به گزارش روز یکشنبه پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، مهدی علیخانی با حضور در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و بازدید از بخش های مختلف این پژوهشگاه با اعضای هیأت رئیسه و جمعی از اعضای هیأت علمی این پژوهشگاه گفت و گو کرد.
معاون هماهنگی و نظارت فرهنگی، اجتماعی و همکاریهای منطقه ای معاون اول رئیس جهمور با اشاره به ضرورت گسترش ارتباط مجموعه دولت به ویژه معاونت اول ریاست جمهوری با پژوهشگاه، بهره گیری از پژوهش های علوم انسانی در بخش های فرهنگی و اجتماعی و امور زیر بنایی اقتصادی و مدیریتی را اولویتی دانست که دولت به آن توجه ویژه ای دارد. و گفت: دستگاه های مختلف اجرایی برای رفع مشکلات خود باید ارتباط خود را با مراکز پژوهشی همانند پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی افزایش دهند.
وی ادامه داد: برای رفع مشکلات در کشور نیازمند توجه و تقویت علوم انسانی هستیم تا به سطحی از اداره جامعه برسیم که رضایت مندی مردم افزایش پیدا کند. تقویت علوم انسانی هم در گروه توجه سیاست گذاران کشور به این حوزه از علم و دانش است.
پس از سخنان علیخانی، اعضای هیأت علمی پژوهشگاه ضمن بیان دیدگاههای خود، ظرفیتها و امکانات این مرکز پژوهشی مانند برگزاری نشستهای تخصصی در موضوعات مختلف، تجربه اجرای طرحهای کاربردی در علوم انسانی با جلب حمایت کارفرمایان مختلف، انجام پژوهش های مسئله مند میان رشتهای، تقویت نهادینه زبان فارسی، طرح کلان اعتلای علوم انسانی معطوف به پیشرفت کشور و مانند آن را برای اثرگذاری در فرایندهای برنامه ریزی توسعه کشور مورد تأکید قرار دادند.
رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی هم در این دیدار با معرفی پژوهشگاه، به قدمت و تنوع فعالیتهای علمی و پژوهشی در رشتههای مختلف علوم انسانی در این مجموعه اشاره کرد و فرصت ارتباط با نهادهای مختلف دولتی را بسیار مغتنم دانست.
حسینعلی قبادی اظهار کرد: در چند سال گذشته سعی کردیم برای کاربردی کردن پژوهش های علوم انسانی در این مجموعه ارتباط خود را با سازمانها و نهادهای مختلف افزایش بدهیم تا پژوهش های ما متناسب با نیازهای این نهادها باشد.
وی ادامه داد: در این زمینه در طرح اعتلای علوم انسانی پژوهش های کاربردی تعریف شده و اساتید و نخبگان اجرای این پژوهشها را بر عهده گرفتهاند و پیشرفتهای خوبی در انجام پژوهش کاربردی حاصل شده است.
پس از برگزاری این جلسه، علیخانی با حضور در کتابخانه مرکزی پژوهشگاه با گنجینه آثار خطی و چاپ سنگی منحصر به فرد آن آشنا شد.
نظر شما