چنانکه کارشناسان امر نیز تاکید دارند، توسعه کشت گلخانهای به عنوان یکی از اولویتهای دولت تدبیر و امید در بخش کشاورزی همراستای سیاستهای اقتصاد مقاومتی به افزایش بهرهوری، ارزش افزوده، اشتغال مستقیم و غیرمستقیم و صرفه جویی در منابع تولید میتواند منجر شود.
این در شرایطی است که اکنون تنها یکهزار و ۸۰۰ هکتار از زمینهای کشاورزی استان اصفهان زیر پوشش کشت گلخانهای قرار دارد که البته دستکم نزدیک ۵۰ درصد تولیدات آنها سالانه به خارج از استان صادر میشود.
گلخانههای استان اصفهان شامل یکهزار و ۶۰۰ هکتار سبزی و صیفی و سایر آن مربوط به گیاهان زینتی است که سالانه ۲۸۵ هزار تن سبزی و صیفی و ۱۴۰ میلیون شاخه گل تولید میکنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری اصفهان با تاکید بر لزوم مدیریت کمآبی در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بر همین اساس امسال افزون بر ۱۴ هزار میلیارد ریال به کشت گلخانهای در این استان اختصاص یافته است.
سید حسن قاضیعسگر افزود: تغییر الگوی کشاورزی و کشت گیاهان کمآب بر و با ارزش افزوده بالا نیز در اولویت قرار گرفته و در این راستا به دنبال بهرهگیری از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان هستیم.
وی بیان کرد: در راستای حفاظت و مدیریت منابع آبی استان اصفهان، اولویت دولت توسعه صنایع کمآببر و غیرآلاینده بوده و اقدامهای خوبی نیز در این زمینه جریان دارد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری اصفهان با اشاره به شتاب گرفتن آهنگ سرمایهگذاری در این استان اضافه کرد: توسعه گردشگری، انرژیهای پاک و تکمیل زنجیره پوشاک جزو اولویتهای سرمایه گذاری است.
فرماندار آرانوبیدگل نیز در ادامه یادآور شد: ترویج کشت گلخانهای یکی از راههای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی این شهرستان است و باید بخش کشاورزی را به سمت کشت با روشهای نوین هدایت و از سوی دیگر بازار محصولات کشاورزان را تضمین کنیم.
اسماعیل بایبوردی افزود: ۶۰ تن طالبی از یک هکتار زمین کشاورزی با روش غرقابی بهدست میآید، درحالیکه به روش کشت گلخانهای با وجود کاهش ۱۰ برابری مصرف آب، افزون بر ۲۰۰ تن محصول میتوان برداشت کرد.
وی تصریح کرد: شهرستان آران و بیدگل به دلیل محدود بودن منابع آبی باید هر چه زودتر بهسوی تغییر الگوی کشت هدایت شود و کشاورزان و باغداران هم محصولات کمآببر را جایگزین سایر تولیدات کنند.
فرماندار آرانوبیدگل، مصرف آب را نیازمند مدیریت هوشمند و دانش بنیان دانست و ادامه داد: تهیه سند راهبردی منابع آبی بخشهای خانگی، کشاورزی، صنعت، خدمات و فضای سبز با بهرهگیری از دیدگاه نخبگان و کارشناسان بومی از جمله برای منطقه شمال استان اصفهان ضروری بهنظر میرسد.
وی اضافه کرد: میزان آب تولیدی، هدررفت و استفاده در بخش کشاورزی باید رصد شود تا در کنار پایداری سرزمینی در روستاها و شهرها، به هدف تعادلبخشی برسیم.
بایبوردی همچنین تاکید کرد: با توجه به اهمیت اشتغال و تأمین معیشت مردم در شرایط اقتصادی کنونی، باید در تعیین اولویتها، تصمیم گیری ها و انجام امور مربوط به مدیریت مصرف آب در بخشهای گوناگون چنان اقدام کنیم که کمترین آسیب به بهرهبرداران از جمله در بخش صنعت وارد شود.
کارشناسان امر، اجرای طرحهای کنترل چاههای غیرمجاز را در کنار مدیریت برداشت از چاههای مجاز مورد تاکید قرار میدهند.
زمینهای کشاورزی اصفهان نزدیک به ۵۶۳ هزار هکتار برابر ۳.۵ درصد از مجموع مساحت استان اصفهان است که با توجه به محدودیتهای منابع آبی در سالهای گذشته، تنها نزدیک به ۲۹۰ هزار هکتار آن زیر کشت میرود.
۷۴۷۲/۸۱۲۳
نظر شما