محمدرضا مجیدی پنجشنبه شب در نشست اعضای کمیته سیاسی مجمع مجالس آسیایی با اعضای اتاق بازرگانی، صنایع، معدن و کشاورزی اصفهان افزود: مجمع مجالس آسیایی با حضور ۴۲ کشور عضو، توانایی های بسیاری برای اقدام های گوناگون از جمله در حوزه اقتصادی دارد که با هم افزایی مجلسها در این مجمع، فعالیتهای اقتصادی در قاره آسیا با سرعت بیشتری پیش خواهد رفت.
وی بیان کرد: چند راهکار اساسی در زمینههای انرژی، امور مالی، محیط زیست، فقرزدایی و سلامت آب در نشست ۲ روزه کمیته سیاسی مجمع مجالس آسیایی بررسی شد و کشورهای عضو مجمع با توسعه روابط خود میتوانند به تقویت بازار آسیا و ایجاد فرصتهای شغلی بیشتر برای توسعه پایدار منجر شوند.
دبیرکل مجمع مجالس آسیایی اضافه کرد: برگزاری این نشست در اصفهان تجربه خوبی برای برگزاری رویدادهای دیپلماتیک بین المللی در شهرهایی به غیر از پایتخت بود و این استان میتواند حتی پذیرای نشست های مهمتری نیز باشد.
عضو کمیته ایران در نشست کمیته سیاسی مجمع مجالس آسیایی نیز از آغاز پیش درآمد کار در پارلمان آسیا با محوریت همکاری های اقتصادی بین کشورهای عضو خبر داد.
محسن کوهکن اضافه کرد: اگر این همکاریها بر اساس مردم محوری پیش برود، موفقیت بیشتری خواهد داشت و اتاق های بازرگانی و بخش خصوصی در این میان نقش خود را بیشتر نشان میدهند.
وی با اشاره به تفاوت دیدگاهها با توجه به پهناور بودن قاره آسیا و عضویت بیش از ۵۰ کشور در مجمع مجالس آسیای بیان کرد: با این وجود مذاکرههای خوبی درباره تشکیل پارلمان آسیا صورت گرفت و البته بررسیهای دقیقتر آن به جلسههای آتی مجمع موکول شد.
نماینده مردم لنجان در مجلس شورای اسلامی، برخورداری استان اصفهان از ۱۹ نماینده از شهرستانها با یک نماینده از ارامنه را یادآور شد شد و تصریح کرد: همزیستی بی مانندی بین ادیان گوناگون در این استان وجود دارد و ما نیز با نماینده ارامنه، همکاری بسیار خوبی داریم.
وی همچنین با اشاره به ظرفیتهای اصفهان گفت: این استان به اندازه ۱۱ استان بزرگ و کوچک دیگر کشور در دریافت مالیات برای دولت سهم دارد و بسیاری از صنایع آن از جمله فولاد و بخشهای دامی و کشاورزی رتبههای برتر را دارند.
استقبال اصفهان از همکاری های بین المللی
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار اصفهان نیز در این نشست اظهار داشت: این استان از همکاریهای بین المللی در زمینههای گوناگون از جمله گردشگری، توسعه انرژیهای سبز به ویژه خورشیدی، توسعه کشتهای نوین و گلخانهای، مدیریت مصرف آب و توسعه کیفیت هوا استقبال میکند.
سید حسن قاضی عسگر افزود: اصفهان هم اکنون نیز توافقنامههایی با برخی کشورهای اروپایی در زمینه انرژیهای سبز دارد که امید می رود کشورهای آسیایی نیز در این برنامه شرکت کنند.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان نیز در این نشست با اشاره به فعالیت ۹ هزار واحد صنعتی و نزدیک به ۱۵۰ دانشگاه و موسسه آموزش عالی، اختصاص هشت درصد از تولید ناخالص داخلی ایران به این استان را یادآور شد.
مسعود گلشیرازی با اشاره به تمامیت خواهی ایالات متحده آمریکا جهت ایجاد مشکلات اقتصادی برای ملت ایران تصریح کرد: رقابتهای ناسالم منطقهای و سکوت منفعلانه قدرتهای جهانی از جمله اروپا، به شدت گرفتن این روند منجر شده است.
وی افزود: تلاش مجمع مجالس آسیایی برای دستیابی به حکمرانی مطلوب، توسعه پایدار، حل و فصل اختلافات، ایجاد صلح منطقهای و تشکیل پارلمان آسیا برای تقویت کشورهای عضو، قابل تقدیر است و اگر زمینه تعامل و نزدیکی بین مردم و مجلسها فراهم شود، صاحبان واقعی تجارت میتوانند با قانونگذاران در فضایی تعاملی به تبادل اندیشه بپردازند.
گلشیرازی تاکید کرد: هم افزایی بین دولتها، مجلسها و ملتهای عضو مجمع مجالس آسیایی باعث ایجاد فضایی آکنده از صلح و آرامش در منطقه خواهد شد.
نشست کمیته سیاسی مجمع مجالس آسیایی روز چهارشنبه پنجم تیر با حضور نمایندگانی از حدود ۲۰ کشور آغاز شد و شامگاه پنجشنبه با برگزاری نشستی به میزبانی اتاق بازرگانی اصفهان به کار خود پایان داد.
تشکیل پارلمان آسیا یکی از موضوعهای مورد بحث در نشست کمیته سیاسی مجمع مجالس آسیایی بود که روزهای چهارشنبه و پنجشنبه، پنجم و ششم تیرماه به میزبانی اصفهان برگزار شد.
مجمع مجالس آسیایی به عنوان بزرگترین مجمع در سطح منطقهای و قارهای پس از بین المجالس جهانی (IPU) است که ۵۶ پارلمان را پوشش میدهد و از میان آنها ۴۲ کشور به صورت عضو دائم و ۱۴ کشور عضو ناظر هستند.
۳۰۱۱/۸۱۲۳
نظر شما