شناسایی شبکه توزیع کالا در کشور، امکان شناسایی کانال های غیر مجاز توزیع کالا و حمایت از شرکتهایی که در چارچوب قانون فعالیت می کنند، اهداف اصلی راه اندازی این سامانه را تشکیل می دهند که در فاز دوم با هدف رصد کالاها راه اندازی شده است.
سهراب کارگر رئیس انجمن صنعت پخش ایران در این مراسم اظهار داشت: این انجمن از سال ۹۴ در همکاری با وزارت صنعت اجرای فاز نخست سامانه رصد کالا را آغاز کرد و در این مرحله صدور مجوزهای به اعضا به صورت مکانیزه آغاز شد.
وی خاطر نشان کرد: در فاز دوم به رصد کالا از مبادی توزیع کننده و وارد کننده پرداخت شد اما شرایط خاص کشور سبب شد سرعت بیشتری به اجرای این فاز به ویژه برای کالاهای اساسی مانند قند، شکر، چای و غیره بپردازیم.
کارگر ادامه داد: یکی از مزیت های این سامانه نسبت به سامانه های قبلی استفاده از نظرات صاحبنظران و متولیان اصلی استفاده کننده است.
وی بیان داشت: در این سامانه کل داده ها به صورت یکپارچه و منسجم وجود دارد.
رئیس انجمن صنعت پخش ایران خاطرنشان کرد: با رونمایی از این سامانه، به سمت حذف شرکت های پخشی که بدون مجوز فعالیت می کردند حرکت کرده و اعضای انجمن نیز می توانند از اطلاعات و آمارهای موجود استفاده کنند.
وی گفت: ایجاد ارزش افزوده بیشتر با پردازش داده های موجود و شفافیت و صحت داده ها، سایر مزایای استفاده از این سامانه است.
سامانه ای برای رصد کالا از لحظه ورود به کشور تا سر سفره خانوارها
در حاشیه مراسم رونمایی این سامانه، معاون بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت در جمع خبرنگاران گفت: نقدی که در ماه های گذشته بر بخش تجارت کشور وجود داشت، ورود کالا با ارز ۴۲۰۰ تومانی بود که معلوم نمی شد چگونه توزیع می شود؟
«عباس قبادی» افزود: با راه اندازی این سامانه، همه مراحل از ورود کالا به کشور تا ورود آن به انبارها، تحویل به شرکت های پخش و از آنجا به سطح عمده فروشی ها و خرده فروشی ها قابل رصد است.
وی ابراز امیدواری کرد که شرکت های پخش نیز کنترل لازم را برای قیمت ها داشته باشند.
قبادی ادامه داد: امسال وزارت صنعت ۱۰ برنامه را در اولویت کارهای خود قرار داده که یکی از آنها راه اندازی همین سامانه بود و امید می رود با راه اندازی آن موضوع توزیع کالا در کشور سامان بگیرد.
معاون وزیر صنعت بیان داشت: همه کالاهای مصرفی خانوارها در این سامانه قابل رصد و پایش است.
نظر شما