استریت تایمز رسانه سنگاپوری در این زمینه به نقل از یک منبع ناشناس گزارش داد:"پا را ویجایانتو Para Wijayanto " که نیمه دهه ۵۰ زندگی به سرمی برد و به امیر گروه جماعت اسلامیه (JI) از سال ۲۰۰۸ تاکنون معروف است، طی ۱۶ سال گذشته تحت تعقیب نیروهای امنیتی جنوب شرق آسیا قرار داشته است.
طبق این گزارش ویجایانتو درسال ۲۰۰۸ جایگزین ابوحسنا Abu Husna رهبر پیشین جماعت اسلامیه شد. وی درهمان سال درمالزی دستگیر و کمی بعد به اندونزی اخراج و بازگشت داده شد.
نشریه تحلیلی دیپلمات در گزارشی با انتشار گزارشی از رویکردها و فعالیتهای تروریستی این گروه، "جماعت اسلامیه را همچنان یکی از بزرگترین تهدیدات امنیتی جنوب شرق آسیا نام برد " و نوشت: ۱۶ سال پس از عملیات تروریستی جزیره بالی که بیش از ۲۰۰ گردشگر داخلی و خارجی را به کام مرگ فرو برد، جماعت اسلامیه که خود را از وابستگان گروه تروریستی القاعده و پس از آن گروه تروریستی داعش درجنوب شرق آسیا میداند، هنوز به عنوان یکی از گروههای تروریستی اصلی با عملیات مرگبار فعالیت دارد.
طبق گزارش دیپلمات" به رغم اینکه این گروه ضربههای مهلکی پس از مرگ رهبران کلیدی خود تا سال ۲۰۰۹ و دستگیری تعداد زیادی از نیروهایش دریافت کرد اما این گروه همچنان ریشههای سیاسی و ایدئولوژیکی عمیقی در منطقه جنوب شرق آسیا دارد."
براساس این گزارش بیش از ۱۵۰ نفر از اعضای این گروه تروریستی فقط در اندونزی در سالهای ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۹ دراین سالها کشته و افزون بر یک هزار و ۵۰۰ نفر از اعضای آن در سراسر این منطقه دستگیر شدند.
گروه تروریستی جماعت اسلامی پس از ظهور گروه تروریستی داعش درسال ۲۰۱۴ به طور رسمی اعلام حمایت از این گروه کرد که این امر سبب شد توجه دستگاههای امنیتی کشورهای منطقه جنوب شرق آسیا به ویژه اندونزی را بشدت به خود جلب کند.
براساس گزارش رسانههای جنوب شرق آسیا " رهبران اصلی این گروه تروریستی بارها ا علام کردهاند که جماعت اسلامیه که حیطه فعالیت خود را عمدتاً در کشورهای جنوب شرق آسیا با تمرکز بر اندونزی قرار داده، در شرایط کنونی در بالاترین حد از آمادگی قرار دارند. البته این گروه با سایر گروههای تروریستی در این منطقه از جمله ابوسیاف و میلف در فیلیپین، (Gerakan Mujahidin Islam Pattani)درتایلند، (Kumpulan Mujahidin Malaysia) در مالزی و حتی گروههای تروریستی درسنگاپور به طور شبکه ای در ارتباط هستند.
دیپلمات در گزارش خود تاکید کرد: اما گروه تروریستی جماعت اسلامیه، توانست پس از ضربات مهلکی که دریافت کرد با کمک گروههای دیگر تروریستی از جمله القاعده به ویژه حمایتهای عثمان بن لادن رهبر سابق این گروه و سایر رهبران دیگر آن مانند ایمن ظواهری، اقدام به احیای خود کند و افرادی مانند ابوبکر بشیر، ابو روسیدان، زرکاسیه را به عنوان رهبران دورههای مختلف خود معرفی کند.
طبق این گزارش، جماعت اسلامیه پس از سال ۲۰۰۹ عملیات تروریستی خود را در به خارج از اندونزی ازجمله فیلیپین، عراق و سوریه نیز سوق دادهاند.
طبق گزارش رسانههای اندونزی گروه جماعت اسلامی دارای رهبران و هدایت کنندگان مخفی است اما درحال حاضر دو نفر از رهبر ان آن چهرهای رسانهای یافتهاند که ابوبکر بشیر به عنوان رهبر معنوی و ویجایانتو موسوم به عنوان امیر یا رهبر عملیاتی این گروه تروریستی شناخته شدهاند. ابوبکر بشیر روحانی ۸۰ ساله است که رسانههای جنوب شرق آسیا از وی به عنوان رهبر معنوی این گروه تروریستی درجنوب شرق آسیا و متفکر و ترغیب کننده بمب گذاریهای سال ۲۰۰۲ در بالی اندونزی که منجر به کشته شدن بیش از ۲۰۲ نفر از مردم و اتباع خارجی شد، نام بردهاند.
طبق گزارش جاکارتا پست و برخی رسانههای اندونزی شبکه جماعت اسلامیه در دهه ۱۹۹۰ با رهبری معنوی ابوبکر بشیر فعالیتهای تروریستی خود را تقویت کرد.
وی به اتهام تامین مالی تعدادی تروریست که اقدام به بمب گذاری در استان غربی اندونزی 'آچه' کرده بودند، ازسال ۲۰۱۱ تاکنون در زندان به سر برده است. دادگاه وی را محکوم به ۱۵ سال حبس کرده و دولت جوکو ویدو در اندونزی تصمیم داشت که سال گذشته وی را به دلیل بیماری و کهولت از زندان به صورت مشروط آزاد کند که این اقدام به دلیل مخالفتهای داخلی اجرایی نشد.
ویجانتو که نامش کمتر رسانهای شده رهبر عملیاتی این گروه تروریستی محسوب میشود و گزارشهای رسانهای درمورد دستگیری وی امروز منتشر شده است. با این وجود، پلیس اندونزی و یا سایر نیروهای پلیس منطقه جنوب شرق آسیا تاکنون اطلاعات رسمی را دراین زمینه منتشر نکردهاند.
نظر شما