۱۲ تیر ۱۳۹۸، ۱۵:۲۴
کد خبر: 83379856
T T
۰ نفر
کشاورزان نسل نو نیازمند آموزش های مهارتی هستند

تهران- ایرنا- رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: برای ارتقای بخش کشاورزی و افزایش بهره وری نیازمند ارایه آموزش های مهارتی به کشاورزان نسل نو هستیم که این امر بدون هم افزایی دستگاه های مختلف امکان پذیر نیست.

«کاظم خاوازی» روز چهارشنبه در مراسم انعقاد تفاهمنامه همکاری مشترک سه جانبه به منظور عملیاتی شدن برنامه جامع آموزش مهارتی بهره برداران بخش کشاورزی افزود: سازمان تحقیقات کشاورزی از تلفیق دو سازمان آموزش و تحقیقات بوجود آمده، بنابراین عقبه آموزشی بسیار گسترده‌ای دارد که امیدواریم با در اختیار قرار دادن تمامی امکانات در این دو زمینه شاهد اتفاقات خوبی باشیم.

وی بهره برداران بخش کشاورزی را چهار میلیون نفر و با احتساب خانواده‌هایشان بیش از ۲۰ میلیون نفر دانست و اظهارداشت: باید به آموزش بهره برداران و خانواده‌هایشان برای ادامه فعالیت در این بخش توجه ویژه شود تا بتوانند وارد بازار کار شوند.

خاوازی تصریح کرد: در سازمان تحقیقات کشاورزی دو هزار و ۱۰۰ نفر عضو هیأت علمی داریم که جمع آوری این افراد در یک آموزشگاه غیرممکن است، بنابراین به نظر می‌رسد با این تفاهم نامه همکاری به آموزش کیفی بهره‌برداران کمک بیشتری می‌شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه با پیگیری‌های صورت گرفته، قانون آموزش فنی و حرفه‌ای بسیار پررنگ شده است، گفت: سه کارگروه در این زمینه تشکیل شده که شکل جدی به خود گرفته است و ما تلاش داریم تمام ظرفیت‌ها را در اختیار بهره برداران نسل نو و کشاورزان آینده قرار دهیم.

بهره مندی آموزشی ۹۰ هزار نفر در حوزه کشاورزی

«سلیمان پاک سرشت» رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور با اشاره به اینکه یک برنامه جمعی تدوین و در هشت گام اجرایی نقش دستگاه‌های مختلف مشخص شده و تصمیمات خوبی در این زمینه گرفته شده است، افزود: اگر متعهد عمل کنیم نتیجه خوبی حاصل خواهد شد.

وی اضافه کرد: یکی از کارگروه‌های هدف جامعه سازمان فنی حرفه‌ای، کشاورزان و آموزش این قشر است به طوری که تاکنون ۹۰ هزار نفر از آموزش‌های حوزه کشاورزی ما در ۳۸۸ کارگروه بهره مند شده‌اند.

رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور گفت: ارائه آموزش‌های مهارتی بدون فعالیت‌های بین بخشی بدون نتیجه است و به هم افزایی و ارتباط تنگاتنگ بین آموزش دیده‌ها و آموزش شونده‌ها در این زمینه نیاز داریم.

بهره وری بخش کشاورزی در گرو توسعه آموزش و دانش

«شاهرخ رمضان نژاد» رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور با بیان اینکه تفاهم نامه سه جانبه، سنگ بنای کار ارزشمندی در بخش کشاورزی است، گفت: بروزرسانی دانش در بخش کشاورزی از اهمیت ویژه ای برخوردار است اما تاکنون در زمینه دانش به طور مشترک در این بخش کار نکرده‌ایم.

وی با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم مبنی بر اینکه "دانش، آشکارترین ابزار اقتدار و عزت یک کشور است" افزود: ما امروز می‌خواهیم این عامل را به طور مشترک با یک هم‌افزایی و همکاری در محیط کشاورزی و روستایی ایجاد کنیم.

رمضان نژاد اضافه کرد: در شرایطی که قرار داریم نیازمند رونق تولید هستیم در بخش کشاورزی علی رغم اینکه گفته می‌شود کشاورزی قابل توسعه برای فعالیت‌های جدید نیست اما وزیر جهاد کشاورزی ظرفیت‌های مغفول که از چشم‌های عادی پنهان مانده همچون فعالیت‌های اقتصادی دریا پایه (پرورش ماهی در قفس)، ظرفیت‌های مراتع و منابع طبیعی که همه اینها اقلیم محور و در سازگاری با اقلیم هستند را مطرح کرده است.

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی تصریح کرد: اما این واقعیت است که در توسعه و سطح کشاورزی محدودیتی‌هایی داریم، بنابراین باید برای رونق تولید افزایش بهره وری داشته باشیم؛ یعنی بتوانیم با همان سطح زیر کشت تولید را افزایش بدهیم که اگر این امر عملیاتی شود ما در مسیر رونق تولید قرار خواهیم گرفت و این کار می‌تواند منتج به رونق تولید شود.

وی ادامه داد: در حوزه کشاورزی اینگونه نیست که آموزش‌های مهارتی متوقف شود بلکه باید به طور مستمر بهره برداران مورد آموزش قرار بگیرند، زیرا بخش کشاورزی به طور مداوم دستخوش تغییر است زیرا در سالیان گذشته می‌گفتیم چگونه شخم و بذر بکارید امروز می‌گوئیم کشاورزی حفاظتی و کشت نشایی انجام بدهید که همه اینها نتیجه دانش، اطلاعات و تجهیزات مدرن است.

رمضان نژاد افزود: با توجه به شرایط فعلی رونق تولید و بهره وری به شدت برای ما ضروری است هر چند پیش از این در برنامه ششم توسعه از هشت درصد رشد اقتصادی قرار بود سه درصد از محل بهره وری تأمین شود که به دلیل شرایطی که امروز در آن قرار گرفته‌ایم باید هفت درصد رشد از محل بهره وری باشد.

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور اضافه کرد: همچنین امروز نهاده‌های مورد نیاز تولید برای ۲۳ هزار واحد مرغداری از محل واردات تأمین می‌شود تا گوشت مرغ به وفور در اختیار مردم قرار گیرد، بنابراین باید تلاش کنیم به نحو بهتری از این منابع بهره مند شویم که همه اینها نیازمند آموزش ها و مهارت‌ها به تولید کنندگان است تا محصول نهایی ما قابل رقابت باشد.

وی با بیان اینکه سازمان نظام مهندسی کشاورزی یک سازمان دانشی و پشتیبانی با ۲۵۰ هزار نفر عضو است افزود: ما در خدمت سازمان‌های دولتی هستیم و از برنامه‌هایی که آنها دارند مکلفیم حمایت کنیم.

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور با اشاره به اینکه علیرغم همه تلاش‌ها بهره وری در بخش کشاورزی پایین است، اظهارداشت: اگر چه با توجه به تمرکزهایی که وزارت جهاد کشاورزی در حوزه آب داشت سالانه ۶ درصد افزایش بهره وری را در حوزه آب داریم اما در سایر نهاده‌ها متمرکز نبوده‌ایم.

وی خاطر نشان کرد: این کار می‌تواند به ما کمک کند بهره وری را در بخش‌های دیگر بالا ببریم که یکی از این گزینه‌ها نیروی کار است که باید بتوانیم با استفاده از پتانسیل نیروی کار حرفه‌ای و متخصص برای توسعه بخش کشاورزی، سرعت گردش دانش و اطلاعات را افزایش دهیم.

مراسم انعقاد تفاهم نامه همکاری مشترک سه جانبه بین دستگاه های سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور و سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی به منظور برنامه جامع آموزش مهارتی بهره برداران بخشش کشاورزی امروز به امضا رسید.

این تفاهمنامه در مدت سه سال اجرا خواهد شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha