فنی نیز رغبتی برای دنبال کردن بازی های جام جهانی ندارند و این امر می تواند ریشه در بسیاری از عوامل چون ناامیدی از کسب مقام در آسیا و عدم پیشرفت بازیکنان باشد.
موضوعی که امروز فوتبال زنان را بسیار درگیر خود کرده، نبود سرمایه گذاری های کلان برای استعدادیابی از سطوح پایه و آموزش درست سرمربیان به بازیکنان است.
خسرویار بعد از مسابقات قهرمانی آسیا در گفت و گو با ایرنا، بزرگترین مشکل فوتبال زنان را نبود زیرساخت های قوی و تقویت رده سنی پایه دانست و گفت: مربیان حاضر در فوتبال خوب هستند اما خودشان را قوی تر نمی کنند که یک بازیکن یا تیم را با قدرت بالا ببرند. مربیانی که می خواهند وارد فوتبال شوند باید به تمام معنی فوتبالی باشند و بفهمند که چه کاری می توانند برای رشد فوتبال ایران انجام دهند. اکنون نیز باید روی فوتبال پایه کار کنیم تا این مشکلات برطرف شود.
گرچه ایران استعدادهای فوتبالی کمی ندارد اما برنامه ریزی درستی نیز برای پیشبرد اهداف آن نیز مشاهده نمی شود و بازیکنان شاید به مدت یکسال بدون هیچ برنامه و اردویی بسر می برند و این امر هم می تواند سبب کاهش انگیزه آنها برای دنبال نکردن بازی های جام جهانی فوتبال زنان باشد.
همچنین «مرتضی محصص» رئیس کمیته فنی فدراسیون فوتبال در گفت و گو با ایرنا درخصوص عدم تمایل فوتبالیست های ایرانی به دنبال کردن بازی های جام جهانی گفت: دلیل عدم تماشا، مطالعه و بررسی جام جهانی زنان به وسیله مربیان و بازیکنان ایرانی خیلی مشخص است زیرا پخش مستقیم این بازی ها را نداریم و این امر می توانست خیلی به دنبال کردن بازی ها به وسیله بازیکنان ایرانی کمک کند. دیگر آنکه زنان فوتبالیست ما انگیزه بسیار پایینی دارند و با این مشکلاتی که برای زنان پیش آمده است نباید توقع تماشای این دیدارها را از آنها داشته باشیم.
وی افزود: تماشای بازی های جام جهانی فوق العاده موثر است. به طور حتم به گردهمایی بعد از پایان جام جهانی ۲۰۱۹ فرانسه نیاز داریم و مربیان تیم ملی نیز میتوانند از تجربههای خویش برای بازیکنان بگویند، اما قسمت مهم سمینار باید نشان دادن فیلم دیدارهای جام جهانی باشد و نه تنها بازیکنان بلکه سرمربیان از فوتبال فرانسه، آمریکا و تیمهای مطرح دیگر و نحوه بازی کردن آنها درس بگیرند.
محصص یادآور شد: از سوی دیگر انتظارات از فوتبال زنان خیلی بالا است اما کار زیادی هم برای این بخش انجام ندادیم و این توقع نباید به خاطر محدودیتهایی که وجود دارد، زیاد باشد. گرچه باید از پنج سالگی استعدادهای فوتبال زنان را پرورش دهیم و از ۱۲ سالگی نیز لیگ داشته باشیم تا پایههای فوتبال را مستحکم سازیم.
نظر شما