به گزارش گروه اطلاع رسانی ایرنا؛ آمریکا با راهبردها، سیاستها و اقدامات استکباری و دخالتهای آشکار در کشورها از طریق نفوذ و سلطه، تهاجمات فرهنگی و نظامی، توسل به زور و سرنگون سازی دولتهای مستقل، ملی و مردمی و سلطه ناپذیر، جامعه بشری را در زنجیره سیطره خود قرار داده است.
یکی از جنایت بزرگ آمریکا در ۱۲ تیر ۱۳۶۷ خورشیدی به وقوع پیوست که در آن نظامیان مستقر در ناو هواپیمابر وینسنس با دستور فرمانده خود و شلیک موشک، هواپیمای مسافربری جمهوری اسلامی ایران را بر فراز آبهای خلیج فارس مورد هدف قرار دادند و ۲۹۰ انسان بی گناه را مظلومانه به شهادت رساندند. این رویداد تلخ یکی از سرفصلهای جدی در تاریخ حقوق بشر آمریکایی است که پرده از چهره واقعی حاکمان کاخ سفید و سیاستهای ضدبشری واشنگتن کنار زد و به جهانیان شناساند.
دخالتهای دولت آمریکا در امور داخلی فلسطین و حمایت از رژیم اسرائیل نیز یکی دیگر از تناقضات آشکار آنها در حقوق بشر به شمار میرود؛ در واقع این یک تراژدی تلخ و تأسف آور است که رژیم اشغالگر که با قتل، غارت و نقض حقوق اولیه مردم فلسطین، سرزمین آنها را اشغال کرد و اینگونه یکی از بزرگترین جنایات تاریخ معاصر را رقم زد و در این مسیر مورد حمایت دولت آمریکا قرار گرفت که ادعای دفاع از حقوق بشر را دارد.
نمونههای نقض حقوق بشر از طرف آمریکا بی شمار است اما درباره مهمترین آنها میتوان به ترور نافرجام آیت الله خامنه ای رییس جمهوری وقت ایران در ۶ تیر ۱۳۶۰ خورشیدی، کودتای نوژه، انفجار در دفتر حزب جمهوری اسلامی در هفتم تیر ۱۳۶۰ خورشیدی، ترور شهید صدوقی در ۱۱ تیر ۱۳۶۰ خورشیدی و بمباران شیمیایی سردشت در هفتم تیر ۱۳۶۶ خورشیدی اشاره کرد.
بدین گونه در آبان ۱۳۹۴ به پیشنهاد شورای فرهنگ عمومی و تأیید شورای عالی انقلاب فرهنگی ۱۲ تیر سالروز حمله ددمنشانه آمریکا به هواپیمای مسافربری ایران به عنوان روز «افشای حقوق بشر آمریکایی» در تقویم رسمی کشور ثبت شد.
پژوهشگر گروه اطلاع رسانی ایرنا به مناسبت روز افشای حقوق بشر آمریکایی با نصرت الله لطفی قائم مقام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی گفت و گو کرده است.
متن این گفت و گو را در ادامه میخوانیم:
ایرنا: هدف از نامگذاری روز افشای حقوق بشر آمریکایی که از ۱۳۹۴ خورشیدی به وسیله «شورای عالی انقلاب فرهنگی» صورت گرفت، چیست؟
لطفی: هدف اصلی از نامگذاری این مهم همانا شناخت چهره واقعی آمریکاست، برداشتن نقاب نفاق از چهره بزککرده و در عین حال خباثتآلود آمریکا به عنوان ناقض اصلی حقوق بشر و عامل وقیحانهترین جنایات ضدبشری در سده ۲۰ میلادی به شمار میرود. به عبارت دیگر هدف از این اقدام دشمنشناسی محسوب میشود که اساس نامگذاری با الهام از فرمایشات حکیمانه آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب در ۶ تیر ۱۳۹۴ خورشیدی صورت گرفته است. ایشان با موضوع ضرورت شناخت دشمن و معرفی چهره ضد بشری آمریکا به فجایع هفته دوم تیر اشاره میکنند؛ از انفجار دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی و شهادت مظلومانه شهید بهشتی و ۷۲ یار صدیق امام، بمباران شیمیایی سردشت، ترور شهید صدوقی و انفجار هواپیمای مسافربری توسط ناو جنگی آمریکا و شهادت ۲۹۰ مسافر از جمله ۴۶ تبعه غیر ایرانی و ۶۶ کودک بیگناه که یا با حمایت و پشتیبانی دولتمردان آمریکا یا به طور مستقیم به وسیله خود آمریکاییها چنین جنایات هولناک و ضدبشری رخ داده است، از این رو مقام معظم رهبری از هفتم تا ۱۲ تیر را به عنوان هفته «حقوق بشر آمریکایی» نام بردند.
ایرنا: حقوق بشر اسلامی در مقابل حقوق بشر آمریکایی نامگذاری شده است. در مورد مهمترین ویژگی حقوق بشر اسلامی و ایرانی توضیح دهید؟
لطفی: مهمترین ویژگی حقوق بشر اسلامی بُعد معنوی آن محسوب میشود. حقوق ناشی از کرامت و ارزش ذاتی انسان؛ ارزش ذاتی به این معنا و مفهوم که حق اعطاشده بشری نیست بلکه هدیه الهی است و هر انسان از آن جهت که انسان به شمار میآید از آن برخوردار است. به عبارت دیگر مهمترین ویژگی حقوق بشر اسلامی، غیر مادیبودن آن یا بُعد معنوی به مفهوم خدا محوری، انسان محوری و کرامت انسانی به حساب میآید که منسوب به خداوند و ودیعه الهی است.
از این منظر فقط جنبههای مادی و طبیعی حیات بشری آن هم بهصورت تظاهر و شعار در حقوق بشر غیر اسلامی مطرح میشود؛ بدون اینکه ابعاد معنوی و دینی انسانها ملاک پایبندی به حقوق باشد که از مشخصههای حقوق بشر اسلامی است.
ایرنا: درباره بازخوردهای جهانی این نامگذاری و تأثیر آن در افشای چهره واقعی دولت آمریکا توضیح دهید؟
لطفی: با وجود اینکه همگان آثار اقدامات ضد بشری آمریکا را اعم از کودتای نظامی، ترور سیاستمداران و کشتار جمعی در بیش از ۱۰۰ کشور در نیمه دوم سده ۲۰ میلادی میدانند اما نامگذاری صورتگرفته و آغاز فعالیت در این حوزه، نوپاست و هنوز بازخورد قابل ملاحظهای نداشته و مستلزم فعالیت بیشتر و اقدامات فراملی است که به یاری خداوند در آیندهای نه چندان دور شاهد بینالمللیشدن این نوع شناخت چهره واقعی و خباثتآلود آمریکا خواهیم بود.
همانند بسیاری از نامگذاریها از جمله روز جهانی قدس که در ۱۳۵۸ خورشیدی ابتدا از ایران شروع شد و امروز در کشورهای بسیاری شاهد برگزاری راهپیمایی و مراسم روز جهانی قدس هستیم؛ روز افشای حقوق بشر آمریکایی نیز با گذشت زمان هویت و ماهیت اصلی خود را پیدا میکند. بنابراین ستادی در همین ارتباط تشکیل شده و با همافزایی نهادهای فعال در عرصه بینالمللی پیگیر تحقق مطلوب هدف هستیم.
ایرنا: دولتهای گوناگون آمریکایی همواره با بهرهگیری از واژگانی چون آزادی، حقوق بشر و … قصد فریب و ارعاب افکار عمومی را دارند. درباره این رویکرد و سیاست توضیح دهید؟
لطفی: دولت آمریکا در صدر ناقضان حقوق بشر و از عاملان اصلی جنایت جنگی ضدبشری در کشورهای مختلف دنیا و حتی در خود آمریکا هستند؛ در حالی ادعای آزادی و طرفداری دروغین از حقوق بشر را دارند که سیاهپوستان آمریکایی تنها به جرم سیاهپوست بودن از بسیاری از حقوق و آزادی محروم هستند و نمونه آن در همین چند روز اخیر، کشتن یک زن حامله سیاهپوست به وسیله پلیس به طرز فجیع در خیابان بود.
آنها ادعای دروغین آزادی بشر و احترام به حقوق بشر را مطرح میکنند اما با حمایت همهجانبه از رژیم صهیونیستی، قائل به آزادی عمل فلسطینیان مظلوم در انتخاب سرنوشت از طریق دموکراسی و شرکت در انتخابات و همهپرسی تعیین سرنوشت نیستند، کشتار سرخپوستان و آوارهکردن بازماندگان آنها، قتل عام میلیونها ویتنامی، آوارهکردن ۱۰ میلیون از آنها با ۳۶۲ هزار معلول و ۸۸۰ هزار یتیم همگی نشان از چهره حقیقی دولتهای مختلف آمریکا دارد.
آنها حتی به این موارد نیز بسنده نکرده اند و استفاده از ۷۵ میلیون لیتر ماده شیمیایی علفکش و برگزدا مزارع ویتنامیها را از میان بردند و تورم ۹۰۰ درصدی را این سرزمین تحمیل کردند، بخشی از جنایات ضدبشری آنها در ویتنام است و جنایاتی که با تعریف آزادی و حقوق بشر مشروط به تأمین خواستههای برگرفته از خوی استکباری آمریکاییها به شمار میآید.
ایرنا: مهمترین وظیفه رسانهها، دانشگاهها و دیگر نهادها اطلاعرسانی در تبیین و تفهیم این روز چیست؟
لطفی: رسالت اصلی رسانهها اعم از صدا و سیما، خبرگزاریها، فضای مجازی و محیطهای علمی، روشنگری و آگاهیبخشی به جامعه در معرفی چهره واقعی معاندترین معاند آزادیخواهان و مسلمانان جهان، آمریکا و تبیین انواع جنایتهای شیطان بزرگ با هدف دشمنشناسی و تقویت روحیه مقاومت عمومی در برابر اقدامات تروریستی و ضدبشری آمریکاییهاست؛ تمهید راهبرد مقاومت حداکثری در برابر فشار حداکثری آمریکاییها.
ایرنا: یکی از ادعاهای دولتهای آمریکا در ارتباط با لشگرکشی به افغانستان این بود که توانستند از نقض حقوق بشر جلوگیری کند. این ادعا تا چه میزان با واقعیت فاصله دارد؟
لطفی: در کدامین اقدام، آمریکاییها ادعای صادقانه داشتهاند که در لشگرکشی به افغانستان اینگونه باشد. مگر غیر از این است که بهانه دروغین آنها برای حمله به عراق همراه با صدها هزار کشته و ویرانی به بهانه مبارزه با تجهیزات کشتار جمعی و شیمیایی عراقیها بود و آیا به وجود آوردن داعش این ددمنشان خونآشام غیر از ادعای پوشالی دفاع از حقوق مردم مظلوم سوریه محسوب میشد.
بنابراین ارتکاب جنایات جنگی در افغانستان به بهانه دفاع از مردم این کشور در برابر بنلادن از دروغهای بزرگ دولتمردان آمریکایی است و باز هم تأکید میکنم به صراحت ادعای سردمداران کاخ سفید، آزادی و حقوق بشر یعنی در بند کشیدن دیگر ملتها و کشتار میلیونها انسان بیدفاع به قیمت تأمین امیال و آرزوهای برگرفته از خوی استکباری آنهاست، کما اینکه در موضوع حادثه مشکوک ۱۱ سپتامبر به صراحت یا «با ما» یا «بر ما» را مطرح کردند و قائل به کشور بیطرف نبودند.
ایرنا: دولت آمریکا شهروندان بیگناه خارجی را بهصورت غیر قانونی در شرایط غیر انسانی دستگیر و زندانی میکند. این رفتار دولتمردان آمریکا نشاندهنده چه موضوعی است و چرا جامعه بینالمللی نمیتواند از اعمال آنها جلوگیری کند؟
لطفی: مشکل اصلی مرعوببودن حاکمان بیشتر کشورهای دنیا در برابر خوی استکباری کدخدای دهکده جهانی و در موارد عدیدهای همسویی آنها با جنایات آمریکاییهاست وگرنه باورکردنی نیست یک کشور حاکم بر سرنوشت دهها کشور دیگر باشد. شاهد این مطلب، تحریم شیطانی آمریکاییها به مصداق عینی جنایات جنگی علیه مردم کوبا با ادعای دلسوزی برای مردم آن کشور از ۱۹۶۰ میلادی تاکنون است که از ۱۹۹۲ تا ۲۰۱۸ میلادی ۲۵ سال پی در پی بیش از ۱۸۰ کشور شرکتکننده در اجلاس سازمان ملل به قطعنامه پایان تحریم کوبا رأی دادهاند و آمریکا بیاعتنایی کرده است؛ از جمله در ۲۰۱۸ میلادی از ۱۹۳ کشور شرکتکننده ۱۸۹ کشور رأی مثبت اوکراین و مولداوی بدون رأی و تنها آمریکا و رژیم صهیونیستی رأی مخالف دادند و باز هم تحریمها لغو نشد.
نظر شما