۱۱ تیر ۱۳۹۸، ۱۱:۵۰
کد خبرنگار: 958
کد خبر: 83377983
T T
۱ نفر
نیروهای آزادی و تغییر سودان خواستار  ادامه تظاهرات شدند

تهران - ایرنا - نیروهای "آزادی و تغییر" سودان که نقشی کلیدی در رهبری مخالفت های مردمی علیه نظامیان این کشور دارند، با تاکید بر ادامه اعتراضات، مردم را به تظاهرات میلیومی و نافرمانی مدنی سراسری در روزهای ۲۲ و ۲۳ تیر ماه دعوت کردند.

به گزارش روزنامه فرامنطقه ای "رأی الیوم"، در همین راستا "مدنی عباس مدنی" از رهبران ائتلاف آزادی و تغییر سودان در کنفرانسی مطبوعاتی تاکید کرد که در تظاهرات روز یکشنبه در ۳۸ شهر به هیچیک از اموال عمومی آسبیی وارد نشد، اما ۹ شهروند کشته و ۲۹۷ نفر دیگر زخمی شدند.

وی با تاکید بر اینکه کلام و رفتار شورای نظامی حاکم بر سودان یکسان نیست؛ ادامه داد: این شورا با گذشت سه ماه از سرنگونی "عمر البشیر" رئیس جمهوری مخلوع، قدرت را به غیر نظامیان واگذار نکرده و به نقض قوانین ادامه می‌دهد.

** سازمان ملل خواستار تشکیل دولتی غیرنظامی در سریع‌ترین زمان ممکن در سودان شد

"استفان دوجاریک" سخنگوی سازمان ملل متحد دیروز (دوشنبه) در کنفرانسی مطبوعاتی با تاکید بر ضرورت رسیدگی به موضوع جان باختن شهروندان سودانی در تظاهرات اخیر، بار دیگر خواستار تشکیل دولتی غیرنظامی در سریع‌ترین زمان ممکن در این کشور شد.

** شمار قربانیان تظاهرات یکشنبه به ۱۰ تن رسید

کمیته مرکزی پزشکان سودان که وابسته به نیروهای مخالف است، دیشب (دوشنبه شب) اعلام کرد که شمار جان باختگان تظاهرات یکشنبه گذشته در این کشور به ۱۰ تن رسیده است.

شورای نظامی سودان با رد مسؤولیت خود در کشته شدن تظاهرکنندگان، نیروهای آزادی و تغییر را مسؤول جان باختن معترضان اعلام کرد.

همچنین این شورا با صدور بیانیه‌ای تاکید کرد که نیروهای آزادی و تغییر با تحریک تظاهرکنندگان، تعهدات خود را زیر پا گذاشته و نیروهای امنیتی و اطلاعاتی برای متفرق کردن مردم مجبور به استفاده از گاز اشک آور شدند.

ده‌ها هزار نفر از مردم سودان یکشنبه گذشته با تظاهرات در خارطوم پایتخت و برخی شهرهای دیگر این کشور، از شورای نظامی انتقالی خواستند، قدرت را به غیرنظامیان واگذار کند.

این بزرگترین تجمع اعتراض آمیز در سودان از حمله سه هفته پیش نیروهای امنیتی به تحصن کنندگان در خارطوم به شمار می‌رود که بیش از صد کشته و شمار زیادی زخمی بر جا گذاشت.

اعتراض‌های مردمی سودان از ۱۹ دسامبر ۲۰۱۸ (۲۸ آذر ۹۷) به علت افزایش قیمت نان آغاز شد، اما این اعتراض‌ها به سرعت رنگ و بوی سیاسی به خود گرفت و تظاهر کنندگان خواستار سرنگونی دولت عمر البشیر شدند.

دولت البشیر سرانجام ۲۲ فروردین ماه با دخالت ارتش سرنگون و پس از آن ارتش سودان با تشکیل نهادی با عنوان شورای نظامی انتقالی به ریاست ژنرال "عبدالفتاح البرهان" قدرت را در دست گرفت.

سرنگونی البشیر گروه‌های معترض سودانی را راضی نکرد و آنها همچنان خواستار کنار رفتن نظامیان و انتقال مسالمت آمیز قدرت به یک شورای غیر نظامی و تشکیل یک حکومت دمکراتیک هستند.

** صادق المهدی بر ضرورت پرهیز از جنگ داخلی تاکید کرد

"صادق المهدی" رئیس "حزب امت سودان" در مصاحبه با خبرگزاری "رویترز" گفت: نیروهای سیاسی ما باید از جنگ‌های داخلی دوری کنند و مردم یا باید مصالحه کنند و یا به مبارزه ادامه دهند که این در نهایت به ضرر سودان است.

وی با تاکید بر ضرورت پرهیز از تنش‌ها میان نیروهای واکنش سریع و ارتش، از "محمد حمدان حمیدتی " که فرماندهی این نیروها را بر عهده دارد، خواست که برای تحکیم وحدت به ارتش بپیوندد.

نیروهای واکنش سریع شبه نظامیانی هستند که از سال ۲۰۰۳ میلادی در پی وقوع درگیری‌ها در منطقه "دارفور" سودان کار خود را آغاز کردند و باید تحت نظارت ارتش عمل کنند، اما این موضوع تنها در زمان وقوع درگیری‌ها عملی شده است.

** تشکیل کمیته میانجیگری میان شورای نظامی و ائتلاف آزادی و تغییر

"هیئت توافق ملی"، کمیته‌ای برای کاهش تنش‌ها میان شورای نظامی و ائتلاف آزادی و تغییر و دست یافتن به راه حلی برای مدیرت دوره انتقلالی تشکیل دولت در سودان تشکیل می‌دهد.

در همین راستا "مدثر عبدالرحیم" رئیس این هیئت تاکید کرد که طرف‌هایی با نفوذ هوشمندانه تلاش می‌کنند سودان را تجزیه کنند و این موضوع ما را بر آن داشت تا با تشکیل کمیته‌ای میان طرف‌های مختلف میانجیگری کنیم و تلاش می‌کنیم تمام دیدگاه‌های سیاسی و ائتلاف‌ها در سودان را گردهم آوریم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha