به گزارش ایرنا نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی و امام جمعه ارومیه روز چهارشنبه در این جلسه بر تصمیم گیری در خصوص اعضای شورای سیاست گذاری موزه مفاخر آذربایجان غربی تاکید کرد و گفت: اعضای شورای سیاستگذاری موزه مفاخر توسط شورای فرهنگ عمومی انتخاب شوند.
حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی قریشی که رئیس این شوراست، افزود: باید به موضوع مفاخر به صورت جامع نگریسته شده و همه جوانب کار سنجیده شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی هم از پیگیری تشکیل انجمن مفاخر استان در این اداره کل خبر داد و اظهار داشت: این انجمن بر مفاخری که در قید حیات هستند تمرکز دارد اما موزه مفاخر بر شخصیتهای تاریخی منطقه متمرکز است.
حجت الاسلام ناصر خدایاری که دبیری این شورا را عهده دار است، افزود: پرداختن به چهرههای شاخص و شخصیتهای ماندگار و تأثیرگذار آذربایجان غربی در اعتلای فرهنگی استان ضروری است و باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
وی اظهار داشت: اقدامات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و میراث فرهنگی آذربایجان غربی در تشکیل انجمن و راه اندازی موزه مفاخر مکمل یکدیگر است و برجسته سازی مفاخر زنده و گذشته از اهداف ماست.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی نیز در این جلسه با بیان اینکه در خصوص ایجاد موزه مفاخر مکاتباتی با استانداری و سازمان مدیریت و برنامه ریزی انجام شده است، گفت: ایجاد موزههای تخصصی بودجههای ویژه ای لازم دارد و برای انجام مطالعات توجیهی و محتوایی این موزه باید بودجه لازم تخصیص یابد.
جلیل جباری با تاکید بر اینکه تشکیل انجمن مفاخر میتواند به راه اندازی این موزه کمک کند و این ۲ مکمل یکدیگر هستند، بیان کرد: برای راه اندازی موزه مفاخر از تمامی ظرفیتهای فرهنگی، تاریخی و علمی استان بهره گیری میشود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان غربی نیز در این جلسه با بیان اینکه این سازمان در کمک به راه اندازی این موزه از هیچ اقدامی دریغ نمیکند، گفت: شورای راهبری برای ایجاد موزه باید تشکیل شود و این سازمان در کمک به راه اندازی آن مشکل ندارد.
ناصر حضرتی افزود: این سازمان در ارتباط با نحوه ارزیابی مدیران و برگزاری دورههای آموزش جهادی برای مدیران که یکی از دغدغههای امام جمعه ارومیه و مصوبههای جلسه گذشته این شوراست، میتواند وارد عمل شود.
مدیرکل اسبق میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی نیز که به صورت میهمان در این جلسه از شورا حضور یافته بود، اظهار داشت: تولیت موزهها با میراث فرهنگی بوده و موزه مفاخر و ایجاد آن یک موضوع فراگیر است و باید نگرش ویژه به این موضوع صورت گیرد.
محمد اشتری گفت: موزه مفاخر موضوع ویژه ای است که باید بودجه مشخصی طبق مصوبه شورا برای این موضوع در نظر گرفته شود؛ برای راه اندازی این موزه باید محل مورد نیاز تعیین و بودجه لازم تصویب شود و اگر این موضوع تعیین تکلیف نشود، عمر ما تنها در جلسات میگذرد.
موضوع چهلمین سالگرد برپایی نماز جمعه در پنجم مرداد به فرمان امام راحل نیز به عنوان دومین دستور کار این شورا مطرح شد و نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی و امام جمعه ارومیه در این خصوص گفت: جایگاه متعالی نماز جمعه در استان به صورت قابل توجهی تبلیغ نمیشود که این امر مایه تأسف است.
حجت الاسلام والمسلمین قریشی با گرامیداشت این سالروز افزود: تبلیغ جایگاه نمازجمعه به عنوان یکی از شعائر الهی ضروری است و باید مسؤولان نهادهای مختلف مشارکتهای لازم را انجام دهند.
وی با اشاره به اینکه شکوه برگزاری نمازجمعه، نشان دهنده تدین و قدرت جامعه اسلامی است، اضافه کرد: برگزاری نمازجمعه موضوعی محوری در جامعه اسلامی است و باید تسهیلات لازم برای برگزاری این آئین عبادی سیاسی و حضور نمازگزاران ارائه شود.
وی بیان کرد: مسؤولان دستگاههای اجرایی و مدیران شهری نیز باید اقدامات لازم را در راستای ارائه امکانات مناسب به نمازگزاران در روز جمعه انجام دهند.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی با تاکید بر لزوم ایجاد آرامش توسط سخنرانان نمازجمعه ادامه داد: حضور مدیران و مسؤولان در آئینهای نمازجمعه موجب تشویق مردم برای حضور در این آئین عبادی سیاسی میشود و باید مسؤولان را بیشتر در صفهای نمازجمعه ببینیم.
وی اختصاص آیاتی از کلام الله مجید به این امر مهم را نشان دهنده اهمیت نمازجمعه دانست و گفت: باید در این راستا تمامی کارها کنار گذاشته شود و مردم در صفوف به هم فشرده نمازجمعه حضور یابند.
امام جمعه ارومیه با تاکید بر اینکه محیط نمازجمعه باید مناسب سازی و با کمکهای مالی نقایص موجود در مصلا رفع شود، گفت: ایجاد مهدکودک و زمین بازی برای حضور تمامی اعضای خانواده در نماز جمعه ضروری است زیرا بیشتر خانوادهها جایی برای نگهداری از فرزندان برای شرکت در نمازجمعه ندارند.
وی اظهار داشت: برای ارائه خطبههای با کیفیت در نمازهای جمعه، اعضای شورای فرهنگ عمومی استان در بخشهای مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، دینی و معرفتی پیشنهادها و نقطه نظرهای خود را ارائه دهند تا در خطبههای نماز جمعه مطرح شود.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه آذربایجان غربی نیز در این جلسه گفت: نماز جمعه نماد نظام دینی و مردم سالاری است و باید تمامی مسئولان برای برگزاری باشکوهتر نماز جمعه اقدام کنند.
حجت الاسلام کریم حسین خانی افزود: این امر عبادی باید به سبک زندگی مردم و به فرهنگ ارزشی تبدیل شود و تمامی دستگاهها کمک کار ما در این موضوع باشد.
وی اظهار داشت: در سالهای گذشته رشد قابل توجهی در تعداد نمازگزاران در استان داشتیم ولی ظرفیت استان و کشور بالاست و صفهای نماز جمعه باید گسترده شود.
وی ادامه داد: حضور خادمان و مسئولان مردم در صفهای نماز جمعه باید بیشتر شود و مردم آنان را باید در کنار خود ببینند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی نیز در این خصوص گفت: تصویر تمامی شرکت کنندگان در نماز جمعه باید در رسانه ملی پخش شود و نباید روی چهرههای خاص و شناخته شده تمرکز گردد.
حجت الاسلام ناصرخدایاری افزود: کسانی که در نمازهای جمعه حضور پایدار دارند، باید شناسایی و ۳۰ نفر شاخص انتخاب و تجلیل شوند.
فرمانده سپاه شهدای آذربایجان غربی نیز در این جلسه گفت: تمامی دستگاهها باید برای برگزاری هرچه باشکوهتر این آئین وحدت آفرین کمک کنند و ستادی در این خصوص تشکیل و وظایف تعریف شود تا هر دستگاه بر حسب وظیفه تبلیغ کند.
سردار حبیب شهسواری افزود: ائمه جمعه ممتاز و تأثیرگذار استان نیز باید در نمازهای جمعه باید مورد تجلیل قرار گیرند.
رئیس خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز آذربایجان غربی نیز در این جلسه با بیان اینکه حضور خانوادگی در نمازهای جمعه باید به صورت گسترده ترویج شود، اضافه کرد: این حضور نمادی از سبک زندگی اسلامی است و باید در این راستا تبلیغات محیطی گسترده صورت گیرد.
علیرضا فولادی با اشاره به آمادگی خبرگزاری جمهوری اسلامی برای ترویج فرهنگ متعالی حضور در آئین نماز جمعه بیان کرد: در این خصوص از همه ظرفیتهای این رسانه تأثیرگذار استفاده میشود.
در این جلسه که ۲ ساعت به طول انجامید اعضا نقطه نظرهای خود را در خصوص دستور کار مطرح شده در جلسه بیان کردند.
شورای فرهنگ عمومی بالاترین شورا در راستای اتخاذ تصمیمهای فرهنگی و اجرای طرحهای فرهنگی در استانهاست و با حضور نماینده ولی فقیه، امام جمعه مرکز استان، استاندار و همچنین مدیران کل نهادهای فرهنگی و اجتماعی برگزار میشود.
پیگیری اجرای طرحهای فرهنگی، سیاست گذاری در راستای ارتقا و اعتلای فرهنگی جامعه، رصد مشکلات و معضلات فرهنگی با هدف ارائه راهکار اجرایی، تلاش در راستای افزایش نقش نهادهای فرهنگی در توسعه جامعه، پیگیری مشکلات اعتباری طرحها و حتی نهادهای فرهنگی و برنامه ریزی برای بسط و گسترش اقدامات فرهنگی و مبتنی بر دین از جمله وظایف و اقدامات این شورا به شمار میرود.
۳۰۷۲/۸۱۳۷/۷۱۲۹
نظر شما