«شیخ قیس الخزعلی» در همایش بزرگداشت قیام ۱۹۲۰ ملت عراق علیه استعمار انگلیس افزود: آمریکا میداند عراق با شرایطی که الان از حیث ثبات سیاسی و امنیتی دارد طرح معامله قرن را با شکست مواجه میکند و برای همین درصدد براندازی دولت عراق است و میخواهد شرایط مشابه لیبی را در عراق ایجاد کند.
وی در توصیف شرایط لیبی سازی عراق گفت: آمریکا با همکاری متحدان منطقه ایش میخواهد همانند لیبی، شمال و جنوب عراق با هم درگیر شوند.
وی نسبت به فصل جدید تظاهراتها در عراق که همزمان با افزایش دمای هوا دوباره در حال ازسرگیری است، هشدار داد و گفت که آمریکاییها در تلاش هستند که با تزریق عوامل نفوذی خود، این تظاهراتها را مانند سال گذشته از مسیر خود منحرف کرده و به تنش بکشانند.
قیس الخزعلی در همین راستا ورود تعدادی از تظاهرکنندگان پنجشنبه شب گذشته به سفارت بحرین در بغداد را محکوم کرد و افزود: آنچه جای تعجب دارد چرا عدهای این اقدام را علیه سفارت بحرین محکوم کردند اما برابر مورد مشابه آن یعنی آتش زدن کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در تابستان سال گذشته سکوت کردند.
وی اضافه کرد که هر دوی این اقدامها حاکمیت ملی عراق را هدف قرار داده و قانون اساسی را نقض کردهاند و هردوی آنها محکوم هستند.
وی خواهان هوشیاری مردم و جوانان عراقی نسبت به این دسیسه جدید آمریکا شد و تاکید کرد: «برای شکست این دسیسه آمریکا در وهله اول ما به سطح آگاهی مردم و تظاهرکنندگان عراقی اتکال میکنیم و اجازه نمیدهیم که این تظاهراتها به آشوب کشیده شوند.»
رهبر گروه مقاومت اسلامی عصائب اهل الحق خاطر نشان ساخت که اگر به دلایلی از اتفاقات سال گذشته چشم پوشی کردیم به رغم اینکه میدانستیم برخی سفارتخانههای خارجی در پس آن هستند اما این بار چنین اجازهای نمیدهیم و برابر آن میایستیم.
شیخ الخزعلی گفت که اگر این بار اوضاع در عراق بی ثبات شود، درگیری و تجزیه فقط منحصر به شمال و جنوب نمیشود بلکه استان به استان و شهر به شهر عراق را در بر میگیرد زیرا هر شهر و استان در اختیار یک گروه سیاسی است.
وی تاکید کرد که در مرحله فعلی جز حفاظت از روند سیاسی و نهادهای حاکمیتی و دولت و پشتیبانی از دستگاههای امنیتی عراق هیچ گزینه دیگری نداریم. اگر خدایی ناخواسته عراق از هم فروبپاشد بدترین شرایط یک کشور جهان را خواهد داشت و به همین خاطر اجازه نمیدهیم که نفوذیها این بار تظاهراتهای مردمی را به انحراف بکشانند.
قیس الخزعلی به شدت با معامله قرن و فروش فلسطین ازسوی برخی حکام عرب مخالفت کرد و گفت: فقط برخی از حکام خائن که شناخته شده هستند و تاریخ آنها را رسوا خواهد کرد در حال حاضر برای معامله بر سر قضیه فلسطین اعلام آمادگی کردهاند.
وی تاکید کرد که عراق همواره در پیشاپیش دفاع از قضیه فلسطین قرار داشته و اسناد تاریخی و قرآنی وجود دارند که اولین کسانی که وارد فلسطین بعد از آزادی میشوند، عراقیها هستند.
گروه مقاومت اسلامی عصائب اهل الحق از زیر مجموعههای مرتبط با تشکیلات بسیج مردمی الحشد الشعبی، در حال حاضر در روند سیاسی عراق حضور سیاسی برجسته ای دارد و دارای ۱۵ نماینده از مجموع ۳۲۹ نماینده در پارلمان است و در کابینه دولت عادل عبدالمهدی نیز مشارکت دارد.
لیبی از زمان سرنگونی «معمر قذافی» دیکتاتور سابق این کشور در سال ۲۰۱۱ به دو دولت موازی در شرق و غرب تقسیم شده است.
دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» در طرابلس غرب کشور تشکیل شد و مورد حمایت جامعه جهانی است.
همزمان یک دولت موازی دیگر در شهر طبرق در شرق لیبی به نخست وزیری «عبدالله الثنی» و «عقیله صالح» رئیس مجلس نمایندگان اعلام موجودیت کرد که ژنرال حفتر مورد حمایت آنان است.
نظر شما