هم اکنون افزون بر سه هزار و ۵۰۰ خانه ورزش روستایی در روستاهای بالای هزار نفر کشور فعال است که این رقم در استان اصفهان ۳۱۵ مورد است، تعداد روستاهای بالای ۲۰ خانوار این استان بنا به اعلام منابع رسمی ۹۳۵ واحد است.
به گفته کارشناسان امر هنوز شمار خانههای ورزش روستایی در کشور و اصفهان در حد مطلوب نیست و نیازمند هم افزایی ویژه با مشارکت نهادهای اجرایی است تا خدمات بهتری به جامعه هدف ارائه شود.
راه اندازی خانههای ورزش روستایی یکی از راهبردها و سیاستهای وزارت ورزش و جوانان برای توزیع متوازن فرصتها و پر کردن خلاءها و مدیریت و نظارت بر فرآیندهای اجرایی است.
ارائه امکانات زیر ساختی در ابعاد مختلف منجمله امکانات فرهنگی و ورزشی و رفاهی به اعتقاد صاحبنظران امر در کاهش مهاجرت و جلوگیری از آسیبهای اجتماعی در روستاها بسیار تأثیرگذار است که برنامه ریزان ذیربط باید برای تحقق این مهم تلاش مضاعفی داشته باشند.
مدیرکل ورزش و جوانان اصفهان در همین ارتباط گفت: ۲۰۰ خانه ورزش روستایی سالانه در مناطق مختلف استان به منظور توسعه ورزش و فعالیتهای بدنی احداث و تجهیز میشود.
محمد سلطان حسینی روز جمعه در مراسم ارسال تجهیزات ۶۰ خانه ورزش روستایی در گلستان شهدای اصفهان اظهار داشت: احداث خانه ورزش روستایی و تجهیز آن در این منطقه با جدیت دنبال میشود تا بتوان مردم مناطق روستایی را به ورزش سوق داد.
وی اظهار داشت: در زمان حاضر ۳۱۵ خانه ورزش روستایی در منطقه به بهره رسیده و جامعه روستایی از آن استفاده میکنند.
رئیس هیأت ورزش روستایی و بازیهای بومی محلی استان اصفهان گفت: برای هر یک از این خانههای ورزش روستایی ۱۵۰ میلیون ریال از سوی این هیأت هزینه شده و هر یک از دهیاریها نیز برای آماده سازی مکانهای خانه ورزش، حدود ۳۰۰ میلیون ریال هزینه کردهاند.
مهدی اسدی اضافه کرد: میز تنیس روی میز، فوتبال رومیز، شطرنج، تاتامی و دارت وسایلی است که در اختیار خانههای ورزش روستایی قرار دادهایم و با توجه به تجهیز بوسیله تاتامی، شمار بیشتری از رشتهها مانند ژیمناستیک و رزمی فعال خواهند شد.
وی ادامه داد: در کنار ورزش روستایی، احیای بازیهای بومی و محلی و ترویج آن از اهمیت بالایی برخوردار است و در این راستا باید رشتههای تاریخی و کهن را بهتر معرفی و نفرات جدیدی را به این رشتهها جذب کرد.
براساس نتایج سرشماری ۹۵، جمعیت استان اصفهان پنج میلیون و ۱۲۰ هزار و ۸۵۰ نفر متشکل از یک میلیون و ۶۰۸ خانوار است که از این تعداد ۱۹۶ هزار خانوار روستایی هستند.
تاکنون افزون بر ۲ هزار و ۴۰۰ بازی بومی محلی در کشور شناسایی شده است.
/ ۶۰۲۶/۶۰۲۰
نظر شما