اگر چه سیلی از آب، خانههای برخی هموطنان را دچار آسیب کرد ولی سیل محبت و همدلی مرهمی بر این ویرانیها و دردها بود و مردم نیکوکار با تمام ظرفیتهای خود برای کاهش آلام مردم مناطق سیل زده پای کار بوده و هستند.
در پی وقوع سیل در استانهای لرستان، خوزستان و گلستان، مردم نیکوکار و نوع دوست کشورمان به صورت خودجوش در عرصه کمک رسانی به سیل زدگان خوش درخشیدند و کمکهای خود را تقدیم کردند تا مرهمی بر آلام آنها باشد.
سیل مهربانی و نوع دوستی که در سراسر کشور برای کمک به سیل زدگان توسط مردم و مسئولان انجام شده و همچنان نیز ادامه دارد، بسیاری از رنجهای آسیب دیدگان را کاهش داد و امیدواریم با تداوم کمکهای مردمی و دولت همه خسارتهای سیل در کشور جبران شود و ساکنان مناطق سیل زده از طراوت و شادابی و مزیتهایی که ترسالی درمناطق مختلف ایران زمین بوجود آورده بهره مند شوند.
شهرهای لرستان در مسیر بازسازی
در حالی که خسارت و تبعات سیل لرستان بیشتر متوجه پلدختر، معمولان، چگنی و خرم آباد بود اما تمامی شهرهای استان و ۱۲۰۰ روستا درگیر شدند و تلاش برای جبران بخشی از خسارتها پس از گذشت حدود چهار ماه همچنان ادامه دارد که معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان در خصوص روند پرداخت تسهیلات در بازسازی می گوید: جهت افزایش روند بازسازی مناطق سیلزده در پرداخت تسهیلات باید تسریع شود.
مراد پور بیان کرد: مجموع پروندههایی که در بخش تعمیردر مناطق سیلزده تشکیل شده ۱۶ هزار و ۴۸۷ پرونده است که هفت هزار و ۶۸۰ مورد برای دریافت تسهیلات به بانک معرفی شدهاند.
توزیع ۵ هزار تن سیمان رایگان بین سیلزدگان
ساخت و سازها در مناطق سیلزده لرستان جدی تر شده و هرچه پرداختی وامهای تعمیری و احداثی بیشتر شود ساخت و سازها تسریع خواهد یاف و اکنون حدود ۵ هزار تن سیمان رایگان بین سیلزدگان توزیع شده است.
۱۱ هزار خانه سیلزده روستاهای لرستان درجاساز میشود
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان گفت: ۱۱ هزار واحد مسکونی در یکهزار و ۱۲۰ روستای استان که خسارات سیل را متحمل شدهاند، به صورت درجاساز احداث میشوند.
مرادپور افزود: در سیل اخیر واحدهای مسکونی یکهزار و ۶۰۰ روستای استان آسیب دیده است. که از این تعداد، یکهزار و ۱۲۰ روستا درجاساز است، ۳۸ روستا باید به صورت کلی یا موضعی جابجا شود و مابقی نیز نیاز به تعمیر واحدهای مسکونی دارند.
خسارت سه هزارو ۷۰۰ واحد سیلزده لرستان توسط بیمه پرداخت شد
مدیرکل امور روستایی استانداری لرستان گفت: سه هزار و ۷۰۰ واحد روستایی استان که بر اثر سیل آسیب دیده بودند خسارت خود را از بیمه دریافت کردند.
غلامرضا عبداللهی افزود: در این راستا به سه هزار واحد، خسارتهای تعمیری و ۷۰۰ واحد خسارت تخریب نیز پرداخت میشود.
۱۰ هزار و ۳۵۰ میلیارد ریال کمک بلاعوض برای جبران خسارت سیل لرستان اختصاص یافت
استاندار لرستان نیز گفت: دولت ۱۰ هزار و ۳۵۰ میلیارد ریال کمک بلاعوض برای جبران خسارتهای سیل در حوزههای مختلف به استان اختصاص داده است.
سید موسی خادمی افزود: به همین منظور در حوزه مسکن چهار هزار و ۹۰۰ میلیاردریال، بخش کشاورزی ۲ هزار و و ۹۵۰ میلیاردریال و بخش عمرانی ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال در اختیار بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قرار گرفته است.
وی به توزیع اقلام توسط ستاد اجرایی فرمان امام (ره) اشاره کرد و افزود: حدود ۱۰ هزار بسته در استان توزیع خواهد شد که طبق آخرین گزارش تاکنون حدود یکهزار مورد در اختیار افراد واجد شرایط قرار گرفته است..
توزیع لوازم خانگی بین خانوارهای سیل زده
مرحله نخست توزیع لوازم ضروری منزل میان خانوارهای سیلزده با اهدا این لوازم به سه هزار خانوار به زودی آغاز میشود.
استاندار لرستان با اشاره به لزوم توزیع عادلانه اقلام کمکی به سیلزدگان اظهار داشت: اقلام اهدایی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، یک اقدام ارزشمند و مناسب بوده و یکی از حلقههای مفقوده کمک به مردم در بحث دولت است که توانسته به خوبی این موضوع را پوشش دهد.
خادمی با اشاره به ۱۰ هزار بسته اهدایی ستاد اجرایی فرمان امام (ره) تاکید کرد: باید به گونهای برنامهریزی شود که این اقلام به دست آسیب دیدگان ناشی از سیل برسد.
۸۱۰۰ واحد سیلزده لرستان کمک بلاعوض دریافت کردند
رئیس ستاد هماهنگی بازسازی مناطق سیلزده لرستان نیز گفت: تاکنون هشت هزار و ۱۰۰ واحد سیلزده این استان کمکهای بلاعوض را از دولت دریافت کردهاند.
رضا خواجهای افزود: یکهزار و ۵۰۰ واحد مسکونی آواربرداری، یک هزار واحد پی کنی و ۳۰ واحد آرماتور بندی و نصب اسکلت شده است.
وی با اشاره به معرفی هشت هزار واحد به بانکهای عامل برای دریافت تسهیلات ساخت و ساز اظهار داشت: حدود پنج هزار تن سیمان رایگان نیز در مناطق سیل زده توزیع شد.
وی اضافه کرد: تفاهم اولیه با سازمان بسیج سازندگی انجام کارهای مربوط به ۵۰۰ واحد احداثی روستایی و یکهزار و ۶۰۰ واحد تعمیری در مناطق سیل زده لرستان منعقد شد اما مقرر شده بررسیهای لازم برای اقدامات بیشتر صورت گیرد.
به گفته وی بسیج سازندگی هفت استان در کار بازسازی مناطق سیلزده مشارکت دارند.
۳۷۰ میلیارد ریال کمک بلاعوض به سیلزدگان لرستان پرداخت شد
رئیس ستاد هماهنگی بازسازی مناطق سیلزده لرستان گفت: تاکنون ۳۷۰ میلیارد ریال کمک بلاعوض به ۹ هزار و ۱۸۰ واحد سیلزده این استان پرداخت شده است.
خواجهای افزود: ۱۱ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی نیز برای دریافت تسهیلات به بانک معرفی شدهاند.
وی اظهار داشت: با صاحبان سه هزار واحد مسکونی نیز برای پرداخت تسهیلات ساخت مسکن قرار داد منعقد شده است.
خواجهای با اشاره به آغاز عملیات تعمیر چهار هزار واحد مسکونی بیان کرد: تا کنون به صاحبان ۵۷۴ واحد صنفی و تجاری کمکهای بلاعوض پرداخت شده و اعطای تسهیلات سرمایهای نیز به زودی آغاز میشود.
رئیس ستاد هماهنگی بازسازی مناطق سیلزده لرستان گفت: کار بازسازی و تعمیر ۶۰۰ واحد مسکونی سیلزده استان نیز به اتمام رسیده است.
مشکل تسهیلات قرض الحسنه سیلزدگان برطرف میشود
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نیزدر حاشیه بازدید از مناطق سیلزده پلدختر گفت: مشکل مصوبه پرداخت ۲۵ هزار میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه به سیلزدگان برطرف و پرداختها آغاز میشود.
علیرضا تابش افزود: برای نخستینبار دولت تصویب کرده است که تا سقف ۴۵۰ میلیون ریال وام بلاعوض به کسبه مناطق سیلزده داده شود.
وی با بیان اینکه اغلب سیلزدگان پلدختری وامهای بلاعوض تعمیراتی را دریافت کردهاند اظهارداشت: پیکنی و پیریزی واحدهای احداثی نیز آغاز شده و از هفته آینده تسهیلات این گروه نیز قابل پرداخت است.
۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال به بازسازی روستاهای سیلزده لرستان اختصاص یافت
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی همچنین در جلسه قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیلزده استان گفت: ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای بازسازی روستاهای سیلزده لرستان اختصاص یافته است.
معرفی ۷ هزار کشاورز سیل زده به بانک برای اخذ تسهیلات
رئیس سازمان جهادکشاورزی لرستان نیز گفت: به دنبال نقدینگی تخصیص کمک بلاعوض به کشاورزان سیل زده استان هستیم و همزمان با این پیگیریها تاکنون هفت هزار بهره بردار برای دریافت تسهیلات به بانک معرفی شدهاند.
به هر خانوار خسارت دیده سیل ۵۰ میلیون ریال کمک بلاعوض معیشتی و ۱۵۰ میلیون ریال تسهیلات بانکی با سود پنج درصد تعلق میگیرد.
برای بازسازی واحد مسکونی روستایی ۴۰۰ میلیون ریال تسهیلات بانکی و ۱۰۰ میلیون ریال کمک بلاعوض پرداخت میشود که این مبلغ در مناطق شهری ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات و ۱۲۰ میلیون ریال کمک بلاعوض خواهد بود.
همچنین میزان تسهیلات و کمکهای بلاعوض واحدهای صنفی به ترتیب ۱۰ تا ۲۰ و ۳ تا ۵ میلیون تومان اعلام شده است.
برای واحدهای صنفی احداثی نیز ۵ میلیون تومان بلاعوض و ۱۵ تا ۴۵ میلیون تومان تسهیلات با توجه به متراژ مغازه پرداخت میشود.
تسهیلات سرمایهای برای اجناس و موجودی واحدهای صنفی نیز از ۱۵ تا ۴۵ میلیون تومان است که برآورد خسارت برعهده کمیتهای متشکل از فرمانداری، صنعت، معدن تجارت و بنیاد مسکن است.
۶۱۰ میلیارد ریال از اعتبارات مقابله با سیل به خوزستان ابلاغ شد
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان از ابلاغ ۶۱۰ میلیارد ریال اعتبار به منظور اجرای پروژههای پیشگیری از حوادث غیر مترقبه به ویژه سیل در خوزستان به دستگاههای اجرایی خبر داد.
امید حاجتی با بیان اینکه این مبلغ از محل اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای موضوع ماده ۱۰ قانون تنظیم بخشی از مقررات دولت ابلاغ شده، افزود: مبلغ ۶۱۰ میلیارد ریال در قالب ۴۴ پروژه به ۳۹ دستگاه اجرایی خوزستان برای مبادله موافقتنامه با سازمان مدیریت و برنامه ریزی ابلاغ شده است.
وی ادامه داد: از مهمترین این پروژهها، مقاوم سازی سیل بندهای شهرهای در خطر سیل در خوزستان به مبلغ ۱۱۶ میلیارد ریال است که برای ۳۰ شهرداری درنظر گرفته شد.
به گفته وی، همچنین مبلغ ۷۰ میلیارد ریال دیگر به استانداری خوزستان به منظور احداث و مقاوم سازی این سازهها در دیگر نقاط خوزستان ابلاغ شده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان بیان کرد: در بخش راهسازی و راهداری، پروژه نگهداری و حفاظت جادهها در مقابل سیل نیز مبلغ ۸۰ میلیارد ریال برای اداره کل راه و شهرسازی خوزستان درنظر گرفته شد.
حاجتی با اشاره به پروژههای استحکام بخشی، احداث سازهها و ابنیه فنی برای جلوگیری از سیل ادامه داد: در این رابطه نیز مبلغ ۱۵ میلیارد ریال برای اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای خوزستان ابلاغ شد..
محموله ۹۰ تنی بنیاد برکت و ستاد اجرای فرمان حضرت امام (ره) برای سیلزدگان
به گفته سعید جعفری مدیرعامل بنیاد برکت و نماینده ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) محموله ۹۰ تنی کمکهای تأمین شده از سوی این ستاد اجرایی برای سیل زدگان خوزستان ارسال شد.
۲۰ میلیارد ریال از خسارتهای سیل توسط بیمه برکت پرداخت شد
مدیر بیمه برکت خوزستان گفت: تاکنون ۲۰ میلیارد ریال از خسارتهای سیل توسط بیمه برکت به سیل زدگان پرداخت شده است.
محمدصادق هزاردستان بیان کرد: تعهد این بیمه در قبال روستاییان ۲۰۰ میلیون ریال میباشد که شامل ۱۵۰ میلیون ریال ساختمان و ۵۰ میلیون ریال اثاثیه است.
بر اساس مصوبه دولت، مبلغ ۳۰ تا ۵۰ میلیون ریال کمک بدون عوض معیشتی به خانوادههای سیل زده تعلق میگیرد که برای خرید کالای خانه است، همچنین برای تعمیرات مسکن ۱۵۰ میلیون ریال وام و ۵۰ میلیون ریال کمک بدون عوض پرداخت میشود.
دولت همچنین برای احداث خانههای آسیب دیده در شهرها ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات و ۱۲۰ میلیون ریال بدون عوض، و برای خانههای روستایی ۴۰۰ میلیون ریال وام و ۱۰۰ میلیون ریال بدون عوض اختصاص میدهد.
روستاییان سیل زده خوزستان ۱۰۰ میلیون ریال کمک بلاعوض میگیرند
معاون بازسازی مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خوزستان گفت: به هر خانوار روستایی که محل سکونت وی بر اثر سیلاب اخیر آسیب جدی دیده ۱۰۰ میلیون ریال کمک بلاعوض و ۴۰۰ میلیون ریال تسهیلات بانکی با سود چهار درصد و بازپرداخت ۱۰ ساله پرداخت میشود.
رضا عبداللهی افزود: ساکنان مناطق شهری زیر ۲۵ هزار نفر که خانههای آنان بر اثر سیلاب نیز صدمه جدی دیده است به هر خانوار ۱۲۰ میلیون ریال کمک بلاعوض و ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات بانکی با کارمزد پنج درصد و بازپرداخت ۱۵ ساله پرداخت خواهد شد ضمن آنکه به خانوارهای روستایی که منازل آنان بر اثر سیلاب آسیب جدی ندیده ۵۰ میلیون ریال کمک بلاعوض و ۱۵۰ میلیون ریال تسهیلات ارزان قیمت پرداخت میشود.
به گفته وی واحدهای تجاری روستایی خوزستان که بر اثر سیلاب آسیب دیدهاند نیز ۴۵۰ میلیون ریال تسهیلات ارزان قیمت بانکی دریافت میکنند.
معاون بازسازی مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خوزستان در ادامه افزود: بر اساس مصوبه هیأت دولت، دریافت کمکهای بلاعوض و تسهیلات بانکی به سیل زدگان خوزستانی بدون درنظر گرفتن وامهای قبلی روستاییان و ساکنان مناطق روستایی خواهد بود.
خوزستان حدود ۱۳ هزار میلیارد ریال بودجه خسارت سیل گرفت
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان گفت: سهم خوزستان از قانون بودجه امسال برای جبران خسارتهای ناشی از سیل در بخشهای دولتی و مردمی به ۱۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال رسید که بخشی از آن یا ابلاغ شده و یا در مرحله تصویب هیأت وزیران است.
امید حاجتی با اشاره به اینکه علاوه بر ۹ هزار و ۲۶۰ میلیارد ریالی که بابت خسارات بلاعوض مردمی بخش کشاورزی تأمین و به استان ابلاغ شد، اظهار داشت: مبلغ ۶۱۰ میلیارد ریال دیگر از مواد ۱۰ و ۱۲ قانون بودجه برای انجام اقدامات پیشگیرانه و هزینههایی که برای تقویت سیل بندها شده بود به استان ابلاغ شد.
وی با اشاره به اختصاص ۲۰۰ میلیارد ریال دیگر از سوی وزارت کشور به استانداری خوزستان برای انجام این هزینهها، گفت: علاوه بر این ستاد اجرایی فرمان امام خمینی تعداد ۱۰ هزار بسته حمایتی برای خسارت دیدگان سیل خوزستان در نظر گرفته شده که مراحل توزیع آن آغاز شده است.
حاجتی یادآور شد: عمده این بستهها در بین روستاییانی که لوازم زندگی آنها به دلیل در معرض بودن سیلاب دچار آسیب شد، توزیع میشود.
دبیر شورای برنامه ریزی استان با اشاره به اینکه تا امروز مبلغ ۱۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال برای بخشهای مختلف توسط هیئت وزیران به تصویب رسیده و یا در شرف اخذ تصویب نهایی است.
سهم زیرساختهای عمرانی از اعتبارات بودجه برای جبران خسارت
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان خوزستان تصریح کرد: برای بخش برق مبلغ ۵۳۶ میلیارد ریال، تأسیسات آبی کشاورزی ۶۵۵ میلیارد ریال، آب و فاضلاب روستایی ۳۰۰ میلیارد ریال، آب و فاضلابهای شهر اهواز و استان ۹۸۰ میلیارد ریال، زیر ساختهای شهری و روستایی یک هزار و ۴۷۰ میلیارد ریال، حوزه راه سه هزار و ۱۵۰ میلیارد ریال و برای بنیاد مسکن پنج هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال نهایی شده است.
وی افزود: امیدوار هستیم سریعتر بتوانیم در حوزه زیرساختها مشابه پرداخت خسارتهای مردمی وارد عمل شویم و بتوانیم شرایط را به حالت قبل برگردانیم.
سهمیه ۳۵ هزار تنی سیمان برای مناطق سیل زده خوزستان
رئیس گروه برنامه ریزی بازسازی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور گفت: برای بازسازی مناطق سیل زده خوزستان ۳۵ هزار تن سیمان اختصاص یافته که تاکنون حدود چهار هزار تن توزیع شده است.
روحانی با اشاره به اینکه سهمیه سیمان مناطق سیل زده خوزستان اهدایی رهبر معظم انقلاب است که توسط بنیاد مستضعفان توزیع میشود افزود: برای هر واحد احداثی هشت تن و برای واحدهای تعمیری روستایی و شهری یک تن به صورت رایگان اهدا میشود.
دولت پرداخت ۸۳ هزار میلیارد ریال برای کمک به بازسازی منازل آسیب دیده ناشی از سیل را تصویب کرده و بانکها موظف هستند این کمکها و تسهیلات را که به صورت بدون عوض و وام قرض الحسنه هستند پرداخت کنند.
۳۳۱۵ کشاورز سیلزده گلستانی برای دریافت وام معرفی شدند
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی گلستان گفت که سه هزار و ۳۱۵ کشاورز سیل زده توسط کارگروه استانی برای دریافت وام کم بهره (چهار درصد) به بانکهای عامل معرفی شدند.
آمنه جمشیدی رودباری اظهار داشت :۶۳۰ میلیارد ریال اعتبار وام قرض الحسنه به بانکهای استان ابلاغ شد و کار پرداخت وام به کشاورزان واجد شرایط با همکاری بانکهای عامل از هفته جاری از سر گرفته میشود.
وی افزود: کشاورزان خسارت دیده از سیل میتوانند در صورت تمایل و برای جبران ضررهای سیل از وام بلند مدت با بهره کم نیز استفاده کنند.
اعطای وام مسکن و کمک بلاعوض به سیل زدگان گلستان
اعطای کمکهای بلاعوض، وام مسکن با سود اندک، گسیل امکانات به مناطق سیل زده، استفاده از توان گروههای جهادی و ماندن در کنار سیل زدگان تا حل کامل مشکلات از جمله وعدههایی بود که برخی از آنها محقق شد و برخی دیگر درگیر و دار کاغذبازیهای اداری گرفتار ماند.
بنیاد مسکن گلستان هم اعلام کرد که ۴ هزار و ۲۰۰ واحد مسکونی روستایی و شهری آسیب دیده از سیلزده این استان در حال بهسازی و مقاوم سازی است.
مدیرکل بنیاد مسکن گلستان اظهار داشت: تاکنون پرونده ۱۲ هزار و ۸۸۶ مالک خسارت دیده به بانکهای عامل معرفی شده اما بانکها فقط با دو هزار و ۲۰۶ مالک قرارداد امضا کردهاند.
محمدتقی زمانی نژاد چندی قبل هم با گلایه از بانکها خواستار همکاری بیش از گذشته بانکهای عامل در شتاب دهی به طی شدن مراحل اداری و بستن قرارداد در پرداخت تسهیلات مسکن به خسارت دیدگان شد.
زمانی نژاد اعلام کرد: منابع مالی مورد نیاز پرداخت تسهیلات به سیل زدگان برای ساخت و تعمیر توسط دولت تأمین و ابلاغ شده است.
وی اظهار داشت: طبق مصوبه دولت به مردم سیلزده، تلاش میکنیم واحدهای مسکونی تعمیری تا دو ماه آینده مرمت و بازسازی شود تا مردم بتوانند در منازل خود سکونت کنند.
وی همچنین گفت: تاکنون مرمت و بازسازی ۷۲ واحدمسکونی به پایان رسیده و ۲۴۰ میلیارد ریال کمک بلاعوض به پنج هزار و ۱۶۷ واحد مسکونی خسارت دیده در سیل اخیر پرداخت شد.
وی افزود: برای واحدهای مسکونی احداثی نیز دولت تسهیلات ۴۰۰ میلیون ریالی برای روستاها و ۵۰۰ میلیون ریالی در شهرها پیشبینی کرده و علاوه بر آن کمکهای بلاعوض ساخت و تعمیر و همچنین کمک هزینه معیشتی نیز به سیلزدگان پرداخت میشود.
از دیگر مجموعههای فعال در سیل گلستان، جمعیت هلال احمر بود که با بهره گیری از مجموعهای بزرگ متشکل از نیروی انسانی و تجهیزات تخصصی به یاری سیل زدگان شتافت.
هلال احمر در سیل گلستان از توان حدود ۶۵ هزار نفر برای امداد رسانی بهره برد و با اسکان بیش از ۱۸ هزار نفر، انتقال ۴۱ مصدوم به مراکز درمانی، تخلیه آب بیش از ۲ هزار خانه، سهم زیادی در رفع دغدغه و نگرانیهای مردم آسیب دیده از سیل گلستان داشت.
هلال احمر در هفتههای اول سیل گلستان از ۶ بالگرد، ۵۵۶ لجن کش و موتور پمپ، ۳۷ قایق نجات، ۱۴۱۴ خودروی کمکدار و سنگین استفاده کرده و بیش از ۷ هزار چادر امدادی، ۱۷ هزار و ۷۰۰ موکت، ۴۰ هزار پتو، ۷۰ هزار کنسروجات، ۲۱۱ هزار پرس غذای گرم میان سیل زدگان توزیع کرد.
هلال احمر همچنین ۴۱۰ میلیارد ریال از کمکهای غیرنقدی خیرین و مردم را به دست سیل زدگان گلستان رساند.
به جز هلال احمر به عنوان بزرگترین مجموعه امدادرسان کشور، گروههای مردمی و محلی با درک ضرورت کمک به هموطنان سیل زده با خودروهای شخصی عازم آق قلا و گمیشان شدند و اقلام اهدایی خود و دوستان خود را بین سیل زدگان توزیع کردند.
۴۵ میلیارد و ۷۸۰ میلیون ریال کمک بلاعوض به سیل زدگان ایلام پرداخت شد
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ایلام از شتابگرفتن عقد قرارداد بانکها و پرداخت تسهیلات به واحدهای سیل زده خبر داد و گفت: از ابتدای پرداخت بستههای حمایتی دولت به سیل زدگان تاکنون ۴۵ میلیارد و ۷۸۰ میلیون ریال کمک بلاعوض به مالک واحدهای مسکونی خسارت دیده از سیل این استان پرداخت شده است.
حبیب الله محبی از معرفی چهار هزار و ۶۷۳ پرونده واحدهای سیل زده به بانکهای عامل ایلام خبر داد و افزود: از این تعداد ۹۴۶ واحد احداثی، ۲ هزار ۷۷۸ واحد تعمیری و ۹۴۹ واحد معیشتی بوده است.
وی همچنین از عقد قرارداد یک هزار و ۹۰ واحد (احداثی ۲۱۴، تعمیری ۷۰۵، معیشتی ۱۷۰) در بانکهای عامل جهت دریافت تسهیلات خبر داد و یادآور شد: تا امروز ۷۱۰ مورد آوربرداری، ۴۲۴ مورد پی کنی ساختمان، ۲۳۳ مورد آرماتور بندی، ۲۰۶ مورد اجرای فونداسیون، ۳۵ مورد دیوار چینی و ۱۱ مورد نیز به مرحله اجرای سقف رسیده است.
یکی از زیباترین اتفاقات رخ داده پس از سیل ویرانگر فروردین امسال نمایش حس همبستگی و نوع دوستی ایرانیان به هموطنانی بود که بسیاری از آنها حتی نام شهرهایی مانند گمیشان یا دیگر شهرها و روستاهای استانهای سیل زده را تاکنون نشنیده اما با توجه به نیاز یک ایرانی گرفتار در مصیبت، از هیچ کمکی دریغ نکردند.
۱۴۸۴
نظر شما