رمضانخانی در این کتاب ویژگیهای فرهنگ عامه مردم یزد را در دو بخش اصلی میراث ملموس و میراث ناملموس (معنوی) و در قالب ۳۰ فصل معرفی کرده و این اثر در سال ۹۵ و در ۵۶۰ صفحه توسط پژوهشگاه هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به چاپ رسیده است.
معرفی موقعیت جغرافیایی و تاریخی یزد، معماری سنتی ویژه مناطق کویری، مساجد تاریخی و بقاع متبرک امامزادگان، موزه ها و مدارس، قناتهای و آب انبارها، حمامهای سنتی و بازارها، آثار و بناهای زرتشتیان، هنرها و صنایع دستی، پوشاک و غذاهای سنتی و داروهای گیاهی یزد و بازیهای سنتی یزد از موضوعات بخش مادی فرهنگ یزد است که در این کتاب در قالب ۱۶ فصل تشریح شده است.
سنتها و آیینها، نذر و دعاها، باورها و دانش عامیانه، آداب ازدواج و سوگ، لالاییها، متل، قصه و چیستانهای یزدی، گویش و اصطلاحات یزدی، آیین سفر و آیینهای ملی و باستانی از موضوعات مهمی است که در بخش میراث ناملموس (معنوی) یزد در قالب ۱۴ فصل کتاب معرفی شده است.
رمضانخانی در بخشی از مقدمه این کتاب یادآور شده: کتاب حاضر سعی کرده است علاوه بر ثبت و ضبط گوشهای از فرهنگ گذشتگان، به مخاطب امروز خاطرنشان کند که همه سرزمینهای ایران با تمام اقوام و ادیانش، به واقع تجلیگاه جلوههای ارزشمندی است که همراه با مردمانش آغاز شده و بسیاری از وجوه آن خوشبختانه تداوم یافته و هنوز هم نمودهای آن پویا، زنده، خلاق و جذاب است.
در بخش پیوستهای این کتاب تصاویری زیبا از جلوههای مختلف مادی و غیرمادی فرهنگ مردم یزد درج شده است.
۶۰۱۴/
نظر شما