حجت الاسلام والمسلمین سعید روحانی روز سه شنبه در نشست خبری با تشریح برنامههای دهه کرامت در این ستاد اظها، کرد: در دهه کرامت، ۲۰ برنامه شاخص در سطح مساجد قم برگزار میشود.
وی خاطرنشان کرد: در این دهه، ۳۰ محفل در ۳۰ مسجد برای ۱۰ شب برنامه ریزی شده است و هر شب در سه مسجد برنامههای شاخص ترتیب مییابد.
وی با بیان اینکه مساجد شاخص قم بر اساس جمعیت و ویژگیها به مساجد سطح یک و دو تقسیم بندی شده اند، گفت: در مساجد سطح یک، برنامهها مفصل تر است، از جمله با حضور نماینده آستان مقدس حضرت معصومه (س) تبرکی حرم مطهر به نمازگزاران اهدا و برنامههای متنوعی برگزار میشود.
وی افزود: این ستاد برای برگزاری برنامههای شاخص در مساجد تاکنون با ۲۲ مسجد هماهنگیهای لازم را انجام داده است و در مساجد دیگر نیز اعلام آمادگی شده تا برنامههای متنوعی در دهه کرامت برگزار شود.
روحانی، استقبال از کاروان کرامت را از دیگر برنامههای این ستاد برشمرد و گفت: کاروان کرامت با حضور خادمان آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه (س) در سطح کشور حضور مییابند و پرچم متبرک حرم مطهر را در میان مردم میگردانند که این ستاد از کاروان مذکور در پنج روستای قم استقبال میکند.
وی برگزاری مسابقه نقاشی با موضوع دهه کرامت ویژه کودکان و نوجوانان، اعزام گروه سرود و تئاتر به مسجدها، برگزاری مسابقه ورزشی در هشت رشته و مسابقه کتابخوانی با موضوع مهربانی و عطوفت در خانواده را از دیگر برنامههای این ستاد اعلام کرد.
وی گفت: در روز میلاد باسعادت حضرت معصومه (س) خواهران کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان با شاخههای گل به صورت دسته جمعی به سمت حرم مطهر حرکت و به بانوی کریمه اهل بیت (ع) عرض اردات میکنند.
روحانی اظهار کرد: در این دهه، دوره آموزش توانمندسازی مدیران و مسئولان کانونهای فرهنگی هنری مساجد در شهر مشهد برگزار میشود.
وی افزود: همایش بزرگ دختران آفتاب با موضوع عفاف و حجاب و آشنایی با شخصیت حضرت معصومه (س)، ۱۶ تیرماه جاری ساعت ۱۰ صبح با حضور ۹۰۰ تَن از بانوان کانونهای فرهنگی هنری مساجد قم در سالن همایشهای غدیر برگزار میشود.
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان قم بیان کرد: در این دهه، طرح نذر شادی با محوریت حمایت مناطق محروم و سیل زده اجرا میشود تا مردم برای کمک به سیل زدگان تشویق شوند.
دهه کرامت از اول ذی القعده همزمان با سالروز میلاد حضرت فاطمه معصومه (س) آغاز میشود و تا ۱۱ ذی القعده، سالروز میلاد امام رضا (ع) ادامه دارد.
روحانی در ادامه اعلام کرد: پس از برگزاری جلسات توجیهی اوقات فراغت، برنامههای اوقات فراغت از اول تیرماه جاری شروع شد و تا ۱۵ شهریورماه امسال خواهد داشت.
وی با اشاره به بحران بودجه در سراسر کشور گفت: در تخصیص بودجهها، آنچه که از همه مظلوم تر است، بودجه فرهنگی است، زیرا کار فرهنگی به راحتی دیده نمیشود و دیربازده است، ولی در حقیقت از اهمیت ویژه ای برخوردار میباشد.
وی با بیان اینکه بودجه فرهنگی مظلوم ترین بودجه است، افزود: همین مساله سبب کاهش برنامههای فرهنگی از سوی دستگاهها و نهادهای گوناگون شده است.
روحانی با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی همواره بر مدیریت جهادی تأکید داشته اند، گفت: مساجد نمونه عینی مدیریت جهادی هستند و انجام مدیریت جهادی در کانونهای فرهنگی هنری؛ بحث کارهای فرهنگی در سطح مساجد را زنده نگه داشته است.
وی با بیان اینکه رمز موفقیتهای کانونهای فرهنگی هنری مساجد در مدیریت جهادی است، افزود: با وجود اینکه بودجه و حمایتها از فعالیتهای فرهنگی کاهش یافته است، ولی در مساجد به دلیل فعالیتها و مدیریت جهادی این مشکل رفع شده است.
وی با اشاره به فعالیتهای کانونهای مساجد در اوقات فراغت، گفت: در ایام اوقات فراغت، فعالیتهای قرآنی در حوزههای آموزش، پژوهش، صوت، لحن، تفسیر، روخوانی و روانخوانی برگزار میشود.
روحانی گفت: در اوقات فراغت تابستان حلقههای معرفت در کانونهای مساجد تشکیل میشود و مربیان حلقه معرفت با همکاری و مشارکت جامعه الزهرا و دفتر تبلیغات اسلامی در این حلقهها حضور مییابند و به مباحث اعتقادی، احکام، اخلاق و مباحث دینی میپردازند.
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان قم گفت: این ستاد برای غنی سازی برنامهها؛ از همکاری و مشارکت دستگاهها و نهادهای گوناگون بهره مند میشود تا برنامهها با قوت بیشتر و هزینه کمتر ترتیب یابد.
وی با اشاره به برگزاری کلاسهای فنی - مهارتی و علمی و درسی گفت: در این راستا، رایزنیهایی با نهادهایی همچون هلال احمر، بهزیستی و فنی و حرفهای صورت گرفته است و کلاسهای فنی - مهارتی و کلاسهای هنری در مساجد برگزار میشود.
وی به بحث مقابله با آسیبهای اجتماعی در جامعه اشاره و اظهار کرد: جامعه نیاز به مقابله با آسیبهای اجتماعی دارد و باید این موضوع در سطح محلات پوشش داده شود؛ از جمله در سال گذشته، دوره آموزشی سواد رسانه در ۱۰۰ مسجد برگزار شد و پس از برگزاری این دوره، همه مساجد تقاضای تکرار برگزاری این دوره را داشتند.
روحانی افزود: موضوع مقابله با آسیبهای اجتماعی تنها منحصر به برگزاری دورههای سواد رسانهای نیست و موضوعهایی مانند اعتیاد، طلاق، ماهواره و فضای مجازی را در دستور کار داریم، همچنین ستاد هماهنگی کانونهای مساجد با همکاری و هماهنگی دفتر تبلیغات اسلامی و نیروی انتظامی آمادگی اعزام مشاور به کانونها را دارد.
وی گفت: معتقدیم که ۲ بحث ارتباط با اهل بیت (ع) و همچنین ارتباط با خانواده شهیدان میتواند ضامن اجرای برنامههای فرهنگی در مساجد شود، اگر شهدا و خانواده معظم ایشان تکریم شوند، زمینهای میشود تا کارهای فرهنگی دیگر نیز ثمربخش شوند.
وی با بیان اینکه گروههای سرود و تئاتر را حمایت میکنیم، گفت: سال گذشته خانه تئاتر بچههای مسجد را تأسیس کردیم و هم اکنون بیش از ۳۰ گروه تئاتر قوی داریم که برنامههایی در مناسبتهای گوناگون اجرا کرده اند.
۷۴۰۶/ ۱۱۷۵
نظر شما