۲۴ تیر ۱۳۹۸، ۱۲:۵۸
کد خبر: 83376441
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

حنای بی رنگ یک هشدار

۲۴ تیر ۱۳۹۸، ۱۲:۵۸
کد خبر: 83376441
حنای بی رنگ یک هشدار

اراک - ایرنا - شنا و آبتنی از جمله سرگرمی های هیجان انگیز فصل تابستان است و بارش های بهاره نیز سبب پر آب شدن بسیاری از بندها، سدها و رودخانه ها شده اما هر سال عده ای هستند که در مناطق ناامن آبی جان خود را از دست می دهند و این امر امسال به شکل نگران کننده ای در استان مرکزی مشاهده می شود.

به گزارش ایرنا، بنا بر اعلام رئیس سازمان اورژانس کشور، ۶۳۶ نفر از محیط های آبی کشور از ابتدای فروردین ماه تا ۲۱ تیرماه سال جاری بر اثر غرق شدگی مصدوم یا فوت شده اند که از این تعداد ۴۲۳ نفر جان باختند.

به گفته «پیر حسین کولیوند» ۱۶ درصد از غرق شدگان در گروه سنی ۴ تا ۱۰ سال و ۲۳ درصد نیز مربوط به گروه سنی ۲۱ تا ۳۰ سال است که این امر می تواند در محیط خانواده با نظارت بیشتر کنترل شود.

بنا بر اعلام سازمان اورژانس کشور، کوچکترین غرق شده امسال پسر بچه ۶ ساله در روستای تازه کند اردبیل و مسن ترین افراد غرق شده نیز یک خانم و آقا ۸۴ ساله در ارومیه و صومعه سرا گزارش شده است.

آمار پزشکی قانونی نیز حاکی از آن است که سال گذشته ۹۳۵ نفر در کشور بر اثر غرق شدن در منابع آبی جانشان را از دست داده اند که ۱۳۵ نفر آنان زن و ۸۰۰ نفر مرد بوده اند.

ورود آب و یا هر مایع دیگر به داخل ریه‌ها موضوعی است که از آن به عنوان غرق شدگی یاد می کنند و شایع‌ترین غرق شدگی ها با آب شیرین صورت می‌گیرد و این حوادث در بین رده سنی کودکان نوپا و پسران جوان و کودکان و جوانان شایع‌تر است.

بیشترین آمار غرق شدگی در فصل تابستان مربوط به نوجوانانی است که با اصول صحیح شنا بیگانه هستند و به صورت تفننی می خواهند با وجود منابع آبی، تنی به آب زنند و تفریح کنند و اینجاست که خطر در کمین نشسته و قربانیانش را در سایه کم مهارتی و بی توجهی می بلعد.

بر اساس آمار مراجع رسمی در استان مرکزی در مدت کوتاه سپری شده از تابستان منابع آبی، رودخانه‌ها و سدهای استان مرکزی امسال بیش از ۱۳ قربانی گرفته‌اند و اغلب این افراد کسانی هستند که به تابلو هشدار «شنا ممنوع» توجهی نداشته‌اند.

یکی از مواردی که جان شناگران و افراد در حال غرق را تهدید می‌کند، اختلالات قلبی و نارسایی کلیوی است که مدتی پس از خارج شدن از آب برای افراد به وجود می‌آید.

سرپرست هیأت نجات غریق و غواصی استان مرکزی گفت: ۱۳ نفر امسال در نقاط مختلف از جمله دریاچه سدها، بندهای خاکی و رودخانه‌های این استان غرق شده‌اند.

«علیرضا مجرد» افزود: سال گذشته یک نفر در آب‌های استان غرق شد اما امسال با توجه به بارندگی‌ها، شمار غرق شدگان استان چشمگیر است.

وی اظهار داشت: بالا بودن شمار قربانیان در منابع آبی استان امسال نگران کننده است و باید تدابیر لازم برای جلوگیری از افزایش آمار تلفات اندیشیده شود.

سرپرست هیأت نجات غریق و غواصی استان مرکزی گفت: رده سنی غرق شدگان ۱۲ تا ۴۰ سال است و بیشتر این افراد به علت ناآشنایی به فنون شنا جان خود را از دست داده‌اند.

مجرد افزود: غرق شدگان استان شامل ۲ نفر در سد خاکی روستای کایی، سه نفر در شهرستان محلات، یک نفر در سد الغدیر ساوه، یک نفر در روستای دستجرد آشتیان، یک نفر در سد خاکی ساقی، یک نفر در سد خاکی خورزن عقیل آباد اراک، یک نفر در تفرش، یک نفر در سدخاکی نوازن روستای فراهان و ۲ نفر در ساوه بوده اند.

وی اظهار داشت: ۱۲ نفر از قربانیان آبی استان در سال جاری مرد بوده اند و یک نفر زن بوده که رعایت نکردن نکات ایمنی و ماجراجویی آنان را به کام مرگ کشیده است.

سرپرست هیأت نجات غریق و غواصی استان مرکزی گفت: برخی منابع آبی ظاهری آرام دارند و عمق زیاد آنان برای شناگر نابلد قابل تخمین نیست اما همین که در آب غوطه ور می شوند به دلیل ضعف مهارت در شنا، جانشان را از دست می دهند.

مجرد افزود: سال ۹۶ نیز ۲ نفر از شهروندان استان مرکزی با شنا در مناطق نا ایمن غرق شدند.

وی اظهار داشت: یک هزار و ۶۰۰ ناجی در استان وجود دارد که ۵۰۰ نفر آنان شامل ۳۲۰ مرد و ۱۸۰ نجات غریق زن، فعال هستند.

سرپرست هیأت نجات غریق و غواصی استان مرکزی گفت هریک از غریق نجات‌های زیر پوشش این هیات برای امداد رسانی باید در طول یک سال هشت ساعت آموزش شامل حمل، سی پی آر و گرفتن غریق را آموزش ببینند.

وی اظهار داشت: خانواده‌ها با توصیه به جوانان و نوجوانان خود آنان را در آموزش شنا یاری دهند تا شاهد وقوع حوادث تلخ نباشیم.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان مرکزی گفت: نصب تابلو «شنا ممنوع» تزئینی و شعار نیست و توجه به ممنوعیت باید مورد توجه گردشگران و اقشار مردم قرار گیرد.

دکتر «محمد محمدی» افزود: بسیاری از خانواده ها تابلو ممنوعیت شنا را در کنار سد و آبگیرها می‌بینند اما تصور می کنند که خطر برای دیگران است و آنان حاشیه امن دارند و به یکباره غافلگیر می شوند.

وی اظهار داشت: نصب تابلو هشدار در حاشیه دریاچه سدها و آبگیرهای الزام قانونی است و در همه مکان‌ها آبی استان مرکزی این تکلیف انجام شده است.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان مرکزی گفت: سه تیم تخصصی نجات غریق و سیلاب در این جمعیت فعالیت دارد و در استان به محض درخواست آتش نشانی، تیم‌ها به منطقه اعزام می‌شود.

محمدی افزود: هشت عضو تیم تخصصی نجات غریق و سیلاب جمعیت هلال احمر استان با تقسیم کار به حادثه دیدگان خدمات ارایه می‌کنند.

رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اراک نیز گفت: امداد رسانی به غرق شدگان در لحظه و با حضور به موقع غریق نجات می‌تواند نتیجه بخش باشد در غیر این صورت امکان فوت حادثه دیده زیاد است.

«مسعود آقازیارتی» افزود: ۱۲ نفر غواص حرفه‌ای در آتش نشانی اراک وجود دارد که جوابگوی جمعیت ساکن کلانشهر اراک است اما برای خدمات دهی مطلوب به شهرستان تربیت ۱۲ غواص دیگر نیاز است.

وی اظهار داشت: آتش نشانی با اطلاع از غرق شدن افراد در آب‌های استان برای خارج کردن اجساد با تیم‌های جمعیت هلال احمر همکاری دارد.

رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اراک گفت: تجهیز شناگران به جلیقه نجات و آگاهی از فنون شنا از توصیه‌های جدی برای جلوگیری از حوادث احتمالی است.

آقازیارتی افزود: فرد پس از ورود به آب‌های راکد دچار انقباض عضله شده و وحشت ناشی از ناتوانی در تحرک دست و پا منجر به خفگی و در نتیجه فوت می‌شود.

وی اظهار داشت: غرق شدگی در آب شیرین و وارد شدن حجم بالا از آب استخر یا رودخانه به داخل ریه و معده بسیار خطرناک‌تر از بلعیدن آب دریاست.

مدیر عامل آب منطقه ای استان مرکزی نیز گفت: تأسیسات آبی همچون دریاچه سدها محل مناسبی برای شنا نیست و خطر غرق شدگی در این مکان‌ها وجود دارد.

«عزت الله آمره ای» اظهار داشت: همه ساله با آغاز فصل گرما و به ویژه در روزهای پایانی هفته و روزهای تعطیل، شماری از شهروندان بدون توجه به علائم هشدار دهنده و اطلاعیه‌های مکرر، در دریاچه سدها و نیز بندهای انحرافی اقدام به شنا می‌کنند که این سهل انگاری و بی توجهی، موجب بروز خسارت‌های جانی و مالی می‌شود.

وی گفت: تأسیسات یاد شده محل مناسبی برای شنا نیست و شهروندانی که این اماکن را برای تفریح انتخاب می‌کنند، باید به علائم هشدار دهنده برای حفظ سلامت خود و خانواده توجه جدی داشته باشند.

آمره ای از هم استانی‌ها به ویژه افراد ساکن در حاشیه تأسیسات آبی خواست برای حفظ سلامتی خود و خانواده‌هایشان به تابلوهای هشدار دهنده که با هدف اطلاع رسانی از ممنوعیت، نصب شده است توجه بیشتری داشته باشند.
توجه به علایم ایمنی منابع آبی، اطلاع از وضعیت عمق آب قبل از تصمیم به شیرجه زدن و حتی قبل از ورود به آب، بررسی دمای آب برای پیشگیری از شوک دمایی و پرهیز از شنا در آب های خروشان از موضوعاتی است که شناگران باید قبل از اقداب به آب زدن توجه جدی به آن داشته باشند.

استان مرکزی بیش از ۵۰ سد، آبگیر و بند انحرافی دارد.

گزارش از: معصومه ابراهیمی

۶۹۹۱/‏۶۰۱۳/‏

برچسب‌ها