به گزارش معاونت امور زنان و خانواده، «ماتیاس هون» رئیس کمیته خلع سلاح، کنترل تسلیحات و عدم اشاعه مجلس آلمان، «پیتر آومر» نماینده بوندس تاگ از حزب دموکرات مسیحی آلمان، «الکساندر مولر» نماینده حزب دموکرات آزاد آلمان، «کاتیا کویل» نماینده حزب سبز آلمان و «هارتموت قیلیپه» از کمیسیون امور خارجه آلمان، روز چهارشنبه با «معصومه ابتکار» دیدار و گفت و گو کردند.
در این دیدار، معاون رئیس جمهوری با اشاره به تاریخچه روابط ایران و آلمان در زمینههای اقتصادی، دیپلماتیک و فرهنگی بر اهمیت توجه به ارتقا درک مشترک در سطح بین المللی و منطقهای تاکید کرد.
وی در این دیدار، ضمن انتقاد از تحریمها و فشارهای خارجی بر ملت ایران، اظهار داشت: رئیس جمهور روحانی این تحریمها را تروریسم اقتصادی خوانده، چرا که شامل تحریم مواد غذایی، دارو و خدمات پزشکی است.
ابتکار با بیان اینکه برجام توافقی بین المللی برای ایجاد صلح، ثبات، امنیت و تثبیت چندجانبه گرایی بوده، تصریح کرد: امنیت و صلح منطقه برای ایران حائز اهمیت است و کشور ما برای حل مشکلاتی که داعش در سوریه و عراق به وجود آورد و امنیت را به خطر انداخت، اقدامات اساسی انجام داد.
معاون رئیس جمهور تاکید کرد: نقش ایران در مقابله با افراط گرایی و تروریسم در منطقه بسیار پررنگ است و جامعه جهانی میبایستی متوجه خدمات ایران باشد.
ابتکار همچنین به ناامنیهای ایجاد شده در شرق ایران که اخیراً نیز منجر به گروگان گرفته شدن جوانان ایرانی در مرز مشترک با افغانستان شد، اشاره کرد.
معاون رئیس جمهور همچنین به تلاشهایی که در جامعه ایران برای بهبود وضعیت زنان، کودکان و خانواده صورت میگیرد، اشاره کرد و پیگیری لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان را نمونهای از آن دانست.
ماتیاس هون هم در این جلسه با اشاره به دیدار با وزیر امور خارجه ایران و ستاد حقوق بشر که با محوریت موضوع برجام صورت گرفته از اینکه ایران برجام را ابزاری برای کمک به ثبات منطقه میداند اظهار خرسندی کرد و افزود: ایران، روسیه، چین و اتحادیه اروپا به توافق برجام پایبند هستند و از آنجا که برای ما روابط دوجانبه با ایران از اهمیت خاصی برخوردار است تا زمانی که ایران به تعهداتش پایبند باشد جمهوری فدرال آلمان نیز پایبندی متقابل خواهد داشت، ضمن اینکه از مشکلات اقتصادی که آمریکا برای کشور شما به وجود آورده به خوبی آگاه هستیم.
وی با اشاره به بحث برابری حقوق زنان و مردان گفت: در اروپا هنوز این برابری محقق نشده، اگرچه پیشرفتهایی صورت گرفته و به عنوان مثال تعداد زنان در پستهای مدیریتی افزایش قابل توجهی داشته، اما مسئله مزد برابر برای کار برابر زنان و مردان همچنان وجود دارد، ضمن اینکه خشونت علیه زنان نیز به طور کامل در آلمان حل نشده است.
وی افزود: در آلمان زنان مشارکت بیشتری در آموزش عالی دارند اما پس از اتمام دوره تحصیل کمتر میتوانند در پستهای دولتی مشغول به کار شوند.
وی در ادامه سوالاتی در خصوص افزایش مشارکت سیاسی زنان در ایران طرح کرد که ابتکار در پاسخ به آن گفت: به دستور رئیس جمهور روحانی برای افزایش پستهای مدیریتی زنان اشاره کرد و افزود: هم اکنون زنان زیادی را در پستهای مدیریتی مانند دهها مورد در سمت معاون وزیر، معاون استاندار، معاون شهردار، فرماندار و بخشدار داریم. نایب رئیسهای حدود ۷۰ فدراسیون ورزشی زنان هستند، ضمن اینکه یک سوم اعضای تیمهای اعزامی ایران به بازی-های آسیایی، زنان بودند و قرار است در سالهای آینده به ۵۰ درصد برسد.
نظر شما