۱۶ تیر ۱۳۹۸، ۲۱:۴۵
کد خبر: 83385697
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

روزی برای شنیدن صدای دهیاران و شوراها

۱۶ تیر ۱۳۹۸، ۲۱:۴۵
کد خبر: 83385697
روزی برای شنیدن صدای دهیاران و شوراها

بندرعباس-ایرنا-چهاردهم تیرماه به مناسبت تصویب "قانون تأسیس دهیاری‌های خودکفا در روستاهای کشور" در تقویم رسمی کشور با عنوان روز شهرداری و دهیاری نامگذاری شده و امسال نیز همایش شهرداران و دهیاران و شوراهای شهرستان بندرعباس به این مناسبت با دو روز تاخیر برگزار شد تا گوشه ای از خواسته های جامعه روستایی شنیده شود.

استاندار هرمزگان، فرماندار بندرعباس و شهردار بندرعباس مهمانان و سخنرانان این برنامه بودند و تعدادی از اعضای شوراها نیز به نمایندگی از سایر همکاران و جامعه محلی، خواسته هایی را مطرح کردند.

انتقاد از تعامل اندک نهادهای اجرایی با شوراها و نداشتن کارت شناسایی رسیدگی به مشکلات راه های روستایی، تامین آب شرب برخی روستاها مهمترین خواسته های مطرح شده از سوی روسای شورای شهرستان بندرعباس و رئیس شورای اسلامی بخش فین بود.

اما رئیس شورای اسلامی بخش تخت در مقایسه با دو همکار قبلی خود دغدغه های متفاوت تری را مطرح کرد.

قربانی شدن شترها پیش پای میگوها

ناصر لشکری اظهار داشت: با آماده سازی و اجرای طرح های پرورش میگو در ساحل دریا و در محدوده روستاهای گاومُرده، خرکی و حسنلنگی، به دلیل رعایت نشدن حریم و فاصله نزدیک حوضچه های پرورش میگو به محل سکونت اهالی این روستاها، عرصه چرای دام ها به ویژه شترها کم شده است.

به گفته وی روستاییان مناطق یاد شده در حال فروش دام های خود و کوچ به شهر هستند که لازم است هر چه سریع تر تدبیری برای این مشکل اندیشیده شود.

مسکوت ماندن سه ساله بازبینی طرح های هادی روستایی و مسدود شدن چاه هایی که آب آنها به مصرف کشاورزی روستاییان می رسد از دیگر دل نگرانی های مطرح شده توسط لشکری بود.

خالی شدن ۱۰۰ روستا در همسایگی مرکز استان

فرماندار بندرعباس نیز در این همایش گفت: شهرستان شهرستان بندرعباس ۳۰۰ روستا دارد که ۱۰۰ روستای آن از جمعیت خالی شده که این موضوع یک دغدغه مهم است.

عزیزالله کناری در بخش دیگری از سخنان خود گسترش پوشش بیمه‌ای در روستاها را از برنامه های اولویت دار فرمانداری اعلام و اضافه کرد: هم اکنون در تعدادی از روستاها پوشش بیمه ای به ۱۰۰ درصد رسیده است که این روند ادامه خواهد داشت.

توسعه مشاغل کوچک روستایی، افزایش تولید محصولات ارگانیک از دیگر موضوعات مورد اشاره فرمانداری بندرعباس بود.

جمعیت شاخص قدرت حکومت است

شهردار بندرعباس نیز در این همایش سخنان خود را با معرفی جمعیت به عنوان شاخص قدرت حکومت آغاز و اضافه کرد: در ۴۰ سال اخیر جمعیت کشور ۲برابر شده که این موضوع جای شکرگزاری دارد.

عباس امینی زاده ادامه داد: به موازات افزایش جمعیت، خواسته ها و مطالبه های مردم نیز تغییر و رشد می کند به گونه ای که هم اکنون انتظار روستاییان مانند جوامع شهری شده است.

وی با اشاره به خالی شدن ۱۰۰ روستا از سکنه در شهرستان بندرعباس راهکار پیشگیری از این وضعیت را توسعه پایدار معرفی کرد.

شهردار بندرعباس ضمن تشریح شاخص های توسعه پایدار درخواست هایی را در حضور استاندار به عنوان نماینده عالی دولت مطرح کرد.

به گفته امینی زاده رسیدن به توسعه پایدار مستلزم برنامه ریزی و شناخت نیاز شهر و روستا با استفاده از نظر مردم و کارشناسان است و حاکمیت نیز باید از مصوبه های شوراها و دهیاری ها حمایت کند.

به دست آوردن منابع مالی پایدار برای دهیاری ها و شهرداری ها و افزایش این منابع یکی دیگر از درخواست های مطرح شده توسط شهردار بندرعباس بود.

وی همچنین کمک حاکمیت به هماهنگی بین بخشی را یکی دیگر از مواردی معرفی کرد که می تواند به تحقق توسعه پایدار کمک کند.

شهردار بندرعباس توضیح داد: در قانون شهرداری ها (مصوب سال ۱۳۳۴)،

۵۱ وظیفه به شهرداری ها محول شد که اکنون به ۲۱ وظیفه کاهش یافته و ۳۰ وظیفه بر عهده سایر دستگاه ها است.

به گفته امینی زاده اکنون که مدیریت یکپارچه امکان پذیر نیست، هماهنگی بین بخشی اهمیت بیشتری پیدا کرده است.

اما آخرین سخنران مراسم استاندار هرمزگان بود که در قالب اشاره به وضعیت موجود، تشریح عملکرد و برنامه ها و توصیه ها و راهکارها جمع بندی جلسه را بر عهده گرفت.

دولت نمی تواند همه نیازها را برآورده کند

فریدون همتی همان ابتدای سخنانش تکلیف را روشن کرد و گفت: همه کارها با دولت شدنی نیست و دولت نمی تواند همه نیازها را برآورده کند و مالیات و فروش نفت دو منبع مهم درآمدی دولت هستند که با وجود تحریم ها منبع مالی فروش نفت دچار محدودیت شده است.

وی از گسترش بیمه در امور مختلف روستایی به عنوان یکی از شاخص های توسعه پایدار این جوامع نام برد و اضافه کرد: امسال خسارت سیل در استان های مختلف حدود ۲۰۰ هزار میلیارد ریال بود که دولت باید از هزینه های دیگر بزند تا بتواند این خسارت ها را جبران کند در حالی که اگر خانه های روستایین بیمه بود نیاز به چنین هزینه ای از سوی دولت نبود.

همتی به دهیاران و اعضای شوراها توصیه کرد روستاییان و کشاورزان را برای بیمه کردن محصولات و خانه هایشان تشویق کنند تا فشار بر روی دولت کمتر شود.

۱۲۰۰ دهیار، ۱۲۰۰ تفکر و ابتکار

نماینده عالی دولت در استان ادامه داد: یک هزارو ۲۰۰ دهیار استان هر کدام دارای نگاه و ابتکار و ایده های ویژه خود هستند که باید از ظرفیت چنین افرادی که با قبول مسئولیت، منافع عمومی را به منافع فردی ترجیح داده اند استفاده کرد.

همتی سهم ۴۵ درصدی روستاییان در جمعیت هرمزگان را یک مزیت دانست و اظهار داشت: در بشاگرد با وجود تمام کمبودها و محرومیت ها مردم هنوز در روستاها مانده اند که این ماندگاری حتی شاخص های امنیتی این منطقه را نیز تقویت می کند.

وی اشتغال و تولید در روستاها را از مسائل مهم دانست و یادآور شد: برای تحقق اهداف این بخش تسهیلات ارزان قیمت روستایی بدون هیچگونه محدودیتی در منابع داده می شود.

یک هزارو ۲۴۰ میلیارد ریال اعتبار برای آبخیزداری استان رئیس شورای حفاظت منابع آب و کشاورزی استان آبخیزداری را یکی دیگر از اولیت ها و برنامه های مهم در حال اجرا اعلام و اضافه کرد: تفاهمنامه ای با سازمان جنگل ها و مراتع امضا شده که به موجب آن ۶۲۰ میلیارد ریال از منابع استانی و ۶۲۰ میلیارد ریال از منابع ملی به طرح های آبخیزداری هرمزگان اختصاص می یابد و تمام طرح ها نیز در مدت یک سال به نتیجه می رسد.

وی در آخرین بخش از سخنان خود از دهیاران خواست محور وحدت در روستاها باشند و با طرح های ابتکاری مشارکت های مردمی را افزایش دهند.

‏۶۰۴۸/‏۲۰۹۴

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha