سید محمد احمدی زاده چهارشنبه در حاشیه بازدید از نمایشگاه کالاهای قاچاق در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا درباره مباحث مطرح شده در زمینه افزایش کشف دستگاه استخراج ارز دیجیتال و فراگیر شدن این تجارت در شهرستان های استان فارس بیان کرد.
وی افزود: در بحث ارز دیجیتال یک کارگروه و اداره در ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز شکل گرفته و به شکل متمرکز در این ستاد به این موضوع پرداخته شده است که ما منتظر ابلاغ دستورالعمل ها و شیوه نامه های استانی در این زمینه هستیم.
معاون استاندار فارس گفت: ما جلساتی را در خصوص بحث قاچاق کالا و ارز در فضای مجازی داشتیم که کارگروهی در این زمینه تشکیل شده و در این زمینه جلساتی با نمایندگی بانک مرکزی در استان فارس و بازرسان این مجموعه برگزار کرده ایم، این موضوع بحث جدیدی است و سازو کار لازم خود را می خواهد.
کالاهای قاچاق از لوازم خانگی تا کفش
وی در ادامه با اشاره به کشفیات قاچاق کالا و ارز در استان فارس بیان کرد: ارزش کشفیات کالاهای قاچاق در استان فارس در سال ۱۳۹۷ بالغ بر ۳۳۶ میلیارد تومان بوده که نسبت به سال ۱۳۹۶ که حدود ۲۴۱ میلیارد تومان بوده حدود ۵۰ درصد افزایش کشفیات داشته ایم.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار فارس گفت: در سه ماهه امسال نیز حدود ۵۵ میلیارد تومان کالای کشف شده داشتیم، عمده کالاهای قاچاق مربوط به لوازم خانگی، لوازم آرایشی و بهداشتی، البسه، پوشاک و کفش است.
احمدی زاده افزود: در حوزه صادرات نیز امسال با قاچاق مواجه هستیم که به کالاهای یارانه ای و کالاهایی که به لحاظ نوسانات قیمت ارز با کشورهای پیرامونی تفاوت قیمت دارند برمی گردد که دارو، نهاده های کشاورزی، گوسفند و غیره شامل این موضوع است.
وی ادامه داد: در مجموعه وضعیت استان فارس در حوزه مبارزه با قاچاق کالا و ارز وضعیت خوبی است و طرح جامع مبارزه با قاچاق کالا و ارز به دستگاه های اجرایی ابلاغ شده و هر سه ماه یکبار اثربخشی اقدامات را از دستگاه های اجرایی مطالبه می کنیم که امید داریم در پایان سال ۱۳۹۸ بتوانیم یک گزارش بسیار خوبی در ارتباط با حوزه پیشگیری و مقابله ارایه دهیم.
معاون استاندار فارس همچنین در خصوص فروش داروهای قاچاق در شیراز گفت: عمدتاً این موضوع شامل کالاهایی است که در خیابان انوری شیراز و.. وجود دارد که کمیته با محوریت دانشگاه علوم پزشکی در این زمینه فعالیت می کند.
احمدی زاده افزود: در این زمینه بیش از هزار و ۱۰۰ مورد بازرسی صورت گرفته و ۲۷ مورد پلمب داشته ایم، عمده این کالاها شامل مکمل های ورزشی، داروهای روان گردان، داروهای سقط جنین، داروهای اعصاب و روان و مخدرها هستند.
وی با تاکید بر ضرورت مشارکت و حساسیت خانواده ها در ارتباط با مصرف داروها و لوازم آرایشی، بیان کرد: مبدا و مسیر گذر این کالاهای قاچاق مشخص نیست، معمولاً چند ماه در جاهای غیراستاندارد نگهداری می شوند.
معاون استاندار فارس گفت: در بحث برندها از سال ۱۳۹۶ براساس دستورالعمل های ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز فعالیت هایی را شروع کردیم و تیرماه سال ۱۳۹۷ پایان تذکرات بود، زمستان سال ۱۳۹۷ نیز مبارزه و مقابله با این برندها شروع شد و این باعث خوشحالی و خرسندی تولیدکنندگان داخلی شد و به کارشان رونق داد.
احمدی زاده افزود: ۱۸ فروشگاه در این زمینه در شیراز شناسایی شدند و ابتدا تذکرات لازم به آنان داده شد و در حال حاضر تابلوهای آنها پایین کشیده شده و ویترین ها مناسب سازی شده است و کالاهای باقی مانده را بعضاً با تخفیف های بالا، تعیین تکلیف می کنند و در جاهای باقی مانده قطعاً نسبت به جمع آوری کالا اقدام خواهد شد.
امحای ۵۰ تن کالای قاچاق در فارس
معاون استاندار فارس در ادامه درباره امحای کالاهای قاچاق کالا و ارز گفت: حدود ۳۰ تن به ارزش ۸۵۰ میلیون تومان ۲ ماه قبل امحا شد و ۲۰ تن نیز امروز به ارزش ۳۵۰ تومان امحا می شود.
احمدی زاده افزود: معمولاً هر ۲ ماه یکبار بحث امحا کالاهای قاچاق به خصوص در بحث کالاهای بهداشتی، آرایشی و خوراکی را داریم.
وی یادآور شد: از سال ۱۳۹۲ با یک روند کاهشی در بحث ورود قاچاق کالا و ارز در کشور مواجه بودیم به طوری که در سال ۱۳۹۲، ارزش کالاهای قاچاق حدود ۲۵ میلیون دلار بوده و این میزان در سال ۱۳۹۶ به ۱۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار و در سال ۱۳۹۷ به بیش از ۱۰ میلیارد دلار رسیده است، در استان فارس نیز یک روند کاهش در این زمینه داشته ایم.
معاون استاندار فارس همجنین در خصوص ضرورت بازنگری در خصوص قوانین مرتبط با مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: قانون اولیه مبارزه با قاچاق کالا و ارز مربوط به سال ۱۳۱۲ بود که با همین قانون می خواستند کار مبارزه را دنبال کنند، در سال ۱۳۹۲ نمایندگان مجلس قانون جدیدی را در این زمینه تصویب کردند که ۷۲ ماده دارد، این قانون به نسبت قانون قبلی بهتر است اما هنوز نقص در این قانون وجود دارد.
احمدی زاده افزود: اصلاح مواردی از این بندهای قانونی که در اجرای آن با مشکلاتی مواجه هستیم در دستور کار ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز قرار تا بتوانند موارد را از طریق مجلس شورای اسلامی اصلاح کنند.
تشکیل هزار و ۲۸۹ فقره پرونده قاچاق در سه ماهه امسال
وی در ادامه با تاکید بر اینکه در بحث قاچاق کالا و ارز در استان فارس برخورد قاطع صورت می گیرد، یادآور شد: در سه ماهه امسال هزار و ۲۱۵ فقره پرونده در تعزیرات حکومتی فارس و ۷۴ فقره پرونده در دادگاه انقلاب برای کالاهای ممنوعه تشکیل شده است.
اجازه کار غیرقانونی در بحث انتخابات به هیچکس نخواهیم داد
رئیس ستاد انتخابات استان فارس در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به نزدیکی به انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی روند تغییر فرمانداران استان ادامه خواهد داشت؟ گفت: ستاد انتخابات استان و ستاد امنیت انتخابات استان تشکیل شده و جلسات آن به طور مستمر برگزار می شود.
احمدی زاده افزود: تمام فرمانداران و بخشداران استان در ارتباط با انتخابات توجیه شده اند و برای ما چهار اصل مر قانون، سلامت انتخابات، امنیت انتخابات و مشارکت مردم مهم است و اجازه کار غیرقانونی در بحث انتخابات به هیچکس نخواهیم داد.
وی ادامه داد: در بحث انتصابات هنوز آموزشی شروع نکرده ایم، ما هم آموزش های کشوری و هم آموزش های استانی در بحث انتخابات داریم.
معاون استاندار فارس گفت: روز گذشته فرماندار بوانات معرفی شد، فردا فرماندار پاسارگاد و روز شنبه هفته آینده نیز فرماندار سروستان معرفی می شود، تنها معرفی فرماندار جهرم باقی می ماند که به زودی معرفی می شود و برنامه دیگری برای تغییر فرمانداران به جز بر حسب ضرورت نخواهیم داشت.
تبلبیغات زودهنگام انتخاباتی در بررسی صلاحیت ها لحاظ خواهد شد
رئیس ستاد انتخاب استان فارس گفت: تبلیغات زودهنگام نامزدهای احتمالی انتخابات به صورت مستمر رصد می شود و با نمایندگان دفتر شورای نگهبان جلسات هماهنگی برگزار کرده ایم و تبلیغات زودهنگام در بررسی صلاحیت ها لحاظ خواهد شد.
احمدی زاده افزود: به تمام فرمانداران، بخشداران و دستگاه های اجرایی تاکید کرده ایم هیچ گونه جانبداری از کسی نداشته باشند، اگر موردی به صورت مستند در این زمینه ارایه شود اگر شب انتخابات هم باشد مدیر مربوط را عزل می کنیم.
۹۲۵۴ / ۱۸۷۶