محمدرضا مجیدی عصر روز چهارشنبه در نشست خبری مراسم اختتامیه نشست کمیته سیاسی مجمع مجالس آسیایی افزود: در دورههای مختلف تلاش شده کمیتههای چهارگانه فرهنگی- اجتماعی، سیاسی - حقوقی، اقتصادی- توسعه پایدار و اداری مالی و ۲ شورای اجرایی و مجموعه امور این فرآیند را به صورت تدریجی و با رعایت اصل تدرج دنبال کنیم.
به گفته وی یکی از ارکان تحقق شعار قرن ۲۱ قرن آسیا، دیپلماسی پارلمانی است.
وی اضافه کرد: مجمع مجالس آسیایی به ابتکار نظام جمهوری اسلامی و مجلس شورای اسلامی، انجمن مجامع پارلمانی آسیا برای صلح به مجمع مجالس آسیایی تنفیذ شد که کارهای بزرگی صورت گرفته و برخی را به این فکر انداخت که به سمت پارلمان آسیا حرکت کنیم.
دبیرکل مجمع مجالس آسیایی ابراز امیدواری کرد با اقدامات مجلس شورای اسلامی و ابتکاراتی که در تأسیس داشته همراهی بخشهای مختلف مجلس این هدایت را در حوزه مجمع خواهد داشت که بتوانیم به صورت منطقی و در یک فرآیند طبیعی به آرمان وحدت آسیا برسیم.
وی اضافه کرد: یکی از ارکان همگرایی و وحدت آسیا تحقق پارلمان واحد است ولی این امر مستلزم فرآیند طبیعی کار است از این رو تلاش ما با هیأت پارلمانی جمهوری اسلامی ایران و بخشهای مختلف مجلس و دبیرخانه این است که انتظارات به حقی که امروز در نشست کمیته سیاسی از دبیرخانه اعلام شد، دبیرخانه پشتوانه علمی این فرآیند را عملی کند که بر این اساس ۲ رکن دانشگاه و رسانه برای تحقق امر مورد نیاز است.
مجیدی بیان کرد: دانشگاه وظیفه تحلیل محتوا و رسانه پل ارتباطی با افکار عمومی را برعهده دارد و برای پارلمان که نماینده مستقیم مردم هستند باید مردم آسیا به افرادی که رأی میدهند به مجالس ملی و در آینده به پارلمان آسیا وقوف کامل نسبت به این هدف بزرگ داشته باشند.
دبیرکل مجمع مجالس آسیایی اظهار داشت: اگر به دنبال وحدت در آسیا هستیم یکی از مهمترین محورهای آن مجالس کشورهاست زیرا آنها ارتباط مستقیم با مردم دارند.
وی با بیان اینکه امکان همگرایی بین ملتها در حوزههایی مانند محیط زیست و انرژی نسبت به سایر بخشها بیشتر است، افزود: کشورهای عضو مجمع باید تلاش کنند در این زمینهها همگرایی بیشتری داشته باشند.
وی با اشاره به حضور نمایندگان ۱۸ کشور در این نشست تصریح کرد: میزان استاندارد حضور کشورها در چنین نشستهایی هشت عضو است اما ما امروز شاهد حضور نمایندگان ۱۸ کشور در این نشست بودیم.
پارلمان مشورتی داشته باشیم
عضو کمیته ایران در نشست کمیته سیاسی مجمع مجالس آسیایی با بیان اینکه در دسامبر سال ۲۰۱۳ توسط کشور پاکستان بحث تشکیل پارلمان آسیا مطرح شد، افزود: همچنین در جلسات مختلف به این مساله پرداخته شده و به طور تقریبی تمامی اعضای عضو، حساسیت خاصی بر روی این مساله داشتند.
محسن کوهکن با اشاره به اینکه برخی از اعضا موافق هستند که آسیا به سمت همگرایی حرکت کرده و پارلمانی مشابه آنچه در اروپا است، داشته باشد گفت: همچنین نظرات مختلفی در این راستا وجود دارد که تاکید بر اهمیت آن داشتند و آسیا این قاره کهن نیازی به این پارلمان دارد.
عضو کمیته ایران در نشست کمیته سیاسی مجمع مجالس آسیایی با بیان اینکه کشورهای آسیایی قومیت، زبان، ادیان، فرهنگ و نوع ارتباط مختلف با خارج از آسیا دارند، افزود: ضمن اینکه در این جلسات تاکید بر این بود که باید در این مسیر قدم برداریم اما دغدغههایی هم داشتند.
وی ادامه داد: دبیرخانه سوالات مهمی را برای کشورها ارسال کرده تا نظرشان را در خصوص تشکیل پارلمان در آسیا که مصوبات آن برای همه پارلمانهای عضو لازم الاجرا باشد گفته شود یا اینکه پارلمانی با نظر مشورتی باشد یعنی الزام در تبعیت نداشته و برخی از کشورها حق تحفظ داشته باشد.
کوهکن گفت: جمعبندی در دبیرخانه نشان میدهد که اکثریت کشورها به دلیل تنوع در دیدگاه، قومیت، نژاد، زبان و ادیانی که در آسیا است باید به سمت پارلمانی پیش بروند که جنبههای مشورتی داشته باشد.
وی افزود: برخی از کشورها مطرح کردند که پارلمانی شبیه پارلمان اروپا داشته باشیم اما در موارد محدودی قانون گذاری شود، یعنی موضوعات را احصا کنند و به طور مشخص اگر پارلمان آسیا تشکیل شد در آن موضوعات خاص تصمیم گیری شود.
وی با بیان اینکه در مجموع بررسیها نشان میدهد که سه پیشنهاد در این راستا مورد توجه است، بیان کرد: از جمله مشابه پارلمان اروپا تشکیل شود و دیگری که اکثریت بر آن نظر دارند اینکه پارلمان تشکیل شود اما پارلمانی مشورتی باشد همچنین نظر سوم این است که چیزی مابین پارلمان مشورتی و پارلمانی باشد.
عضو کمیته ایران در نشست کمیته سیاسی مجمع مجالس آسیایی بیان کرد: از دبیرخانه درخواست شد که در این مسیر از تمام نظرات کارشناسان و محققان داخل کشور و کشورهای مختلف آسیایی و فرا قاره ای استفاده شود و پیشنهادی داده شد که در حاشیه تمامی اجلاسهای پیشرو کارگروه پارلمان آسیا تشکیل شود و نظرات خود را بدهند.
وی با اشاره به اینکه در ابتدای راه هستیم، اظهار داشت: اگر این سنگ بنا گذاشته شود چه مجمع مجالس آسیایی که تاکید بر این داریم که محور بررسی و حرکت به سمت و سوی پارلمان آسیا باید روی ریل گذاری باشد و اگر این اقدام صورت بگیرد بی تأثیر در کاهش واگرایی بین ملتها و دولتهای قاره آسیا و کمک به هم گرایی بیشتر خواهد بود.
به گزارش ایرنا، مجمع مجالس آسیایی به عنوان بزرگترین مجمع بعد از IPU که بین المجالس جهانی است، در سطح منطقهای و قارهای است که ۵۶ پارلمان را پوشش میدهد و از میان آنها ۴۲ کشور به صورت عضو دائم و ۱۴ کشور عضو ناظر هستند.
نشست کمیته سیاسی مجمع مجالس آسیایی روز چهارشنبه با حضور نمایندگانی از حدود ۲۰ کشور در هتل کوثر اصفهان آغاز شد.
۹۹۱۳/۶۰۲۶/
نظر شما