رویداد بینالمللی «ظرفیتسازی و مهارتافزایی برای تحول دیجیتال در اقتصاد دیجیتال» با حضور ستار هاشمی معاون وزیر ارتباطات، «کلادیو پرویداس» نماینده سازمان ملل متحد در ایران، «سمیر شارما» نماینده اتحادیه جهانی مخابرات، صادق عباسی شاهکوه و تعدادی از مسئولان دیگر صبح روز شنبه در هتل فردوسی تهران برگزار شد.
معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات در افتتاحیه رویداد «ظرفیت سازی و مهارت افزایی برای تحول دیجیتال در اقتصاد دیجیتال» پس از خوشآمدگویی به حاضرین در افتتاحیه این رویداد گفت: ICT مهمترین رکن تحول است. زمانی که صحبت از تحول به میان میآید و قرار است این تحول در اقتصاد نیز خودش را نشان دهد، کسب و کارهای این حوزه نیز باید دچار تحول و دگرگونی شوند.
وی در ادامه گفت: مانند تمام دنیا ما نیز در ایران به این تحول دست پیدا کردهایم. اقتصاد کشور ما بر پایه نفت و گاز است و در حال حاضر نزدیک به ۲۰ درصد از اقتصاد کشور ایران بر پایه دیجیتال میچرخد و ما باید بیش از این اکوسیستم کسب و کاری خود را گسترش دهیم و در آن رشد پیدا کنیم. برآورد ما این است که این عدد در سال ۲۰۱۹ به ۲۵ درصد برسد.
معاون وزیر ادامه داد: ما باور داریم در مسیر این تحول راه زیادی پیش روی ماست. یکی از کارهایی که میتواند به رشد اقتصاد دیجیتال کمک کند توسعه منابع انسانی در این حوزه است. این ورکشاپ نیز با هدف آموزش منابع انسانی و استفاده از تجربیات کشورهای دیگر برگزار شده است. برگزاری چنین رویدادهایی میتواند ما را در رسیدن به هدفی که مدنظرمان داریم یاری کند.
هاشمی افزود: همانطور که میدانید ایران در زمینه دولت الکترونیک بسیار خوب عمل کرده و ما در منطقه بیشترین میزان رشد را داشتهایم. در حال حاضر بر بستر دولت الکترونیک ۲۰۱ سرویس عمومی و ۷۳۴ سرویس خصوصی ارائه میشود.
او با ارائه آمار دیگری گفت: طی سال های گذشته در صنعت ICT کشور، ۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری شده و یوزر (کاربر) موبایلهای فعال در کشور هم اکنون به عدد ۶۵ میلیون نفر رسیده است.
هاشمی تصریح کرد: اگر به انواع مختلف تکنولوژی نگاه کنید، متوجه میشویم تکنولوژی ها باید با یکدیگر ادغام شوند تا به نوآوری برسیم و تنها از طریق آموزش امکان دستیابی به این توانمندی وجود دارد.
وی افزود: ما آینده ای را متصور هستیم که در آن تحول دیجیتال باید زندگی شهروندان را آسانتر کند و لازم است بازیگران این حوزه نیز روی این موضوع تمرکز کنند. اقتصاد دیجیتال کاری کرده که تمام حوزه ها دچار تحول شوند، خصوصاً بحث آموزش که این روزها از نوع چهره به چهره، به نوع آنلاین تغییر کرده است. در حال حاضر هر فردی میتواند در هر جای دنیا، در هر زمانی به صورت آنلاین آموزش ببیند.
او در پایان گفت: از تمام این صحبت ها مهمتر، باید مسئله ای را در خاطر داشته باشیم، اینکه توسعه تکنولوژی باید برطرف کننده نیاز تمام کشورها باشد و نباید آن را محدود به مرزها دانست.
در ادامه، صادق عباسی شاهکوه رئیس دانشکده پست و مخابرات در این مراسم گفت: در دنیا صنعت ICT به عنوان کلیدیترین مسئله ای است که به رشد و توسعه اقتصاد کشورها منجر میشود. صنعت ICT بستر رشد و تعامل کشورها با یکدیگر را فراهم میکند و واسطه ایجاد شغلهای جدید میشود.
وی گفت: امروزه بیش از ۵۰ درصد اقتصاد دنیا با تکیه بر اقتصاد دیجیتال پیش میرود. رشد ۲.۵ برابری اقتصاد دیجیتال نسبت به سایر صنایع مرتبط با اقتصاد، نشان میدهد که چقدر این موضوع و توسعه آن مهم است.
در سالهای اخیر صنعت ICT در ایران در دوران مهمی قرار گرفته و توانسته به جایگاه خوبی دست پیدا کند. خوب است بدانید دو اپراتور اصلی کشور ما 3G و 4G را در اکثر مناطق کشور راهاندازی کردهاند و آن را به تمام نقاط ایران رساندهاند.
همین اتفاق باعث شده خیلی از سرویسهای اصلی ICT مانند موتورهای جست و جو، نقشههای آنلاین و پیامرسان در کشور ما بومی شوند. رشد محصولات اپلیکیشنها نیز در بازار ایران در سالهای اخیر مثالزدنی است.
شاهکوه در پایان گفت: هدف مهم ما برای برگزاری این ورکشاپ ارتباط ICT ایران با جهان است و قصد داریم در این ورکشاپ بیش از ۲۴ نشست و هکاتون (هکاتون رویدادی است که طی آن چندین هکر دور هم جمع میشوند تا در مدتی کوتاه چیز مهمی را هک کنند. البته هک نه به معنای خرابکاری!) برگزار کنیم. بیش از ۲۰ کشور در برگزاری این ورکشاپ ۵ روزه با ما همکاری میکنند.
کارگاههای این رویداد از روز ۱۵ تا ۱۹ تیر با ۲۴ نشست با موضوعات بلاک چین و آثارش روی اقتصاد دیجیتال، اینترنت اشیا، شهرهای هوشمند و… برگزار میشود. هر نماینده خارجی معمولاً یک جلسه را به خودش اختصاص میدهد. موضوعاتی هستند که طی ۲۴ نشست مطرح خواهند شد. هدف اصلی دانشکده پست و مخابرات از برگزاری این رویداد کسب درآمد نیست و بیشتر روی اشتغالزایی در اقتصاد دیجیتال تمرکز دارد.
نظر شما