به گزارش خبرگزاری فرانسه، حراجی کریستیز انتظار دارد که این مجسمه قهوهای رنگ ۲۸.۵ سانتی متری روز پنجشنبه به مبلغ بالغ بر ۴ میلیون پوند (۵ میلیون و یکصد هزار دلار) به فروش رسد.
روزنامه فایننشال تایمز در گزارشی نوشت که این برای اولین بار از سال ۱۹۸۵ است که یک مجسمه مصری به حراج گذاشته میشود.
مقامهای مصری از حراجی کریستیز خواستهاند ثابت کند که مجسمه به طور قانونی از مصر خارج شده است. «مصطفی وزیری» رئیس شورای عالی آثار باستانی مصر گفت: حداکثر تلاشمان را انجام میدهیم تا مانع از حراج این مجسمه شویم و در این راستا، با وزارت امور خارجه مصر و سفیرمان در لندن رایزنی میکنیم.
«زاهی حواس» وزیر سابق آثار باستانی مصر نیز اعلام کرد که مجسمه در سال ۱۹۷۰ از این کشور خارج شده است.
وی گفت: تصور نمیکنم حراجی کریستیز اسنادی برای اثبات خروج قانونی مجسمه در اختیار داشته باشد، از اینرو مجسمه باید به مصر بازگردانده شود.
گفته میشود که توتعنخآمون در سن ۹ سالگی فرعون مصر شد و حدود ۱۰ سال بعد از دنیا رفت.
قاهره از نهاد فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) خواسته است مانع فروش این مجسمه در حراجی کریستیز شود. مصر هنوز نتوانسته مدرک موثق و محکمی در مورد خارج کردن غیرقانونی مجسمه از این کشور ارائه دهد.
این در حالی است که مصر تمهیدات خود در زمینه مبارزه با فروش آثار باستانی غارت شدهاش در سراسر جهان را شدت بخشیده است. مقامهای مصری اغلب سایتهای حراجیها را رصد میکنند. فهرست فروش این سایتها، زنگ هشدار برای مقامهای قاهره را به صدا در میآورد و آنان را از حضور گنجینههایشان که دههها قبل از مصر خارج شده است، مطلع میکند.
براساس اعلام حراجی کریستیز، مجسمه آمون از مجموعه خصوصی «رزاندرو» به همراه سرهای مرمرین مربوط به روم باستان، یک تابوت چوبی رنگین مصری و یک مجسمه برنزی از گربهای مصری به حراج گذاشته میشود.
مصر در تلاش است آثار باستانی مسروقه خود را به کشور بازگرداند. این کشور همچنین در حال احیای صنعت گردشگریاش بهعنوان منبع مهم تأمین ارز خارجی است.
صنعت گردشگری مصر پس از انقلاب سال ۲۰۱۱ که به ساقط شدن «حسنی مبارک» دیکتاتور وقت این کشور از قدرت انجامید، به شدت دچار خسران شده است.
نظر شما