۱۱ تیر ۱۳۹۸، ۱۰:۴۴
کد خبرنگار: 2203
کد خبر: 83377689
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

اقتصاد خراسان جنوبی رو به توسعه

۱۱ تیر ۱۳۹۸، ۱۰:۴۴
کد خبر: 83377689
اقتصاد خراسان جنوبی رو به توسعه

بیرجند - ایرنا - با توجه به شرایط جغرافیایی و تحولات در خراسان جنوبی زمینه ای فراهم شده است که اقتصاد این استان مرزی به سوی توسعه صنعتی و رونق تولید حرکت کند.

اگر صنعت را عاملی تعیین کننده در توسعه استان مرزی خراسان جنوبی بدانیم باید اقدامی انجام دهیم که موانع سر راه توسعه و تولید برداشته شود که در این زمینه مسئولان استان به ویژه استاندار و سازمان صنعت معدن و تجارت عزم خود را جزم کرده و پا در رکاب تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی گذاشته‌اند.

کارشناسان زیادی معتقدند با وجود اینکه استان مرزی خراسان جنوبی ثروتمند و دارای ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های منحصر به فرد است اما از نظر دارا بودن صنایع و واحدهای تولیدی هنوز توسعه نیافته است.

سال‌های اخیر به دلیل وضعیت کشور بخش زیادی از واحدهای تولیدی که با سرمایه گذاری‌های کلان راه اندازی شده بودند رو به ورشکستگی رفته یا تعطیل شدند این موضوع آسیب‌های زیادی به ویژه به بخش خصوصی و اقتصاد کشور وارد کرد.

این مساله آنقدر حائز اهمیت بود که مقام معظم رهبری شعار سال ۹۸ را «رونق تولید» نامگذاری کردند، بر این اساس دولت تمام برنامه ریزی ها و سیاستگذاری‌های خود را برای رونق تولید به کار بسته و استانداران نیز مکلف به اجرای برنامه‌های دولت در این حوزه هستند.

همچنین در جلسات دولت تمامی وزارتخانه‌های متبوع مکلف به استفاده از تمامی ظرفیت‌ها برای حل مشکلات به منظور تقویت رونق تولید شدند.

استاندار خراسان جنوبی برای رونق تولید و رفع موانع در این بخش کمر همت بسته و تصمیم گرفته است به صورت هفته‌ای از چند واحد تولیدی فعال و نیمه فعال استان بازدید کند و از نزدیک فعالیت، مشکلات و مسائل تولیدکنندگان را بشود و با همکاری دستگاه‌های ذیربط برای رفع مشکلات چاره اندیشی کند.

به همین منظور روز گذشته استاندار خراسان جنوبی از ۶ واحد تولیدی صنایع فولادی و فلزی مستقر در شهرک صنعتی بیرجند بازدید کرد.

مدیرعامل شرکت ایستادژ شرق در این بازدید گفت: با توجه به اینکه بومی استان نیستم و برای رفت و آمد به بیرجند مشکلات زیادی دارم اما این شرکت را با بیش از ۲۰ کارگر سرپا نگه داشته و ظرفیت افزایش کارگر در این شرکت تا ۵۰ نفر را داریم.

حسن شعبانی یکی از مشکلات این واحد تولیدی را نبود سرمایه در گردش و مواد اولیه دانست و افزود: این در حالیست که معوقات کارگری نداشته و سال گذشته تمام معوقات پرداخت شده است.

پای بانک‌ها روی خرخره تولیدکنندگان

وی ضمن گلایه از بانک‌ها به دلیل همکاری نکردن با تولیدکنندگان اظهار داشت: بانک صادرات و صنعت و معدن پای خود را روی خرخره مان گذاشته و می‌گویند چرا اقساط را پرداخت نمی‌کنید؟

وی بیان کرد: در شرایطی که در شرکت به دنبال تأمین مواد اولیه و حقوق کارگر بوده‌ایم ارزیاب بانک به دنبال وثیقه خارج از طرح است.

مدیرعامل شرکت ایستادژ شرق یادآور شد: در این شرایط سخت اقتصادی برای دریافت یک میلیارد تومان وام، با مشقت فراوان ۳۰ درصد آورده خودمان و ۳۰ درصد وثیقه خارج از طرح داشته‌ایم اما کارشناس بانک شرکت را با ۳۰ درصد کمتر ارزیابی کرده و هر موقع که برای توسعه طرح مراجعه داشته‌ایم گفتند باید تسویه حساب کنید.

وی ظرفیت تولید این واحد را سالانه چهار هزار تن آهن و پیچ و مهره عنوان کرد و گفت: اگر برای هر کارگر حداقل ۲۰ میلیون تومان تسهیلات در نظر گرفته شود مبلغ نهایی سرمایه در گردش ما خواهد بود که همین را هم بانک پرداخت نکرده است.

شعبانی به یارانه تولیدی اشاره کرد و افزود: از این محل یک ریال به شرکت پرداخت نشد و متأسفانه بانک‌ها نه تنها همراه تولید کنندگان نیستند بلکه مانع هستند.

مدیرعامل شرکت آریا سوله نیز با بیان اینکه امروزه در شهرک صنعتی تولید کردن دل و جرأت می‌خواهد گفت: با توجه به کم آب بر بودن صنایع فلزی، اگر از ما حمایت شود می‌توانیم در خراسان جنوبی با بازارهای خارجی و استان‌های مجاور مراودات داشته باشیم.

علی زرگری افزود: چند سال مستأجر این واحد تولیدی بودم اما اکنون مالک این واحد شده و تجهیزات را به مرور زمان خریداری کرده‌ام.

وی با بیان اینکه به هیچ جا بدهی نداشته و معوقات کارگری ندارم اظهار داشت: در حال حاضر ۱۰ کارگر در این واحد به صورت مستقیم مشغول به کار هستند به این معنا که در ۱۴ درصد تولید سود ندارم.

این فعال اقتصادی اضافه کرد: همین که گذران زندگی خودم و کارگران از این واحد تولیدی فراهم است کافی بوده و راضی هستم هرچند سودی که باید به عنوان یک تولید کننده داشته باشم ندارم و به سمت دلالی هم نرفته‌ام چون کار من نیست.

مدیرعامل شرکت نیما سوله هم گفت: با توجه به مشکلات مالی از سوله سازی به در و پنجره سازی رسیده‌ایم.

مهدی اصغری با بیان اینکه با ۲۰۰ میلیون تومان سرمایه در گردش نمی‌توان کار کرد افزود: با توجه به شرایط فعلی قیمت تجهیزات افزایش زیادی داشته است.

وی بیان کرد: به دلیل مشکلات مالی نصف موجودی آهن آلات شرکت را به ضایعات داده و حدود ۲۷۰ میلیون تومان پول گرفته‌ایم آن وقت بانک عامل سالن سرپا با تجهیزات را برای ۲۰۰ میلیون تومان وثیقه بانک قبول ندارد.

این تولیدکننده اظهار داشت: برای سرپا نگه داشتن کارخانه درخواست وام دادم اما هنوز پرداخت نشده، اگر قرار است وامی به این واحد تعلق نگیرد، بگویند تا فکری به حال خود برداریم و بدانیم چه باید کرد.

مدیرعامل شرکت نیما سوله بیان کرد: حدود یک سال و نیم است برای دریافت تسهیلات درخواست دادم اما هنوز پرداخت نشده است.

وی عنوان کرد: استاندار اولین مسئولی است که بعد از ۱۰ سال از این واحد تولیدی بازدید کرد و این موضوع سبب شد از صبح ادارات تأمین اجتماعی، اقتصاد و دارایی، صمت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و غیره شماره تماسم را پیدا کرده و پیگیر مشکلات شوند!

اصغری ادامه داد: این در حالیست که نه تنها طی ۱۰ سال از آغاز کار این واحد تولیدی تاکنون هیچ‌گونه ارتباط تلفنی یا حضوری برای دیدن و شنیدن مشکلات ما نشده بلکه همیشه مسئولان مانع هم ایجاد کرده‌اند.

وی تصریح کرد: اکنون کارخانه فعال است اما به سختی اداره می‌شود و علی رغم اینکه سال ۹۶ مبلغ ۸۰۰ میلیون تومان وام برای این کارخانه مصوب شده اما تاکنون پرداخت نشده و از ما به عنوان واحد تولیدی انتظار معجزه دارند!

اصغری تاکید کرد: بانک‌ها اگر نمی‌خواهند تسهیلات بدهند حداقل به ما اعلام کنند زیرا از بس به ادارات و بانک‌ها مراجعه کردم خسته شده و کفشهایم پاره شده است.

وی گفت: ۱۷ کارگر در این واحد مشغول به کار بودند که اکنون تنها ۲ نفر هستند اگر قرار نیست کسی مشکلاتمان را حل کند تا مابقی تجهیزات را به ضایعات فروخته و خود را راحت کنم.

مدیرعامل شرکت نیما سوله با بیان اینکه وثیقه بهانه بانک‌ها است یادآور شد: اگر این ملک به درد وثیقه نمی‌خورد پس به چه دردی می‌خورد؟ خانه‌ام را فروخته و پولش را به بانک دادم حالا چه چیزی را باید به وثیقه بگذارم؟

مدیرعامل شرکت طاق بیست هم گفت: دولتمردان با جذب اعتبارات دولتی و فراهم کردن زیر ساخت‌های حمل و نقل می‌توانند به تولیدکنندگان کمک کنند.

سجاد صباغ افزود: این واحد تولیدی را سال ۹۳ از مالک قبلی خریداری کرده و در حال حاضر با ۷۰ درصد ظرفیت کار می‌کنیم.

این فعال اقتصادی با بیان اینکه توانایی پوشش نیاز استان‌های شرق کشور را داریم بیان کرد: مسائل رقابتی بسیار مهم است که باید مورد توجه واقع شود.

وی ظرفیت تولید این واحد را ۵۰۰ تن در ماه اعلام کرد و اظهار داشت: اکنون واحد مشکل خاصی ندارد و خیلی اهل استفاده از تسهیلات نیستم و همین که استاندار و هیأت همراه از نزدیک از این کارخانه بازدید کردند قوت قلب برای ماست و قدردانی می‌کنیم.

در این بازدید تقریباً جنس مشکلات تولیدکنندگان یکی بود و فعالان اقتصادی استان از مسئولان خواستار حمایت و کاهش پیچ و خم‌های اداری شدند.

در پایان این بازدید نشست کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان در محل شهرک صنعتی بیرجند برگزار شد که در این نشست تولیدکنندگان صنایع فلزی و فولادی به بیان مشکلات و مسائل خود پرداختند مسئولان ذیربط به ویژه تأمین اجتماعی، مالیات و بانک‌های عامل نیز پاسخگوی رفع موانع و مشکلاتشان شدند و این نشست ۱۵ مصوبه داشت.

استاندار خراسان نیز در این نشست گفت: نخستین درخواست از دستگاه‌های اجرایی مرتبط با بخش تولید استان این است که با تولیدکنندگان مدارا و سختگیری‌ها را کم کنند.

محمدصادق معتمدیان افزود: برای رفع موانع تولید استان نیازمند کار جمعی هستیم که در این زمینه بایستی تمامی بخش‌های استان تلاش کنند به ویژه بخش خصوصی بایستی در تبادل نظر، هم اندیشی و ارائه راهکارها و حل مشکلات ما را یاری کنند.

وی طولانی بودن چرخه اداری را یکی از مشکلات مهم تولیدکنندگان ذکر کرد و گفت: در این زمینه بایستی جلسات مشترکی با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری و دستگاهای ذیربط با عنوان کمیته روان سازی ارائه خدمات به تولیدکنندگان برگزار شود.

استاندار خراسان جنوبی اضافه کرد: در قالب این کمیته بایستی ریز به ریز مشکلات واحدهای تولیدی استان شناسایی و بررسی و در نهایت نسبت به رفع آن اقدام شود مردم هزینه وقت و فرصت ندهند.

وی بیان کرد: در بخش‌های مختلف مرتبط با تولید، توصیه می‌شود از ظرفیت‌های قانونی و مقررات در جهت رفع مشکلات مردم و تولیدکنندگان استفاده شود، اینکه حرف خود را به کرسی بنشانیم مشکلی حل نخواهد شد.

ارتباط خشک با تولیدکننده منعطف شود

معتمدیان اظهار داشت: مدیران دستگاه‌های اجرایی به عنوان مطالبه به حق فعالان واحدهای تولیدی بایستی برای واحدها و رفع مشکلاتشان وقت بگذارند و تعامل بیشتری با فعالان تولیدی داشته باشند.

وی گفت: همچنین از مسئولان دستگاه‌های اجرایی انتظار می‌رود ارتباطات خشک با تولیدکنندگان را مقداری منعطف کرده و تعامل را بالا ببرند و به عنوان یک ایرانی و عرق ملی برای کمک به چرخه تولید کشور کمک کنند.

استاندار خراسان جنوبی یادآور شد: با توجه به وضعیت اقتصادی کنونی کشور، یکی از راهکارهای مهمی که مطرح است موضوع کمک به واحدهای تولیدی و خودکفایی در داخل است لذا بایستی روابط صمیمی تر و از روابط یک طرفه اداری اجتناب شود.

۷۵۵۷ * ۶۰۵۴

برچسب‌ها