به گزارش خبرگزاریهای غربی از پاریس، این مطلب را "اگنس فون در مول" امروز (چهارشنبه) در جمع خبرنگاران اعلام کرد.
وی افزود: مورد تردید قرار دادن توافق، فقط تنشهای شدت یافته موجود در منطقه را تشدید میکند.
سخنگوی وزارت خارجه فرانسه همچنین گفت: به همین دلیل، فرانسه به همراه شرکای اروپایی خود قویاً از ایران خواستهاند که غنی سازی اضافی را بدون تأخیر معکوس کند و از اقدامات بیشتری که تعهدات هستهای اش را تضعیف میکند، خودداری کند.
محمد جواد ظریف وزیر خارجه کشورمان روز دوشنبه در سخنانی گفت: ایران طبق برنامه اش از مرز ۳۰۰ کیلوگرم اورانیوم غنی شده عبور کرده و این را هم از پیش اعلام کرده بودیم. مرحله بعد هم در مورد سقف ۳.۶۷ درصد است که آن را هم اجرا خواهیم کرد.
وی افزود: در نامه رئیس جمهوری صراحتاً بیان شده در صورتی که اروپاییها اقدامات لازم را برای اجرای تعهداتشان انجام بدهند، اقدامات ما قابل بازگشت است، ولی اگر اقدامات لازم را انجام ندهند، ما براساس بند ۳۶ برجام این حق را از سال گذشته داشتهایم که اقدامات خودمان را انجام دهیم.
ظریف اضافه کرد: ماده ۳۶ کاملاً واضح است، حق ایران نیز در این ماده کاملاً مشخص شده است. این ماده در واقع ضمانت اجرایی برجام است. اگر اروپاییها ادعا میکنند که برای برجام ارزش قائل هستند باید برای ضمانت اجراهایی که در داخل برجام دیده شده، ارزش قائل باشند و اقداماتی که ما داریم انجام میدهیم دقیقاً در جهت حفاظت از برجام از طریق ضمانتهای اجرایی آن است.
آژانس بین المللی انرژی اتمی که تعهدات ایران در قبال برنامه هستهای را رصد میکند، در بیانیهای عبور ایران از ذخایر اورانیوم غنی شده طبق توافق هستهای سال ۲۰۱۵ را تائید کرد. این سازمان که تاکنون در ۱۵ گزارش خود پایبندی ایران به برجام را تائید کرده است، در بیانیهای اعلام کرد «یوکیا آمانو» مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی به شورای حکام اطلاع داده است که آژانس تأیید کرده در تاریخ اول ژوئیه (دوشنبه) میزان ذخایر اورانیوم غنی شده ایران از سقف مجاز در توافق هستهای فراتر رفته است.
در همین حال، رئیس جمهوری اسلامی ایران نیز با اشاره به اینکه اگر اقدام عملی از سوی طرفهای مقابل انجام نشود، ایران از ۱۶ تیر اقدامات بعدی را انجام خواهد داد، گفت: در ۱۶ تیر ماه سطح غنی سازی ایران دیگر ۳.۶۷ نخواهد بود و این تعهد را کنار گذاشته و به هر مقداری که ضرورت و نیاز ما باشد، ارتقا خواهیم داد.
روحانی افزود: از ۱۶ تیر اگر طرفهای مقابل به تمامی تعهدات خود طبق زمان بندی عمل نکنند، راکتور اراک به شرایط سابق یعنی شرایطی که آنها ادعا میکردند خطرناک بوده و میتواند پلوتونیوم تولید کند، باز خواهد گشت؛ مگر اینکه در مورد راکتور اراک آنها به تمامی تعهدات خود عمل کنند.
آمریکا ۱۸ اردیبهشت ماه ۹۷ از توافق هستهای ۱+۵ با ایران خارج شد و تمامی تحریمها علیه کشورمان را برگرداند و مانع از خرید نفت ایران از سوی سایر کشورها شد.
در حالی که طبق برجام، ایران باید از مزایای اقتصادی برجام برخوردار میشد.
نظر شما