۱۱ تیر ۱۳۹۸، ۱۵:۱۹
کد خبرنگار: 1181
کد خبر: 83378521
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مطالعه حقابه تالاب ها یک ماه دیگر پایان می یابد

۱۱ تیر ۱۳۹۸، ۱۵:۱۹
کد خبر: 83378521
مطالعه حقابه تالاب ها یک ماه دیگر پایان می یابد

اهواز - ایرنا - معاون محیط زیست دریایی و تالاب های سازمان حفاظت محیط زیست گفت: مطالعه حقابه تالاب های کشور تا یک ماه آینده به اتمام می رسد و به وزارت نیرو ابلاغ می شود.

به گزارش ایرنا، احمدرضا لاهیجان زاده سه شنبه در آئین افتتاحیه طرح تأمین بخشی از حقابه تالاب شادگان از رودخانه کارون با حضور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، در سالن اجتماعات گیت بوستان، اظهار داشت: بر اساس قانون سازمان حفاظت محیط زیست مکلف به مطالعه حقابه تالاب هاست و بر همین اساس این مطالعه برای تمام تالاب‌های کشور انجام شده است.

وی افزود: در نخستین جلسه کارگروه تالاب‌ها به ریاست معاون اول رئیس جمهوری این حقابه اعلام می‌شود.

لاهیجان زاده همچنین اظهار داشت: احداث سدهای زنجیره‌ای بر روی رودخانه کارون و مهار سیلاب‌های این رودخانه، باعث شده بخش زیادی از حقابه تالاب شادگان از دست برود.

وی با تاکید بر اینکه در زمان ساخت سدها باید همه مسائل بالادست و پایین دست لحاظ شود، افزود: حقابه از دست رفته تالاب‌ها در سدسازی، از جمله تالاب شادگان باید جبران شود.

مدیرکل سابق محیط زیست خوزستان، با اشاره به خشکسالی‌های طولانی مدت در استان تصریح کرد: اگر سیلاب اخیر نبود، تالاب شادگان از حافظه تاریخی استان حذف می‌شد.

وی اضافه کرد: در سیلاب اخیر از طریق نهر سیلاب بر «بحره» در حدود ۴۰ روز سیلاب با دبی ۶۰۰ مترمکعب درثانیه وارد تالاب شادگان شده و آن را احیا کرده است.

لاهیجان زاده رودخانه‌های کارون و مارون- جراحی را تغذیه کنندهای اصلی تالاب شادگان برشمرد و افزود: طرح انتقال آب از کارون به این تالاب برای تأمین بخشی از حقابه است.

وی با بیان اینکه جانمایی کانال انتقال آب بعد از مطالعات اجرا شده، گفت: این طرح در سال ۱۳۹۶ با استفاده از اعتبار ریزگردها و همکاری سازمان آب و برق در تأمین اعتبار ایستگاه‌های پمپاژ و همکاری شرکت نیشکر در ساخت دریچه‌ها اجرا شده است.

لاهیجان زاده با اشاره به تفاهم نامه سازمان آب و برق و محیط زیست در مدیریت کانال انتقال آب به تالاب شادگان، افزود: این طرح در بهمن ماه ۹۷ به اتمام رسیده و به سازمان آب و برق به عنوان متولی تحویل داده شده است.

وی در ادامه با اشاره به قوانین مصوب اخیر در حوزه محیط زیست، گفت: قانون حفاظت از تالاب‌ها در مجلس به تصویب رسیده در سال ۹۶ و آئین نامه آن در بهمن ماه پارسال به تصویب دولت رسیده است.

لاهیجان زاده اظهار داشت: قانون حفاظت از خاک و قانون حمایت از محیط بانان نیز اخیراً به تصویب مجلس رسیده است.

در راه پیمان کیوتو

در این نشست همچنین طرح جمع آوری گاز دی اکسید کربن از خمیرمایه که از کارخانه‌های جانبی نیشکر است، معرفی شد.

مدیرعامل کارخانه خمیرمایه و الکل رازی هدف این طرح را اجرای ماده ۱۲ پروتکل کیوتو و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و مکانیسم توسعه پاک برای جلوگیری از گرمایش جهانی عنوان کرد.

علی احتشامی گفت: اگر چه گاز دی اکسید کربن (CO۲) جزو عناصر حیات است اما افزایش این گاز باعث آلودگی و تشدید اثر گلخانه‌ای می‌شود بر همین اساس این طرح گاز بی و اکید کربن حاصل از فرآیند زیستی بخش تخمیر کارخانه اتانول را جمع آوری کرده اولین کارخانه بازیابی گاز BIO CO۲ در کشور با ظرفیت سازی خالص سازی یک هزار کیلوگرم بر ساعت است.

وی افزود: این طرح در سال ۱۳۹۴ به تصویب رسید و از شهریور ۱۳۹۵ اجرای آن آغاز شده است.

احتشامی اضافه کرد: با وجود تحریم‌ها این طرح ادامه یافته و تجهیزات آن از کشور هندوستان وارد شده است.

به گفته وی اعتبار اجرای این طرح یک میلیون دلار ارزی (۴۵ میلیارد ریال) است.

بی آبی؛ تالاب و نخیلات

نماینده مردم شادگان در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: در صورتی که مساله آب در این شهرستان حل نشود، کشاورزی، نخیلات و تالاب بین المللی شادگان نابود می‌شوند.

حجت الاسلام مجید ناصری نژاد با انتقاد از تخصیص نیافتن سهمیه آب شادگان از رودخانه مارون- جراحی افزود: بعد از وارد شدن خسارت‌های سیل به شادگان، قرار بر این شد که در حوزه رودخانه مارون، فقط شادگان کشت شلتوک انجام دهد اما در حال حاضر مساله برعکس شده و مردم شادگان نه تنها آبی برای کشت شلتوک ندارند بلکه نخیلات آنها تهدید به خشکیدگی شده و حتی آب برای شرب هم ندارند.

وی خواستار تسریع در اجرای طرح انتقال آب از رودخانه کارون به جراحی شد و اظهار داشت: این طرح می‌تواند به احیای نخیلات و کشاورزی منطقه کمک کند.

ناصری نژاد همچنین گفت: با وجودی که در سیلاب اخیر آب زیادی وارد تالاب شادگان شده، به طوری که روستاها به زیرآب رفته اما اکنون به دلیل مسدود نشدن زیرگذرهای جاده آبادان به ماهشهر، این آب به سرعت از تالاب به دریا تخلیه شده و اکنون بخش زیادی از تالاب خشک شده و یا به مانداب تبدیل شده است.

وی در ادامه با اشاره به افتتاح طرح انتقال آب از کارون به تالاب شادگان تصریح کرد: مساحت ثبت شده تالاب شادگان ۴۳۰ هزار هکتار است، در حالی که این طرح تنها پنج مترمکعب درثانیه را منتقل می‌کند که به هیچ وجه حقابه را تامین نمی‌کند و باید حقابه تالاب از رودخانه مارون- جراحی نیز احیا شود.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست عصر دیروز (دوشنبه) وارد اهواز شد و از کانون ریزگرد شرق اهواز بازدید کرد.

افتتاح طرح انتقال آب کارون به تالاب شادگان، بازدید از طرح جمع آوری دی اکسید کربن در کارخانه الکل سازی رازی و شرکت در شورای بحران استان از برنامه‌های امروز کلانتری در خوزستان است.

۹۷۵۴/‌۶۰۰۲

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha