«ابراهیم شقاقی» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با اعلام این خبر گفت: جلسات دادگاه به پایان رسید و منتظر اعلام رای دادگاه بدوی در خصوص این پرونده هستیم.
از سال ۱۳۸۹ و در زمان ریاست وقت سازمان میراث فرهنگی، عمارت مسعودیه با کاربری مرکز اقامتی و پذیرایی ۵ ستاره برای ۵۹ سال به شرکت خصوصی واگذار شد. اما در سال ۹۵ صندوق حفظ و احیا، شرکت بهرهبردار را از این عمارت بیرون کرد.
در آن زمان این صندوق عمارت مسعودیه را «بنای ۱۵۰ ساله تاریخی و دومین بنای فاخر پایتخت» خواند و اعلام کرد: «طبق قانون وظیفه اصلی صندوق احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی، واگذاری بهره برداری بناهای تاریخی به بخش خصوصی در قالب نوع خاصی از قرارداد است و طی آن برنده مزایده مکلف میشود تحت نظر صندوق احیا اقدام به احیا، بازسازی و مرمت بناهای تاریخی کرده و پس از این مرحله برابر با مفاد قرارداد به بهرهبرداری اصولی از بنای مرمت شده بپردازد.
نکته قابل توجه در عمارت مسعودیه این است که در سال ۸۹ و در زمان دولت سابق در عملیات مزایدهای پر ابهام که فقط یک شرکت کننده داشته برای مدت طولانی حدود ۶۰ سال این بنای تاریخی به یک شرکت بهرهبردار فعال در تولید قطعات خودرو واگذار میشود تا ظرف مدت ۳ سال اقدام به مرمت و احیا کامل آن کرده و بهرهبرداری آن را در قالب یک بوتیک هتل در سطح استانداردهای بین المللی آغاز کند.
هم اکنون پس از گذشت ۶ سال و اندی طبق نظر کارشناسان رسمی دادگستری حداکثر ۱۰ درصد مرمتها آن هم برای فعالیتهای تجاری انجام شده و از ابتدای تحویل بنا بهره برداری غیرمجاز به قصد فقط تحصیل منافع مالی و اقتصادی صرف، از این بنای تاریخی پرداخته شده است. در اثر رها شدن بنای اصلی عمارت و اقدامات غیراصولی در آن باعث ایراد لطمات شدید و بعضاً غیرقابل جبران شده، … لذا صندوق احیا با اختیارات حاصله از قانون و یا ناشی از قرارداد فی مابین برای حفظ و صیانت از ثروت ملی و بیت المال، اقدام به فسخ قرارداد و استقرار در عمارت مسعودیه کرده است و هم اکنون شکایات متعددی نیز علیه بهرهبردار در مراجع قضائی سابق در محاکم قضائی طرح کرده است.
شقاقی گفت: این شرکت خصوصی مدعی بود این عمارت برای تبدیل شدن به مرکز اقامتی مناسب نیست و می خوات عمارت را به رستوران های سنتی و سفره خانه مبدل کند که سازمان میراث با آن اقدام به مخالفت و فسخ قرار داد، کرد.
وی افزود: طرف های دعوا طی جلسات متعدد اقدام به مطرح کردن موارد دعوا کردند و هم اکنون منتظر رای بدوی دادگاه هستیم.
پیش از این اعلام شده بود، رای دادگاه عمارت مسعودیه در ماه خرداد ماه اعلام می شود، که این اتفاق نیفتاد، هم اکنون صندوق حفظ و احیا، شرکت بهرهبردار در بخشی از عمارت مسعودی مستقر هستند.
از اتفاقات تاریخی که با این عمارت گره خورده است وقایع مربوط به دوران انقلاب مشروطه است که مسعودیه در طول این ایام به علت موقعیت باارزشی که در نزدیکی میدان بهارستان قراردارد به عنوان یکی از پایگاههای مشروطه خواهان و مخالفان محمد علی شاه شناخته می شده است.
از دیگر حوادث مشروطه در نزدیکی این عمارت که در آن دوران به وقوع پیوست مربوط به انفجار بمب دست ساز زیر کالسکه محمد علی شاه در نزدیکی این عمارت قاجاری بود که این موضوع بهانه ای شد تا شاه قاجار مجلس را به توپ ببندد و به دنبال آن خانه ظهیرالدوله و عمارت مسعودیه تهران، همچنین خانه های دیگر مشروطه خواهان و پایگاه ها نیز به رگبار بسته شدند.
نظر شما