۱۵ تیر ۱۳۹۸، ۱۶:۲۸
کد خبر: 83383759
T T
۱ نفر
سرمایه گذاری ۳۳۰ میلیارد دلاری هند در انرژی های تجدید پذیر

دهلی نو-ایرنا- هند اعلام کرده است که برای دستیابی به اهداف استفاده از انرژی تجدید پذیر، در یک دهه آینده ۳۳۰ میلیارد دلار در این بخش سرمایه گذاری خواهد کرد.

نشریه " بیزینس ورلد"روز شنبه در گزارشی نوشت: هند برای ادامه رشد اقتصادی به شدت به گسترش ظرفیت تولید انرژی خود احتیاج دارد و در این راستا قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ ظرفیت تولید انرژی تجدید پذیر خود را به ۵۰۰ گیگاوات یا ۴۰ درصد از ظرفیت کل تولید انرژی ارتقا دهد.

نیرمالا سیتارمان وزیر دارایی هند گفت: تا سال ۲۰۲۲، هند ۸۰ میلیارد دلار در گسترش منابع انرژی تجدید پذیر سرمایه گذاری خواهد کرد. همچنین ۲۵۰ میلیارد دلار بین سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۳۰ در این زمینه سرمایه گذاری خواهد شد.

هند هم اکنون در رتبه چهارم جهانی از نظر استفاده از انرژی باد و در رتبه پنجم جهانی از نظر استفاده از انرژی خورشیدی است.

سهم انرژی تجدید پذیر در تولید انرژی هند از شش درصد در سال‌های ۲۰۱۴-۲۰۱۵ به ۱۰ درصد در سال‌های ۲۰۱۸-۱۹ افزایش یافته است.

بر اساس داده‌های دولت هند تا ماه فوریه سال ۲۰۱۹، ظرفیت کل انرژی تجدید پذیر (به استثنای انرژی آبی) هند ۷۵.۰۶ گیگاوات بوده است. در سال ۲۰۱۸، ظرفیت تولید انرژی هند از طریق بازیافت زباله حدود ۱۷۵ مگاوات بوده است.

انتظار می‌رود که شمال هند، با ظرفیت بالقوه تولید ۳۶۳ گیگاوات و سیاست‌های متمرکز بر بخش انرژی تجدید پذیر، به مرکز تولید این انرژی در هند تبدیل شود.

با توجه به اطلاعات منتشر شده توسط وزارت توسعه صنعت و تجارت داخلی هند، ارزش سرمایه گذاری مستقیم خارجی در بخش انرژی غیر متعارف این کشور بین آوریل ۲۰۰۰ تا دسامبر ۲۰۱۸ حدود ۷.۴۸ میلیارد دلار برآورد شده است. از سال ۲۰۱۴، بیش از ۴۲ میلیارد دلار در بخش انرژی تجدیدپذیر هند سرمایه گذاری شده است. همچنین در سال گذشته، سرمایه گذاری‌های جدید در انرژی پاک هند به ارزش ۱۱.۱ میلیارد دلار رسید.

بر اساس گزارش بانک جهانی، هند به سرعت در حال تبدیل شدن به یک قدرت بزرگ در جهان از نظر استفاده از انرژی خورشیدی است. در ماه ژانویه سال جاری هند توانست پیش از سال ۲۰۲۲ به هدف تولید ۲۰ گیگاوات انرژی برق خورشیدی دست یابد.

بانک جهانی در این خصوص اعلام کرد: هند در ۱۰۰ روز از سال می‌تواند از نور خورشیدی استفاده کند. این کشور برای اینکه به هدف خود در رسیدن به ظرفیت ۲۰ گیگاواتی انرژی خورشیدی دست یابد، اقدام به احداث پارک‌های خورشیدی در سطح وسیعی از این کشور کرده است.

در ادامه این گزارش اضافه شده است: ۴۰ درصد از ۱۰۰ گیگاوات برق خورشیدی که قرار است تا سال ۲۰۲۲ تولید شود از طریق نصب تجهیزات خورشیدی بر روی پشت بام‌ها بدست خواهد آمد.

نارندرا مودی نخست وزیر هند در سال ۲۰۱۴ هدف تولید انرژی خورشیدی تا سال ۲۰۲۲ را به ۱۷۵ گیگاوات افزایش داده است.

ایالت‌های کارناتاکا، تلانگانا، آندرا پرادش و راجستان در سال ۲۰۱۷ بیشترین آمار نصب تجهیزات خورشیدی را در هند به خود اختصاص داده اند.

بزرگ‌ترین نیروگاه انرژی خورشیدی جهان با ظرفیت تولید برق ۶۴۸ مگاوات در کامودی متعلق به بخش راماناتا پورام واقع در ایالت تامیل نادو قرار دارد.

این نیروگاه در مساحتی به وسعت پنج هزار هکتار و با هزینه‌ای به ارزش ۴ هزار ۵۵۰ کرور روپیه آماده بهره برداری شده است.

ظرفیت تولید انرژی خورشیدی هند از ۲.۶۳ گیگاوات در سال ۲۰۱۴ به ۲۲ گیگاوات در سال جاری افزایش یافته است. سال گذشته هند به چهارمین کشور جهان از نظر ظرفیت انرژی بادی تبدیل شد.

هند اعلام کرده است که صنعت انرژی تجدید پذیر این کشور می‌تواند فرصت‌های تجاری به ارزش ۱۶۰ میلیارد دلار در یک دهه ایجاد کند که این امر آن را به یک بازار بسیار جذاب تبدیل می‌کند.

بانک جهانی پیش از این اعلام کرده بود که در راستای اهداف توسعه انرژی خورشیدی هند، به این کشور بیش از یک میلیارد دلار وام می‌دهد.
بانک توسعه آلمان هم اعلام کرده است که حاضر است در پنج سال آینده یک میلیارد یورو به هند در راستای توسعه پانل های خورشیدی و اتصال آنها به مدار انرژی وام با بهره کم ارائه دهد.

هند همچنین برای گسترش منابع تولید انرژی خود به صنعت انرژی باد خود توجه کرده است. مرکز فن آوری انرژی باد، یک سازمان تحقیقاتی دولتی هند، برآورد می‌کند که توان بالقوه تولید انرژی بادی در هند، ۱۰۳ هزار مگاوات است.

این کشور دارای ۱۶ شرکت تولید کننده انرژی بادی است و ادعا می‌کند پس از چین دومین کشور در جهان در تولید انرژی برق بادی است.

هند با داشتن خط ساحلی به طول ۵۵۰۰ کیلومتر و حجم بالای باد از ساحل غربی، یکی از مهمترین کشورها در تولید انرژی بادی است. بنا به آمار «شورای جهانی انرژی بادی» پس از چین، آمریکا و آلمان، هند چهارمین کشور دارای ظرفیت و زیر ساخت تولید این انرژی تجدید پذیر است.

در دسامبر ۲۰۱۷، دولت هند دستورالعمل‌های قابل اجرا برای تأمین انرژی باد مبتنی بر تعرفه را برای روشن شدن و به حداقل رساندن خطرپذیری برای سرمایه گذاران را اعلام داشته است.

هند یکی از بزرگ‌ترین وارد کنندگان نفت و ششمین وارد کننده عمده محصولات نفتی است. انتظار می‌رود که استفاده از منابع تجدیدپذیر، وابستگی این کشور را به سوخت‌های فسیلی گرانقیمت کاهش دهد.

در سال ۲۰۱۸ مقامات رسمی هند اعلام کردند که تمامی ۱۲ بندر مهم این کشور به استفاده از منابع تجدید پذیر روی خواهند آورد.

بدین ترتیب هند به نخستین کشور دنیا تبدیل می‌شود که از انرژی الکتریکی بدست آمده از نیروگاه‌های بادی و خورشیدی در بنادر استفاده می‌کند.

به گزارش "اکونومیک تایمز"، در راستای تحقق این هدف دولت هند تا پایان سال ۲۰۱۹ تمامی بنادر مهم خود را به نیروگاه‌های خورشیدی و بادی برای حصول ۲۰۰ مگاوات انرژی مجهز خواهد کرد. تقریباً ۷۵ درصد این انرژی تولیدی از پنل‌های خورشیدی حاصل می‌شود و تأمین بقیه انرژی به عهده توربین‌های بادی خواهد بود.

هند که از جمله کشورهای امضا کننده توافق اقلیمی پاریس متعهد شده است تا سال ۲۰۳۰، ۴۰ درصد از ظرفیت انرژی خود را از طریق منابع غیر فسیلی تأمین کند و همچنین با درخت کاری کافی ۲.۵ تا ۳ گیگاتون دی اکسید کربن را از جو خارج کند.

با این حال وجود کالاهای ارزان چینی در بازار انرژی تجدید پذیر، یکی از چالش‌های پیش روی هند برای تحقق اهداف خود در این خصوص است. هند همچنین باید تلاش زیادی برای جذب سرمایه گذاری خارجی انجام دهد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha