به گزارش ایرنا مدیر جهادکشاورزی رامهرمز در آئین بهره برداری از این طرح کشاورزی گفت: برای اجرای این طرح در سطح ۲۷۸ هکتار، بیش از ۳۳ میلیارد ریال از اعتبارات عمرانی و سهم آورده کشاورزان هزینه شده است.
سیدخداکرم میرسالاری هدف از اجرای این طرح را که زمینه اشتغال مستقیم و غیرمستقیم ۲۷۰ نفر فراهم کرده، افزایش راندمان آبیاری تا ۹۰ درصد صرفه جویی در مصرف آب، بالا بردن میزان تولید در واحد سطح، مدیریت و تسهیل در کوددهی و سمپاشی، جلوگیری از رویش علفهای هرز، کاهش هزینههای داشت و حفظ ساختمان و بافت خاک بیان کرد.
وی گفت: برای تأمین آب این طرح بزرگ آبیاری تحت فشار که برای نخستین بار در رامهرمز اجرا میشود از ۲ حلقه چاه عمیق و رودخانه "علا" استفاده شده است.
علی مراد اکبری معاون امور آب و خاک وزارت جهادکشاورزی در آئین بهره برداری از این طرح کشاورزی، خوزستان را پیشانی بخش کشاورزی کشور توصیف و بر استفاده بهینه از منابع آب استان از طریق اجرای طرحهای آبیاری تحت فشار تاکید کرد.
شروع عملیات اجرایی ۲ طرح کشاورزی و دامی در رامهرمز
همچنین با حضور معاون امور آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی عملیات اجرایی ۲ طرح کشاورزی و دامی در رامهرمز آغاز شد.
این طرحها شامل احداث کانال بتونی نهر"حکمی" به طول یک هزار و ۴۰۰ متر و اعتباری بالغ بر سه میلیارد ریال با هدف آبیاری هشت هزار هکتار از زمینهای منطقه و ساخت تصفیه خانه مجتمع دامپروری "غویله سادات "رامهرمز با اعتبار ۳۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال به منظور استفاده بهینه از چرخه پساب، جلوگیری از آلودگیهای زیست محیطی و افزایش سطح زیرکشت محصولات کشاورزی است.
رامهرمز با ۱۱۵ هزار نفر در ۱۰۰ کیلومتری شرق اهواز واقع است و سالانه حدود ۱۷۰ هزار تن تولیدات کشاورزی، باغی و دامی دارد.
این شهرستان ۶۵ هزار هکتار زمینهای کشاورزی و چهار رودخانه دائمی دارد و از آب سد جره و مارون برای آبیاری زمینهای زیرکشت بهره میبرد.
به گفته مدیر جهاد کشاورزی رامهرمز در صورت استفاده صحیح و علمی از منابع آب و خاک منطقه به خصوص استفاده از سامانههای آبیاری تحت فشار، این شهرستان میتواند به قطب مهم کشاورزی خوزستان تبدیل شود.
۶۰۶۵ / ۶۰۳۷
نظر شما