خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس روز سه شنبه با درج این گزارش و ذکر این نکته که با توجه به آزادی عمل بیشتر ترامپ در رابطه با کره شمالی، احتمال امضای توافقنامه با پیونگ یانگ بیشتر است، افزود، برخلاف کره شمالی، پیشنهادهای ترامپ به ایران، نتایجی مشابه به دنبال نداشت.
به گفته "مارک دوبوویتز"، عضو اندیشکده بنیاد دفاع از دمکراسیها، اگر ایران با ترامپ راه میآمد، ترامپ با این کشور هم از در مغازله در میآمد.
آسوشیتدپرس خاطر نشان کرد، در این میان نقش اسرائیل و اعمال فشار این رژیم برترامپ برای اتخاذ رویکرد خشن علیه ایران را نباید نادیده گرفت. درواقع، در آمریکا گروه فشار جدی که کاخ سفید را تحت فشار بگذارد و خواستار دوری کردن واشنگتن از دولت کیم شود، وجود ندارد.
ترامپ دوشنبه اعلام کرد: تیمهای ما برای یافتن راه حل مسائل مکرر و دیرینه نشست برگزار خواهند کرد. عجلهای نیست اما، مطمئن هستم در نهایت برای این مسائل راه حل پیدا خواهد شد.
به نوشته آسوشیتدپرس، برخلاف کره شمالی، ایران مسیر همواری برای ترامپ نیست. او از توافقنامه هستهای موسوم به برجام که تهران در سال ۲۰۱۵ با آمریکا و دیگر قدرتهای بزرگ امضا کرد، خارج شد و گفت، این توافقنامه، ناقص است و به توانمندیهای موشکهای بالستیک ایران و حمایت تهران از گروهها در منطقه نپرداخته است.
کارزار فشار ترامپ علیه ایران مشابه مغازله با کیم نیست و درواقع، به نوعی شبیه سوق داده شدن به سوی جنگ است.
به گفته "مایکل مک فال"، سفیر آمریکا در روسیه در دوره ریاست جمهوری "باراک اوباما"، ترامپ اعلام کرد، آماده گفت وگو با ایران است اما، شاهد هیچ نشانهای در این رابطه نیست.
وی با طرح این سوال که نمیداند هدف، خلع سلاح کامل و قابل راست آزمایی هستهای ایران و کره شمالی است یا خیر؟، افزود، در رابطه با کره شمالی، هدف، خلع سلاح کامل هستهای نیست بلکه هدف، اجازه حفظ بخشی از زرادخانه هستهای به کیم و احتمالاً انحلال برنامه موشک بالستیک به منظور کاهش تهدید امنیت ملی آمریکاست. این هدف به توضیح چرایی همراهی عجیب و غریب ترامپ با کره شمالی کمک میکند.
این در حالی است که شماری از نامزدهای دمکرات انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا، سیاست ترامپ در قبال برنامه هستهای ایران و کره شمالی را زیر سوال بردند و او را عامل تضعیف سیاست خارجی آمریکا میدانند.
خروج آمریکا از توافقنامه هستهای ایران با اعلام رئیس جمهوری آمریکا و در اقدامی مغایر با قوانین بینالمللی و قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، با مخالفت اکثر متحدان آمریکا از جمله اتحادیه اروپا، بریتانیا فرانسه و آلمان مواجه شد.
دولت ترامپ با اتخاذ رویکردی دوگانه در قبال منع اشاعه تسلیحات هستهای، از یکسو سایر کشورها را به خاطر داشتن برنامه هستهای تحت فشار و تحریم قرار داده و از سوی دیگر، برنامه چندین میلیارد دلاری برای توسعه زرادخانه تسلیحات اتمی آمریکا اختصاص داده است.
آمریکا در دوره ترامپ تلاشهای خود را برای توسعه و نوسازی تسلیحات و زرادخانه هستهای به طور فزایندهای افزایش داده است. اگر پیمان نیواستارت به مدت ۵ سال دیگر تمدید نشود، کلیه محدودیتها علیه زرادخانههای هستهای آمریکا و روسیه در فوریه ۲۰۲۱ میلادی لغو خواهد شد.
نظر شما