حجت الاسلام و المسلمین علیرضا اعرافی روز پنجشنبه در نشست میراث فرهنگی شهرستان با تشکر از اقدامات دست اندرکاران حوزه میراث فرهنگی افزود: نگاه فرا بخشی در این حوزه نیز اهمیت زیادی دارد به گونه ای همه اداره ها و دستگاه ها در کنار انجام وظیفه خاصی که دارند باید احساس کنند به سهم خود نقش زیادی در احیای صنایع دستی و آثار تاریخی می توانند داشته باشند.
وی تصریح کرد: احیا و صیانت از آثار تاریخی و صنایع دستی باید به صورت نظام مند، جامع و متوازن دنبال شود و پیگیری یک بخش باعث غفلت از بخش های دیگر نشود، همچنین لازم است برای تنوع منابع احیا و صیانت و درون زا بودن آنها و توجه به شرایط اقلیمی چاره اندیشی شود.
امام جمعه میبد در ادامه ارائه جدول کاری برای احیای بافت های تاریخی و صنایع دستی جهت مشخص شدن نقش اداره ها و نهادهای مختلف را مهم شمرد.
وی همچنین به اولویت های شهرستان در حوزه میراث فرهنگی از جمله پیگیری ثبت جهانی شهر میبد، آزادسازی حریم بناهای تاریخی، تکمیل پروژه های نیمه تمام، تکمیل پروژه احیای حانه آیت الله حائری، موزه و نیز راسته بازار که موضوع مهمی است، اشاره کرد که باید در سایه همراهی و همکاری همه مردم و ادارات و نهادها انجام آنها دنبال شود.
همچنین مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد با تشکر از پیگیری های امام جمعه میبد در حوزه فعالیت های مرتبط به میراث فرهنگی و احیای بناهای تاریخی و صنایع دستی به میزان اعتبار تخصیص های یافته برای انجام پروژه ها از سال ۹۶ تا ۹۷ اشاره کرد.
سید مصطفی فاطمی افزود: از محل اعتبار استانی و ملی، بودجه ای برای ترمیم و مرمت نارین قلعه، راسته بازار، خانه های تاریخی، موزه ها، قلعه فیروزآباد و نیز طرح گردشگری مصلی، مسیر مسجد امام حسن (ع) تا آسیاب کوچُک، ایجاد کارگاه های صنایع دستی، برگزاری همایش ها و نمایشگاه های صنایع دستی و… در سال ۹۶ و ۹۷ تخصیص یافته که این پروژه ها تکمیل یا در حال انجام است.
وی یادآور شد: با همکاری میراث فرهنگی با شهرداری و بخشداری ها پروژه هایی دنبال شد که در ابتدا این پیگیری با مشکلاتی در ارتباط با انتقال مصالح، اعتبار و …مواجه شد ولی با تلاش و همکاری دوجانبه رفع این مسائل و مشکلات مورد توجه قرار گرفت.
این مسئول اوراق ۱۴۰۰ در سامانه سداد را مانعی برای انجام پروژه های میراثی شمرد.
فرماندار میبد هم در این نشست گفت: میراث فرهنگی موضوعی مهم و یکی از محورهاست که باید از انجام فعالیت ها و نگاه های خوب در این حوزه تشکر کرد.
حسین فلاح به انتخاب میبد به عنوان شهر جهانی زیلو و نیز ثبت جهانی سفال و سرامیک اشاره کرد که در کنارپروژه های دیگر نظیر تکمیل خانه آیت الله حائری، راسته بازار، آزادسازی حریم اماکن تاریخی و… مورد پیگیری است.
وی تصریح کرد: اداره میراث فرهنگی به تنهایی نمی تواند کاری را انجام دهد، در سایه همراهی و همکاری هایی که تا به حال به ویژه از سوی امام جمعه شده است و نیز با همکاری و نگاه ویژه ای که سازمان میراث فرهنگی استان باید داشته باشد احیای صنایع دستی و نیز بافت های تاریخی و برگزاری نمایشگاه انجام شده و انجام می شود.
فرماندار میبد همچنین از حضور مردم و خیرین و همکاری شهرداری ها و بخشداری ها نیز اشاره کرد و مشکلات حوزه میراث مانند بسته بندی صنایع دستی و … را برشمرد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری میبد هم برگزاری نمایشگاه صنایع دستی با بیش از ۶۰ غرفه با حضور ۱۲ استان، مورد توجه قرار دادن اولویت ها، پیگیری ایجاد بازارچه صنایع دستی، برآورد نیاز کارگاه ها، ایجاد مسیرهای گردشگری به دنبال تعیین و اولویت بندی و… را از جمله فعالیت حوزه میراث برشمرد که اجرا شده یا برای اجرای آنها باید همکاری و هماهنگی صورت گیرد.
همچنین شهردار میبد گفت: با وجود مشکلات درون سیستمی انجام پروژه ها به ویژه راسته بازار با هدف تامین وسایل و امکانات تفریحی و رفاهی برای گردشگران و به دنبال آن رونق اقتصاد شهری با همکاری میراث مورد پیگیری قرار گرفته است.
علیرضا نقوی افزود: ایجاد بازارچه ای که همه صنایع دستی را به صورت یک جا و در کنار هم داشته باشد، احداث پارکینگ در مسیر راسته بازار، برند سازی صنایع دستی و … از جمله مباحثی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
به گفته رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی میبد اعتبار حوزه میراث در سال ۹۷، ۲ میلیارد تومان بود که با آن انجام پروژه های این حوزه پیگیری شده است.
مرکز شهرستان ۱۰۴ هزار نفری میبد در ۵۰ کیلومتری شمال غرب شهر یزد مرکز این استان قرار دارد.
۹۹۳۴ / ۲۰۴۷/
نظر شما