به گزارش تارنمای شبکه خبری دویچه وله، وی که در این کنفرانس امنیتی در شهر هرتزلیا سخن میگفت، با اشاره به تنشهای ایجاد شده با ایران، گفت که جهان هنوز روش مناسبتر از توافق هستهای برای مهار برنامه هستهای ایران پیدا نکرده است.
وی افزود: تا زمانی که مساله این باشد، نباید این توافق را از روی سهل انگاری از دست دهیم.
این مقام آلمانی در عین حال ادعا کرد: «در نگرانیهای امنیتی اسرائیل از بابت توسعه تجاوزطلبانه نفوذ منطقهای ایران، سهیم هستم».
وی قرار است در مدت اقامت در سرزمینهای اشغالی، با «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی دیدار و گفت و گو کند.
این اولین سفر کارن باور به خارج از اروپا از زمان برعهده گرفتن ریاست حزب دموکرات مسیحی آلمان پس از استعفای «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان از این مقام، است.
کارن باور که به عنوان جانشین بالقوه مرکل در نظر گرفته میشود، درصدد تقویت وجهه بین المللی اش است.
در حالی که آلمان امضا کننده توافق هستهای با ایران بوده و همواره از آن دفاع کرده است، رژیم صهیونیستی به همراه دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا از منتقدان جدی برجام بوده و مدعی است که چنین توافقی به زیان امنیت منطقه است.
آمریکا اردیبهشت ماه سال گذشته به طور یکجانبه از برجام خارج شد و پس از آن طی دو مرحله تحریمهایی را که طبق این توافق برداشته شده بود، بازگرداند.
خروج آمریکا از توافقنامه برجام، با محکومیت دیگر امضا کنندگان این توافق روبه رو شد و این کشورها اعلام کردند که به تجارت با ایران ادامه میدهند.
حجت الاسلام والمسلمین «حسن روحانی» رئیس جمهوری اسلامی ایران اردیبهشت ماه گذشته و همزمان با سالگرد خروج آمریکا از توافق هستهای (۱۸ اردیبهشت ۹۷) و بازگرداندن تحریمها، دو گام نخست ایران شامل «توقف فروش اورانیوم غنیسازی شده و آبسنگین برای ۶۰ روز» را به اعضای برجام اعلام کرد.
وی افزود: اگر اروپاییها در این مدت به جبران بپردازند ما نیز به شرایط امروز بر میگردیم؛ در غیر این صورت، دو اقدام دیگر را در پیش میگیریم.
این اولتیماتوم ایران به دیگر اعضای برجام، با دعوت سفیران کشورهای آلمان، انگلیس، چین، روسیه و فرانسه به وزارت امور خارجه و تسلیم نامه رئیسجمهوری از سوی سیدعباس عراقچی معاون سیاسی وزارت امور خارجه به آنها، صورت گرفت.
نظر شما