به گزارش ایرنا فرهاد ایزدجو روز پنجشنبه در بازدید از بخش کشاورزی مناطق سیل زده شادگان اظهار داشت: با نزدیک شدن به کشت تابستانه شبکه های آبیاری و زهکشی که از سیل اوایل امسال آسیب دیده اند به طور کامل بازسازی و آماده آب اندازی شدند.
وی افزود: شبکه های آبیاری و زهکشی که بر اساس الگوی کشت طراحی شده اند دارای ظرفیت خاصی هستند که برای تامین آب مورد نیاز آنها محدودیت هایی ایجاد شده است.
رئیس سازمان آب و برق استان خوزستان با بیان اینکه در حوضه های دز، کارون و کرخه از نظر حجم آب در پشت سدها مشکلی برای تامین آب کشت تابستانه وجود ندارد، گفت: برای آبیاری سنتی هیچ محدودیتی برای برداشت آب از رودخانه ها و انجام کشت های پرمصرف وجود ندارند اما با توجه به طراحی شبکه های آبیاری بر اساس الگوی کشت خاص، در این شبکه ها محدودیت کشت های پرمصرف اعمال می شود.
ایزدجو با اشاره به نیاز نخیلات شادگان در پایین دست حوضه رودخانه مارون و جراحی گفت: با وجود پر آب بودن مخزن سد مارون اما به دلیل وسعت زمین های کشاورزی پایین دست و لزوم تامین آب مورد نیاز نخیلات، در این حوضه محدودیت کشت پرمصرف وجود دارد و سه تا چهار هزار هکتار کشت پرمصرف در حوضه این رودخانه می توان انجام داد.
رئیس سازمان آب و برق استان خوزستان تصریح کرد: با هماهنگی ستاد بحران استانداری خوزستان و جهاد کشاورزی در هر حوضه این استان میزان کشت برای کشت های پرمصرف مشخص شد.
وی در خصوص مشکل کم آبی روستاهای شادگان گفت: به طور متوسط اکنون در منطقه شهرستان شادگان بالغ بر ۷۳۵ لیتر سرانه آب برای هر نفر تامین می شود.
ایزدجو افزود: روستاییان شادگان علاوه بر مصرف آب آشامیدنی؛ آب مورد نیاز برای آبیاری نخیلات، موارد بهداشتی و دام خود را نیز از محل آب آشامیدنی استفاده می کنند که مصرف را از حالت استاندارد افزایش داده است.
وی تصریح کرد: در شبکه توزیع آب شرب شهری و روستایی شادگان مشکلاتی وجود دارد که این مشکلات در شبکه های روستایی بدلیل پراکندگی بیشتر است.
ایزدجو اظهار داشت: به دلیل انشعاب های غیر مجاز در شبکه آبرسانی به روستاهای شادگان، تامین آّب روستاهای انتهای شبکه آبرسانی با مشکل افت فشار و قطعی آب مواجه هستند لذا از نظر تامین آب روستاهای شادگان مشکلی وجود ندارد ولی شرکت آب و فاضلاب خوزستان تلاش دارد با ایجاد خطوط آبرسانی جدید و تقویت ایستگاه های پمپاژ مشکل آبرسانی این روستاها را برطرف کند.
به گزارش ایرنا بسیاری از اهالی روستاهای بخش خنافره شادگان از قطعی و افت فشار آب گله دارند.
به گفته این اهالی روستاهای این بخش به ویژه روستاهای پاین دست شبکه آبرسانی در شبانه روز تنها ۲ ساعت آب آشامیدنی دارند.
همچنین اهالی برخی روستاهای شادگان به دلیل کمبود آب روزانه با طی چ ندین کیلومتر از شهر شادگان آب آشامیدنی مورد نیاز روزانه خود را خریداری می کنند.
بخش خنافره از بخشهای تابعه شهرستان شادگان است. مرکز این بخش روستای خروسی جنوبی است. این بخش از دو دهستان ناصری و سالمی تشکیل یافتهاست.
۷۱۰۴/۶۰۶۸