دهه کرامت به دهه نخست ماه ذی العقده گفته میشود و آغازش با ولادت حضرت معصومه (ع) و پایانش با ولادت حضرت ابوالحسن علی بن موسی الرضا (ع) میباشد، فروغ این دو ماه کریم در ذی القعده که مدفنشان در ایران است، مایه کرامت کشور و ایرانیان میشود.
این دهه برای همه ایرانیان یادآور وفای به ولایت و تعصب ولایی یک خواهر به برادر بزرگوارش است که در نامهای درخواست عزمت به سمت ایران و خراسان کرد و این خواهر با جان و دل سختی سفر را به تن خرید و مسافر دیار فارس شد.
هجرتی آغاز شد که لحظه لحظه تلخی آن در خیال رؤیت ماه چه شیرین و با حلاوت گشته است، این دهه یادآور بسیاری از مفاهیم عالی و ارزشمند پاسداری از ولایت است.
مفاهیمی از عشق و ایمان و پاکی، مفاهیم و آموزههایی از نور و سعادت همه و همه از دو مولود مبارک این دهه وام گرفتهاند.
از دل حرم پاک و مطهر رضا (ع) و اخت الرضا (س) تا به آسمان نور است که بر دل عاشقان و دلباختگان اهل بیت رسول الله (ص) نیز می تابد و آسمان جهان و ایران را به روشنایی دعوت میکند.
برگزاری جشنها و برنامههای مختلف در این دهه
مسلمانان و شیعیان به ویژه مشرق زمین و ایران اسلامیِ عاشق خاندان رسول خدا، این دهه و در این هنگامه شادی، به جشن و سرور میپردازند.
برنامهها و جشنهای مختلفی در ایران اسلامی با محوریت شهرهای قم، مشهد و شیراز که میعادگاه و محل زیارت عاشقان اهل بیت (ع) است، در محلهها، مساجد و بقاع متبرکه اجرا میشود.
حضور خادمان رضوی در شهرهای مختلف، بازدید و عیادت از بیماران و نیازمندان، توزیع هدایای متبرک امام رضا (ع) در بین مردم و بیماران، بازدید از خانواده شهدای شهرستانهای مختلف، حضور در جشنهای رضوی در سطح شهر از شاخصترین این برنامهها است.
کاروان امام رضا (ع) دوست مهربان کبوترها، شادمانههای کودک و داستانهای رضوی، مهربانی رضوی و جشن کبوتران در راستای ازدواج آسان زوجهای جوان، از دیگر برنامههایی است که امسال در دهه کرامت در برگزار میشود.
در این دهه از دختران متولد یکم تا یازدهم ذی القعده تحت عنوان جشن تولد رضوی تجلیل خواهد شد و صدای مولودی خوانی از همه شهرها به گوش افلاک و آسمان میرسد.
عاشقان اهل بیت (ع) این عیدانه را به یکدیگر تبریک میگویند و زیارت نامه و صلوات قرائت میکنند و نسبت به شناخت نهضت رضوی و سلسله امامت و ولایت، معرفت افزایی کرده تا از دریای بی کران رحمت الهی بهره مند شوند.
هر عاشقی به هر طریقی ادای احترام میکند
در خیابانهای شهرهای ایران، مردم با برپایی ایستگاههای صلواتی با پخش شیرینی و شربت از عاشقان و محبان اهل بیت (ع) پذیرایی میکنند و برای ظهور آخرین سفیر هدایت و ولایت دست به دعا برداشتهاند.
شهر سمنان نیز در میان این همه شادمانهها و عاشقانهها پذیرای مسافران و زائران کوی عشق است و با حمد و قل هوالله، زائران حرم رضوی را برای ادامه سفر، بیمه و بدرقه میکنند.
ولادت با سعادت حضرت معصومه (س) و برادر گرامیشان
حضرت معصومه (سلام الله علیها) در مدینه الرسول دیده به جهان گشود، از این رو مورخان درباره محل میلاد ایشان اختلاف نظر ندارند لیکن در مورد سال تولدشان نظریههای مختلفی مطرح شده است.
برخی تولد ایشان را سال ۱۸۳ هجری قمری مصادف با سال شهادت پدر بزرگوارشان حضرت موسی ابن جعفر الکاظم (ع) نوشتهاند که به نظر صحیح و معقول نمیرسد؛ نظر دوم آن است که حضرت در سال ۱۷۳ هجری قمری به دنیا آمدند، این تاریخ با شواهد و قرائن بیشتر هماهنگی دارد.
نظر سوم آن است که درباره تاریخ تولد آن حضرت گزارش قابل استنادی وجود ندارد و در واقع ما تاریخ تولد آن حضرت را نمیدانیم؛ به هر حال مطابق نظر اول و دوم آن حضرت در اول ذی القعده سال ۱۷۳ یا ۱۸۳ متولد شدند.
هشتمین خورشید امامت امام رضا (ع) نیز در روز جمعه، یازدهم ذی القعده در مدینه دیده به جهان گشودند و پایه دین و چشمه زلال معرفت شدند، ایشان بعد از شهادت پدر بزرگوارشان، امامت را به عهده گرفتند و در بارور ساختن فرهنگ غنی اسلام کوشیدند.
پدر بزرگوار این دو کرم اهل بیت (ع) حضرت موسی ابن جعفر الکاظم (ع) هفتمین حجت خدا بر روی زمین و مادرشان نجمه خاتون از زنان ارجمند پر فضیلت و کم نظیر تاریخ بودند.
از بزرگی و مقام و منزلت ایشان همین بس که دامان پرگهر نجمه خاتون بستر تولد و پرورش حضرت ثامن الائمه امام رضا (ع) و حضرت فاطمه معصومه (س) بود.
۷۳۴۲ م/۶۱۰۳