۱۰ تیر ۱۳۹۸، ۲۰:۳۴
کد خبر: 83377255
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

احیاء آثار تاریخی زمینه ساز رونق اقتصادی است

یزد - ایرنا - نماینده مردم حوزه انتخابیه مهریز، ابرکوه،بافق،بهاباد و خاتم در مجلس شورای اسلامی گفت: احیاء و مرمت آثار و بناهای تاریخی زمینه ساز رونق اقتصادی در صنعت گردشگری می شود و باید از سرمایه گذاران بخش خصوصی در این حوزه حمایت شود.

محمد رضا صباغیان عصر دوشنبه درحاشیه بازدید از روند بازسازی و مرمت مجموعه دهکده تاریخی و گردشگری تیجرد ابرکوه به خبرنگار ایرنا گفت: این بنای جذاب و ماندگار مربوط به دوران قاجاریه است که توسط سرمایه‌گذاران بخش احیا می‌شود و باید دستگاه‌های دولتی به روند احیا آن کمک کنند.

وی ادامه داد: احیا آثار تاریخی برای جذب توریست، می‌تواند زمینه توسعه و رشد منطقه را به دنبال داشته باشد.

صباغیان تصریح کرد: به سهم خودم آمادگی دارم در زمینه پیگیری ارائه تسهیلات و خدمات و کارهای دیگر که به روند بازسازی و مرمت این بنا شتاب ببخشد، مشارکت کنم.

وی افزود: تا به حال تقاضایی برای پیگیری مسائل و مشکلات این بنای تاریخی به من داده نشده است.

نماینده مردم ابرکوه در مجلس شورای اسلامی از تلاش های امیرحسین زرنگار و محسن امیدوار سرمایه‌گذاران مجموعه دهکده تاریخی و گردشگری تیجرد ابرکوه قدردانی کرد

یکی از سرمایه‌گذاران مجموعه دهکده تاریخی و گردشگری تیجرد ابرکوه هم به خبرنگار ایرنا گفت: این مجموعه با ۱۵۰ هکتار وسعت یکی از بزرگ‌ترین مجموعه‌های تاریخی و گردشگری روستایی کشور است که در بخش مرکزی ابرکوه واقع شده است.

امیرحسین زرنگار افزود: با همکاری محسن امیدوار تاکنون احیا و مرمت این مجموعه ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و افزون بر ۳۵ میلیارد ریال سرمایه گذاری در این طرح انجام شده است.

وی با بیان اینکه ابرکوه یکی از ۱۴ شهر نمونه گردشگری کشور است، تصریح کرد: حمایت از سرمایه گذاران احیاء بناها و آثار تاریخی برای فراهم ساختن زیرساخت و جذب توریست از سوی مسئولان بیشتر مورد توجه قرارگیرد.

این سرمایه گذار بنای بزرگ تاریخی خاطر نشان کرد: برای احیا کامل این مجموعه توریستی افزون بر ۵۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

زرنگار خاطرنشان کرد: این مجموعه تاریخی در موقع بهره برداری و احیا، شامل ۲ قلعه تاریخی، ۷۰ اتاق، ایجاد موزه شهدا، رستوران و کافی‌شاپ، بخش رصد ستارگان، فضای ورزشی، محوطه بازی کودکان، برکه و استخر ماهیگیری، ۲ کیلومتر قنات و ۲۰ هکتار باغ میوه، سکوی باند هلی کوپتر و حدود ۲۰ سیاه چادر عشایری در زمینی به مساحت ۱۵۰ هکتار بر پایه زندگی روستایی مرمت و تکمیل می‌شود.

وی با بیان اینکه، ابرکوه در مرکز مثلث گردشگری یزد، شیراز و اصفهان، قرار دارد افزود:، بسترهای مناسبی برای توسعه صنعت گردشگری در شهرستان ابرکوه وجود دارد که می تواند زمینه ساز توسعه این شهرستان باشد.

استاندار یزد نیز اواخرا خردادماه امسال در بازدید از روند بازسازی قلعه تیجرد گفت: ابرکوه یکی از ۱۴ شهر نمونه گردشگری کشور معرفی شده و دارای ظرفیت های بسیاری در بخش گردشگری است که این مجموعه در حال ساخت نیز می‌تواند به عنوان یک ظرفیت فوق‌العاده، به یکی از قطب‌های گردشگری ایران تبدیل شود.

محمد علی طالبی افزود: با حمایت استانداری و مساعدت همه مدیران دستگاه‌های استانی برای شتاب بخشی به روند راه‌اندازی این طرح اقدام خواهد کرد.

وی تاکیدکرد: این مجموعه پس از راه‌اندازی به‌طور مستقیم برای یکصد نفر از اهالی شهرستان فرصت شغلی ایجاد خواهد کرد.

اواخر پارسال رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور نیز گفته بود: سرمایه گذاران، برای احیاء ومرمت دهکده توریستی تلاش خوبی انجام داده‌اند.

علی مونسان تصریح کرد: در این مجموعه توریستی و کشاورزی کارهای بسیار خوبی انجام شده و مهم آن تفکری است که سرمایه گذاران دارند و گردشگر را با زندگی روستایی عجین کرده و او را با این مجموعه درگیر کنند و این مکان یکی از جاذبه‌های بسیار خوب است.

قلعه تیزک متعلق به اوایل دوره قاجاریه است و در سال ۱۳۸۶ به شماره ۱۹۰۸۱ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد.

سه اثر طبیعی، منزلگاه امام رضا (ع)، خانه آقازاده، مجموعه قلعه تیجرد، خانه‌های قدیمی، قلعه‌های تاریخی، مسجد جامع، کوه گنبد عالی و سرو ۴۵۰۰ ساله از آثار تاریخی شاخص منطقه است.

تاکنون از ۴۰۰ اثر تاریخی و طبیعی ابرکوه ۱۴۳ اثر در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفر ابرکوه در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد و در مسیر جاده اصلی یزد - شیراز قرار دارد و فاصله این شهر تا شیراز ۳۰۰ کیلومتر و تا اصفهان ۲۸۰ کیلومتر است.

۷۵۴۰/‏ ۶۰۱۴/

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha