۳۴ شرکت اروپایی و آمریکایی سلاح شیمیایی به رژیم بعث عراق دادند

مهاباد- ایرنا- معاون حقوقی وزارت امور خارجه گفت: طبق گزارش صدام، ۳۴ شرکت اروپایی و آمریکایی سلاح شیمیایی به رژیم بعث عراق دادند.

غلامحسین دهقانی روز جمعه در سی و دومین یادواره شهدای بمباران شیمیایی سردشت اظهار داشت: یکی از دلایلی که کشورهای غربی نمی‌خواهند مظلومیت‌های مردم ایران در سطح بین المللی مطرح شود، آلوده بودن دست‌های آنان در تأمین این سلاح‌هاست.

وی اضافه کرد: در دوران جنگ تحمیلی رژیم بعثی عراق هواپیما را از فرانسه، موشک را از روسیه، تانک را از انگلستان و سلاح‌های شیمیایی را از شرکت‌های اروپایی و آمریکایی دریافت می‌کرد.

دهقانی افزود: پیگیری‌های دپلماتیک ایران برای احقاق حقوق مردم سردشت باعث شد که هیأت حقیقت یاب برای بررسی این موضوع وارد سردشت شود و با وجود تأیید این هیأت مبنی بر استفاده رژیم عراق از سلاح شیمیایی، سازمان ملل در هیچ قطعنامه‌ای این تهاجم را محکوم نکرد.

وی اظهار داشت: یکی از دلایل اینکه تاکنون تلاش‌های ما در این زمینه به نتیجه نرسیده این است که دادگاه و مراجع قضائی بین المللی تنها در اختیار ابرقدرت‌ها قرار دارد و فریادهای مظلومیت خواهی ملت ایران در این میان به جایی نمی‌رسد.

دهقانی گفت: در حالی که کودکان یمنی در مقابل دیدگان کشورهای مدعی حقوق بشر به خاطر گرسنگی می‌میرند این کشورها اقدامی در این خصوص انجام نمی‌دهند.

وی افزود: یکی از مهمترین راهکارها برای احقاق حقوق جانبازان شیمیایی کشور ثبت و مستندسازی ابعاد جنایت‌های رژیم بعث عراق است که شاید نسل‌های آینده بتوانند با توجه به تغییر شرایط، به این حق دست بایند.

وی اظهار داشت: انجمن‌ها و تشکل‌های مردمی فعال در این حوزه باید تمام توان خود را به کار گیرند تا این خاطره‌ها و ناگفته‌های جانبازان شیمیایی ثبت شود.

سی و دومین یادواره شهدای شیمیایی بمباران هفت تیر سردشت با حضور‬ سخنگوی وزارت‬ امور‬ خارجه، ‬استاندار‬ آذربایجان‬ غربی، ‬نماینده مردم سردشت و پیرانشهر مجلس، معاون سلامت و فرهنگی بنیاد شهید، میهمانانی از شهر حلچه عراق، خانواده‬ های‬ معظم‬ شهدای‬ بمباران شیمیایی هفتم تیر سردشت و‬ اقشار‬ مختلف‬ مردم‬ این شهرستان‬ در حال برگزاری است.

رژیم بعثی عراق در هفتم تیر ۱۳۶۶ با استفاده از بمب‌های شیمیایی چهار نقطه پرازدحام سردشت را بمباران کرد که در این حمله ناجوانمردانه ۱۱۹ نفر از ساکنان غیرنظامی شهر شهید و بیش از هشت هزار نفر نیز در معرض گازهای سمی قرار گرفتند و دچار مصدومیت شیمیایی شدند.

بمباران شیمیایی شهر مرزی سردشت فجیع‌ترین تهاجم شیمیایی بود که آثار و مشکلات بسیاری به وجود آورد و در پی آن سردشت اولین شهر قربانی جنگ افزارهای شیمیایی در جهان پس از بمباران هسته‌ای هیروشیما نام گرفت.

شهرستان مرزی سردشت در جنوب آذربایجان غربی واقع شده و ۸۵۷ شهید و چهار هزار جانباز تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.

۳۰۲۰/‌۳۰۷۲

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha