معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی روز یکشنبه در همایش پیشگیری از اعتیاد با محوریت سازمانهای مردم نهاد در مشهد گفت: با توجه به حجم فراوان تهدیدها متأسفانه توان دولت در مبارزه با مواد مخدر ناکافی است و باید به سمت اجتماعی شدن مبارزه با معضل اعتیاد و مواد مخدر رفت که وظیفه سازمانهای مردم نهاد و تشکلهای مردمی است.
حسن جعفری ضمن تاکید بر مقوله پیشگیری در موضوع مواد مخدر افزود: سازمانهای مردم نهاد نقش ویژه ای در پیشگیری از ابتلاء به مواد مخدر دارند که در این راستا اقداماتی نظیر افتتاح خانه دوم سازمانهای مردم نهاد حوزه مواد مخدر خراسان رضوی به تحقق این مبارزه کمک میکند.
او مبارزه با مواد مخدر را اولویت دوم استان خراسان رضوی در مقابله با آسیبهای اجتماعی عنوان کرد و ادامه داد: وظیفه داریم بحث مواد مخدر و آسیبهای اجتماعی را به یک دغدغه عمومی تبدیل کنیم همان طور که موفقیت ما در حوزه امنیت به این خاطر است که همه، امنیت را اولویت اصلی جامعه میدانند.
اعتیاد غیرقابل انکار در مدارس
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی نیز گفت: با توجه به اینکه سن اعتیاد پایین آمده این اداره کل در حوزه پیشگیری اقدامات آموزشی را انجام داده است و اجرای طرح ملی" نماد" که مخفف "نهاد مراقبت اجتماعی دانش آموزان" است از جمله این اقدامات است.
قاسم علی خدابنده افزود: ۶۰ درصد معتادان در مراکز ترک اعتیاد عنوان کرده اند که نخستین بار در سن ۱۵ سالگی مواد مخدر را استفاده کرده اند لذا کتمان اعتیاد در مدارس ممکن نیست.
وی تاکید کرد: اگر بپذیریم دانش آموزان ما نیز درگیر مواد مخدر شده اند آن گاه به دنبال راه حل نیز خواهیم رفت.
مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: سال گذشته هشت میلیارد ریال برای مقابله با مجموع آسیبهای اجتماعی از جمله اعتیاد به این اداره کل تخصیص یافتکه با در نظر گرفتن یک میلیون و ۲۳۰ هزار دانش آموز استان این رقم بسیار ناچیز است.
خدابنده حاشیه شهر مشهد را آبستن حوادث فراوانی دانست و افزود: ۵۵ درصد دانش آموزان استان در مشهد متمرکز شده اند و پر تراکم ترین جمعیت دانش آموزی در حاشیه شهر مشهد قرار دارد.
مواد مخدر منکر اصلی جامعه
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی نیز در این همایش گفت: ۷۰ درصد زندانیان با مواد مخدر در ارتباط هستند و در حقیقت منکر اصلی جامعه اعتیاد و مواد مخدر است.
محمد حسن جهان نیز با اشاره به لزوم دغدغه شدن مبارزه با مواد مخدر افزود: خبرنگاران و فعالان رسانه اولین گروهی هستند که میتوانند این مهم را در جامعه محقق کنند.
وی بر حل مشکلات ۱۰ مرکز نگهداری معتادان متجاهر خراسان رضوی تاکید کرد و ادامه داد: ۱۶ میلیارد و ۶۶۰ میلیون ریال برای پرداخت بدهی مراکز نگهداری معتادان متجاهر به بهزیستی پرداخت شده و باید مراکز این مبلغ را از بهزیستی مطالبه کنند.
او شمار معتادان متجاهری که در مراکز مشهد نگهداری میشوند را دو هزار و ۵۰۰ نفر عنوان و اضافه کرد: مقرر شده است از این پس معتادان متجاهر از سایر شهرستانها نیز به مراکز مشهد اعزام شوند و دادستانی نیز برای جمع آوری، نگهداری و اشتغالزایی این معتادان در هر زمان و با ظرفیت نامحدود اعلام آمادگی کرده است.
۳۲۲۱/۱۹۲۲
نظر شما