کاظم خاوازی روز چهارشنبه در بازدید از مرکز تولید بذر «مینی تیوبر» سیب زمینی در اردبیل گفت: این استان یکی از قطب های مهم تولید محصول سیب زمینی کشور محسوب می شود و تولید کنندگان این دیار در زمینه تولید بذر و دانش فنی تولید محصول تجربههای گرانقدری دارند.
وی ادامه داد: هر سال بخشی از نیاز بذر سیب زمینی کشور در داخل تولید و نیز نحوه تولید و مبارزه با آفات این محصول به شکل تجربی منتقل می شود ولی با راه اندازی این مرکز، کلیه فعالیت های علمی و تحقیقی که منجر به افزایش تولید محصول سیب زمینی و کیفی ساختن تولید شود، در این مکان دنبال خواهد شد.
خاوازی بیان کرد: طرح ایجاد این مرکز تخصصی تهیه شده و پس از تصویب در هیات امنای سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی، اقدامات لازم اجرایی برای ایجاد این مرکز انجام می شود.
وی با تاکید بر ضرورت همکاری مسئولان استان در این امر مهم افزود: با ایجاد این مرکز تحقیقات، علاوه بر طی مراحل تخصصی و علمی مربوط به کاشت، داشت و برداشت سیب زمینی، همه امور مربوط به تولید بذر و مبارزه با آفات نیز از طریق کارشناسان این مرکز پیگیری خواهد شد.
وی راه اندازی این مرکز را افتخاری برای بخش کشاورزی استان اردبیل و یک نیاز خواند و اضافه کرد: انتظار این است که در شرایط کنونی که کشور ما در فشار و تحریم قرار دارد، با اجرای اقدامات ابتکاری، نیاز کشور به خارج به خصوص در زمینه تامین نهادههای کشاورزی و به ویژه بذر کم شود.
معاون وزیر و رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی همچنین گفت: استان اردبیل برای راه اندازی این مرکز کارشناسان زبده و کارگاهها و مراکز گلخانهای مناسبی دارد و علاوه بر این، مرکز آموزش و تحقیقات جهاد کشاورزی استان هم میتواند در راه اندازی این مرکز بسیار کمک کرده و خدمات تخصصی و تکمیلی ارائه کند.
به گزارش ایرنا، استان اردبیل با تولید حدود ۲۰ درصد سیب زمینی کشور، مهمترین قطب تولید این محصول در ایران محسوب می شود.
سالانه ۷۷۰ تا ۸۰۰ هزار تن محصول سیب زمینی از سطح حدود ۲۱ هزار هکتار از مزارع استان اردبیل برداشت می شود.
برای کاشت این میزان سیب زمینی در استان ۷۰ هزار تن بذر از نوع مینی تیوبر، مینی تیوبر اس، سوپر الیت، الیت، گواهی شده آ و گواهی شده ب مصرف می شود.
۹۵ درصد محصول سیب زمینی کشت شده در استان اردبیل را از رقم آگریا و مابقی را از ارقام متفرقه جِلی، فونتانه، بامبا، اسپیریت، نیلوا، کایزر، امرفونا و ساتینا تشکیل میدهد.
بالاترین میزان بالاترین میزان برداشت محصول سیب زمینی کشور با ۷۰ تن در روستای خلیفه لو اردبیل به ثبت رسیده است.
سیب زمینی تولید شده در این استان از لحاظ کیفیت، درصد ماده خشک، وجود کمترین میزان باقی مانده سموم و کود در جایگاه برتر کشور قرار دارد و سیب زمینی اردبیل جزو محصول پاک به شمار میرود و از نظر کیفیت و کمیت قابل رقابت با سیب زمینی تولیدی کشورهای اروپایی است.
نیاز استان اردبیل به سیب زمینی حدود ۱۸۴ هزار تن است و مازاد نیاز استان به استانهای دیگر و نیز به کشورهای جمهوری آذربایجان و روسیه صادر می شود.
۱۹۰۵/۶۰۱۶
نظر شما