مجید عبدالهی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: توجه به زیرساختهای استان ایلام و شهرستان مهران هم از یک طرف به جهت کمک به بهبود زندگی مردم منطقه و هم در راستای تسهیل در تردد زائران اهمیت ویژه ای دارد.
وی افزود: مسیر راه مهران به ایلام در سه نقطه اصلی مورد بررسی قرار گرفته و با برنامه ریزی هایی که طی این چند سال اتفاق افتاده بخش عمدهای از دو گرههای ترافیکی که از محور حمیل در ورودی میدان ارغوان ایلام وجود داشته رفع شده و یک گره ترافیکی دیگر به طول حدود چهار تا پنج کیلومتر با یک سری هماهنگیها در سطح ملی و یک سری اقدامات جهادی در سطح استان رفع شود.
دبیر کمیته زیر ساخت اربعین کشور تاکید کرد: در پایانه مرزی مهران نیز زیرساختهایی در حوزه سرویسهای بهداشتی، حمام، سایه بان ها که مردم در آنجا پناه بگیرند، نیاز داشت.
عبدالهی با اشاره به گرمای هوا و نیاز زائران اربعین در پایانه به سایبان گفت: سایه بان هایی طراحی و بخشی از کار عملیاتی و تا پایان شهریور ماه به اتمام میرسد، علاوه بر سایه بان ها حداقل ۶۰۰ چشمه سرویس بهداشتی نیز در پایانه مرزی ساخته میشود.
وی عدم تفکیک ورودی و خروجی پارکینگ برکت را از مشکلات سال گذشته برای زائران عنوان کرد و گفت: سال گذشته یکی از مشکلات زائران عدم توجه به ورودی و خروجی پارکینگ برکت بود، علیرغم همه برنامهریزی هایی صورت گرفته مشکلاتی برای زوار ایجاد اما امسال ورودی و خروجی پایانه و پارکینگ برکت جدا خواهند شد.
دبیر کمیته زیرساخت اربعین کشور یادآور شد: در این راستا عملیات اجرایی مربوط به یک باند چهار کیلومتری آغاز و حدود یک کیلومتر عملیات خاکی برای تفکیک ورود و خروجی پارکینگ برکت شروع شده و با برنامه ریزی های کارشناشی امیدواریم مشکلات سال گذشته را نداشته باشیم.
وی به اقدامات دیگر در پارگینگ برکت اشاره کرد و گفت: زهکشی، سکوبندی، ساخت حدود ۶۰ سرویسهای بهداشتی ۱۰ چشمه حمام و چهار سرویس بهداشتی برای معلولین و جانبازان در پارکینگ برکت پیشبینی شده مراحل نهایی خودش را طی میکند و تا شهریور ماه تکمیل خواهند شد.
عبدالهی تاکید کرد: معتقدم با این برنامهریزی که انجام شده آسیبهای سال گذشته در امسال نخواهیم داشت اگرچه هر سال که پیش میرویم حوزه زیرساخت در اربعین نیازمندیهای جدیدی به خود خواهد داشت.
دبیر کمیته زیر ساخت اربعین کشور بحث آب شرب را از نیازهای جدی زائران امسال عنوان کرد و گفت: با توجه به ضرورت تأمین آب آشامیدنی برای وزار اربعین حسینی ظرفیت آب شرب شهر مهران سال گذشته برای ۱۰۰ هزار نفر پیشبینی شده بود اما امسال پیشبینی ۲ برابر این میزان آب شده است.
وی افزود: با برنامهریزیهایی که در سطح کلان و ملی صورت گرفته و اقدامات اجرایی ابتدا خدمات به شهروندان استان ایلام داده شود برای اینکه در طول ۳۶۵ روز سال از زیرساختهایی که ایجاد میشود، استفاده میکنند بخشی از نیازهای استان ایلام رفع شود و تردد زائران که بیش از ۶۵ درصد از کل زائران اربعین از این مرز تردد میکنند نیز تسهیل شود.
عبدالهی با اشاره به اینکه بار اصلی مربوط به نگهداشت شهر مهران بر عهده شهرداری مهران است، گفت: اگرچه شهرداری تهران کمیته خدمات شهری ستاد اربعین و سایر دستگاهها و از استانهای معین کمک خواهند کرد اما بار اصلی مربوط به نگهداشت شهر مهران در مورد اربعین به عهده شهرداری مهران بوده و تیم درگیر حوزههای خدمات شهری پسماندها است.
دبیر کمیته زیر ساخت اربعین کشور ادامه داد: امسال برای حوزه زیرساخت شهر مهران و برای تقویت بخش خدمات شهری برای کمک به شهر مهران در انجام مبلمان و فضاسازی شهری برنامهریزی در دستور کار داریم که اگر اتفاق بیفتد نسبت به گذشته تغییر محسوسی را در اربعین شاهد خواهیم بود.
وی اظهار کرد: سال گذشته از محل منابع داخلی وزارت کشور به شهرداری مهران کمک خوبی شد امسال هم با برنامه ریزی های که صورت گرفته این اتفاق خواهد افتاد.
۷۱۷۲/۶۱۱۹